Μίλαν: Ποιος Ντοναρούμα; Ο κορυφαίος τερματοφύλακας είναι ο Μενιάν

Έχοντας φτάσει από την πρωταθλήτρια της Ligue 1, Λιλ για περίπου 13 εκατ. ευρώ, ο 26χρονος τερματοφύλακας ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες που είχαν οι οπαδοί αυτή τη σεζόν, ξεπερνώντας τα πάντα για να εξασφαλίσει ότι η εστία της Μίλαν θα ήταν σε καλά χέρια για το άμεσο μέλλον.

Όμως, από τον πρώτο κιόλας αγώνα της Serie A εκτός έδρας με τη Σαμπντόρια στο Φεράρις, ήταν

εμφανές ότι ήταν ο άνθρωπος της στιγμής. Ποντάροντας την αξίωσή του ως άγνωστου, καθώς η Σαμπντόρια έδειξε προθυμία να δοκιμάσει τα άψογα αντανακλαστικά του νέου τερματοφύλακα και να του δώσει ένα σωστό καλωσόρισμα στο Calcio, στην οποία και απάντησε. Χειριζόταν με σιγουριά κάθε προσπάθεια που του έρχονταν. Υπάρχει ηρεμία. Επαγγελματίας, με όλη τη σημασία της λέξης, έχει τόσο ισχυρό έλεγχο στην περιοχή του που οι αμυντικοί του, Φικάγιο Τομόρι και Πιερ Καλουλού, μπορούν να παίξουν με αυτοπεποίθηση. Έχει την πλήρη κυριότητα του κουτιού του και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην αμυντική οργάνωση. Για το πόσο ο εκλεκτός Ντοναρούμα είχε αποδειχθεί ουσιαστικά σε κάθε πτυχή της δουλειάς του, δέχτηκε συχνά κριτική Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, η ακριβής εμβέλεια και το όραμα του Μενιάν λειτούργησαν ως οχήματα για τα οποία η Μίλαν ήθελε να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Η ασίστ στις 13 Φεβρουαρίου εναντίον της Σαμπντόρια στον φοβερό και τρομερό Ραφαέλ Λεάο, η πρώτη που έγινε από τερματοφύλακα της Μίλαν στη Serie A μετά τον Ντίντα το 2006, αποδείχθηκε καθοριστική σε μια νίκη (1-0) στο Σαν Σίρο για την 25η αγωνιστική. Αυτή η στιγμή άνοιξε πολλά βλέμματα και έδειξε τα ύψη που μπορεί να τον ανεβάσει η ικανότητα του . Σε όλη την έκταση, οι ελπίδες της Μίλαν για τίτλο παρέμειναν διακοπτόμενες. Από εβδομάδα σε βδομάδα, τα συναισθήματα και οι δονήσεις θα άλλαζαν καθώς η Ίντερ φαινόταν έτοιμη να ξεπεράσει τους αντιπάλους της πόλης. Ωστόσο, μαζί με τους αμυντικούς ”στρατιώτες” η μαγεία του συνέχισε να προκαλεί δέος, κρατώντας την αντίπαλη ομάδα υπό έλεγχο για να πάρει κρίσιμα παιχνίδια.

Παρά το γεγονός ότι έχασε σχεδόν δύο μήνες αγωνιστικής δράσης λόγω ενός σημαντικού τραυματισμού στον καρπό, απέδειξε ξανά και ξανά γιατί είναι πιο πάνω από τους υπόλοιπους, κράτησε 17 φορές ανέπαφη την εστία τους σε 32 αγώνες για να κερδίσει το βραβείο καλύτερου τερματοφύλακα της Serie A. Η Μίλαν έγινε πρωταθλήτρια Ιταλίας για 19η φορά στην ιστορία του συλλόγου. Πέρυσι, καθώς η Μίλαν ήταν προσκολλημένη στην πρώτη τετράδα, ένα σύννεφο κρεμόταν πάνω από τα δίχτυα. Το να χάσει δωρεάν ένα 22χρονο θαύμα τερματοφύλακα , προτού προλάβει να μυρίσει την ακμή του, θεωρήθηκε καταστροφή. Καθώς οι οπαδοί γιόρταζαν την επιστροφή στο UEFA Champions League και ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για να επιστρέψουν στις παλιές δόξες, ο Πάολο Μαλντίνι εργάστηκε στα παρασκήνια για να εξασφαλίσει ότι ο στόχος ήταν σε καλά χέρια. Με τη γρήγορη απόκτηση του Μενιάν, είναι ασφαλές να πούμε με σιγουριά ότι η Μίλαν πήγε από τον καλύτερο τερματοφύλακα στην Ιταλία – στον καλύτερο τερματοφύλακα πλέον και επίσημα στην Ιταλία και με το ένα τρίτο του μισθού.

Keywords
Τυχαία Θέματα