Μίλησε ακόμα και ο Βούλιτς!

Στον κροατικό Τύπο ...παρελαύνουν τις τελευταίες μέρες ποδοσφαιράνθρωποι που είχαν κάποια σχέση με την Ρωσία, τους παίκτες της ή τον προπονητή της, εν' όψει του προημιτελικού Μουντιάλ.

Πρόβλεψε το σκορ των αγώνων του Mundial και κέρδισε 1 ταξίδι στην Ισπανία για να δεις τον αγώνα του International Champions Cup μεταξύ Ατλέτικο Μαδρίτης και Ίντερ!

Ένας από αυτούς είναι και ο Ζόραν Βούλιτς, ο ο οποίος είχε καθίσει πέρσι για λίγο καιρό στον πάγκο του
Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Κροάτης τεχνικός, είχε περάσει το 2008 από τον πάγο της Λουτς Ενεργκία Βλαδιβοστόκ και μιλώντας στην Vecernji List αναφέρθηκε στην εμπειρία του από την ...άλλη άκρη της Γης, το ρσωικό ποδόσφαιρο αλλά και τον προσεχή προημιτελικό.

«Ειλικρινά, όταν ο ατζέντης μου είπε ότι θα πήγαινα στο Βλαδιβοστόκ, δεν ήξερα καν που είναι αυτή η πόλη. Αν γνώριζα ότι βρίσκεται εννιάμιση ώρες μακριά από την Μόσχα, δεν θα πήγαινα ποτέ εκεί. Η πόλη είναι κυριολεκτικά στην άκρη του κόσμου. Για να παίξεις αγώνα έπρεπε να περάσεις όλη την ημέρα ταξιδεύοντας και άλλη μία για την επιστροφή. Οι γιατροί του συλλόγου φρόντιζαν για την...αποθεραπεία μου κάθε φορά που γυρίζαμε από ταξίδι. Με τέτοιες συνθήκες ήταν σχεδόν αδύνατο να δουλέψεις, αλλά τουλάχιστον συνειδητοποίησα πόσο μεγάλη χώρα είναι η Ρωσία».

Για το ρωσικό ποδόσφαιρο, ο Βούλιτς απεφάνθη: «Με τόσο μεγάλο πληθυσμό η Ρωσία έπρεπε να είχε καλύτερα αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο, όμως υπάρχουν πολλοί παράγοντες. Ένας από αυτούς είναι ότι οι Ρώσοι ποδοσφαιριστές δεν είναι φιλόδοξοι, οι περισσότεροι παραμένουν στην χώρα και κερδίζουν εκατομμύρια. Δεν έχουν εξελίξει το ποδόσφαιρο όπως έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια. Στα χρόνια της ΕΣΣΔ, υπήρχαν μόνο δύο μεγάλες ομάδες, η ΤΣΣΚΑ και η Ντιναμό Κιέβου, ενώ ακόμα και τώρα υπάρχουν μόνο 3-4 δυνατοί σύλλογοι και οι υπόλοιποι είναι πολύ χειρότεροι».

Τέλος, για τον προημιτελικό ο Βούλιτς είπε: «Η Κροατία είναι απόλυτο φαβορί, είμαστε καλύτεροι σε κάθε πλευρά του παιχνιδιού. Όμως οι Ρώσοι βρίσκονται σε ευφορία, τους οδηγούν οι οπαδοί τους οπότε μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι. Και η Ισπανία ήταν φαβορί απέναντί τους, αλλά δεν τα κατάφερε και αυτό πρέπει να χρησιμεύσει ως προειδοποίηση για τους παίκτες μας. Το πιο σημαντικό είναι ο Ντάλιτς να τους εφιστήσει την προσοχή, αν το κάνει θα είμαστε πιο κοντά στη νίκη».
Keywords
Τυχαία Θέματα