Μίλτος Τεντόγλου: Οι δέκα στιγμές του 2023 (video)

Στη σημαντικότερη διοργάνωση της χρονιάς, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, η Ελλάδα συμμετείχε με 22 αθλητές και αθλήτριες με τον Μίλτο Τεντόγλου να ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο αγώνισμά του.

Το μοναδικό μετάλλιο που έλειπε από την συλλογή του κατέκτησε Μίλτος Τεντόγλου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου, που φιλοξενείται στη Βουδαπέστη, καθώς με άλμα 8,52 αναδείχθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής στην τελευταία του προσπάθεια.

Στην 1η του προσπάθεια στον τελικό του μήκους

της Βουδαπέστης ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο έκανε άλμα στα 8,50 μέτρα. Η δεύτερη προσπάθειά του ήταν άκυρη. Στη συνέχεια, στην τρίτη του προσπάθεια, πήδηξε στα 8,39. Άκυρη ήταν η τέταρτη προσπάθεια, ενώ στην 5η του προσπάθεια έκανε άλμα στα 8,30μ.

Στην 6η και τελευταία του προσπάθεια ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκίνησε αποφασισμένος, έκανε άλμα στα 8,52 μέτρα, σκαρφαλώνοντας στην κορυφή του κόσμου!

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη, το «χρυσό παιδί» του ελληνικού αθλητισμού έφερε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο στη χώρα και έγραψε ιστορία. Με άλμα στα 8,30μ. ο Έλληνας Ολυμπιονικής του Τόκιο κυριάρχησε στον αγώνα και έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του μήκους που κατέκτησε τρία σερί χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση. Είχε νικήσει στη Γλασκώβη το 2019, στο Τόρουν το 2021 και έκανε το… τρεμπλ στην Κωνσταντινούπολη το 2023.

Keywords
Τυχαία Θέματα