Μίλαν: Αναγκαίο το lifting

Οι αποχωρήσεις του Ντοναρούμα και του Τσαλχάνογλου αναγκάζουν την Μίλαν σε ολικό lifting ενόψει της νέας σεζόν.


Τόσο ο νεαρός Ιταλός τερματοφύλακας, όσο και ο τούρκος επιτελικός μέσος αποχώρησαν από τους “ροσονέρι” ως ελεύθεροι, με τα συμβόλαια τους να ολοκληρώνονται το φετινό καλοκαίρι.
Οι απώλειες των Τζίτζι Ντοναρούμα και Χακάν Τσαλχάνογλου δείχνουν πασιφανώς τον κάκιστο σχεδιασμό των «ροσονέρι» που έχασαν δύο περιουσιακά τους στοιχεία χωρίς να βάλουν ένα ευρώ στα ταμεία

τους.


Πέραν τούτου, επίσης σημαίνει ότι η ομάδα πρέπει να πάει σε έναν εντελώς νέο σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν που θα έχει και την συμμετοχή της στο Champions League.


Από την άλλη πλευρά βέβαια, «ξημερώνει» μια δεκαετία που βρίσκει την Μίλαν απαλλαγμένη από χρέη και τα οικονομικά βαρίδια του παρελθόντος.
Με τον Στέφανο Πιόλι στον πάγκο, τον Ζλάταν να παραμένει όπως και ο Σιμόν Κιάερ και ο Ρομανιόλι, η βάση υπάρχει.


Όμως θα χρειαστεί σαφώς ενίσχυση του υλικού και μάλιστα άκρως ποιοτικά, ώστε η Μίλαν ν’ ανταποκριθεί σε όλες τις διοργανώσεις.
Η πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα που τελείωσε πρέπει ν’ αποτελέσει οδηγό. Όσο ο Ζλάταν άντεχε η Μίλαν ήταν πρώτη στην βαθμολογία με εξαιρετικά αποτελέσματα. Από τα μισά της σεζόν όμως και μετά η βενζίνη άρχισε να τελειώνει στο ντεπόζιτο, ήρθαν οι τραυματισμοί και η Μίλαν έσωσε το Champions League, ουσιαστικά την τελευταία αγωνιστική.


Δεύτερη θέση εν, αλλά πίσω από την συμπολίτισσα και πρωταθλήτρια Ίντερ.
Ο Πάολο Μαλντίνι, υπεύθυνος μεταγραφών θα έχει πολλή δουλειά.


Οι επαφές με κορυφαίους μάνατζερ όπως οι Ραϊόλα και Μέντεζ έχουν ήδη ξεκινήσει. Τα εξασφαλισμένα χρήματα του Champions League και η απαλλαγή πλέον από τα χρέη, είναι σημαντικά στοιχεία.


Αυτό που πρέπει να προσεχθεί είναι απλά να μην πεταχτούν αδίκως τα χρήματα σε άστοχες επιλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα