Μικρά στατιστικά από τη νίκη της Γαλλίας

Η Γαλλία ήταν δικαίως η νικήτρια του χθεσινού ημιτελικού απέναντι στο Βέλγιο. Είχε μικρότερη κατοχή μπάλας, αλλά 9 περισσότερες τελικές προσπάθειες από την ομάδα του Μαρτίνεθ. Ο ημιτελικός αυτός ανέδειξε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία, ειδικά για το πόσο σημαντικός είναι για τους «μπλέ» ο Αντουάν Γκριεζμάν.

= Η Γαλλίας θα συμμετάσχει στον 3ο τελικό Παγκοσμίου κυπέλλου της ιστορίας της. Το είχε κάνει ακόμη το 1998 και το 2006.Από
την Ευρώπη, μόνο η Γερμανία (8) και Ιταλία (6) έχουν συμμετάσχει σε περισσότερους.

= Από τον πρώτο της τελικό το 1998, η Γαλλία τώρα έχει συμμετάσχει σε περισσότερους τελικούς από οποιαδήποτε άλλη Εθνική
= Η χθεσινή ήταν η 1η ήττα του Βελγίου σε επίσημο ή φιλικό παιχνίδι, από τον Σεπτέμβριο του 2016. Τότε είχε ηττηθεί σε φιλικό από την Ισπανία.
= Η Γαλλία έχει νικήσει το Βέλγιο τρεις φορές στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Καμία άλλη Εθνική δεν έχει κερδίσει η ομάδα του Ντεσάν περισσότερες φορές σε Μουντιάλ.

= 44% των τερμάτων στο Παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσσίας έχουν επιτευχθεί από στημένες φάσεις (69 στα 158, συμπεριλαμβανομένων και των πέναλτι).

= Ο Αντουάν Γκριεζμάν έχει συμμετάσχει σε 20 γκολ στις 20 τελευταίες εμφανίσεις του με την Γαλλία (12 γκολ, 8 ασίστ). Μάλιστα ο άσος της Ατλέτικο έχει συμμετοχή σε 13 από τα 20 τελευταία γκολ που έχει πετύχει η Γαλλία σε Παγκόσμιο κύπελλο ή Euro, με 9 γκολ και 4 ασίστ.
Keywords
Τυχαία Θέματα