Μια πολύ ξεχωριστή απουσία


Η διακοπή του πρωταθλήματος για τις ανάγκες των εθνικών ομάδων έγινε δεκτή μ’ ανακούφιση στον ΠΑΟΚ, καθώς έπειτα από μια σειρά αγώνων υψηλότατων απαιτήσεων η ανάγκη για αποφόρτιση – ψυχική και σωματική – ήταν κάτι περισσότερο από απαραίτητη. Ωστόσο, το τέλος αυτής είχε και μια αρνητική είδηση για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Πιο συγκεκριμένα, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς «κληρονόμησε» μια θλάση, πρώτου βαθμού, που τον έθεσε εκτός για την αυριανή αναμέτρηση στο Ηράκλειο,
για τον αγώνα με την Τσέλσι, στο ντεμπούτο της ομάδας στους φετινούς ομίλους του Europa League την προσεχή Πέμπτη και τον κατέστησε αμφίβολο για τον μεγάλο αγώνα της μεθεπόμενης Κυριακής στην Τούμπα κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Mr. 27 γκολ της περσινής σεζόν λοιπόν, έχει τεθεί εκτός. Ο ύψους 1.91 Σέρβος, διεθνής επιθετικός, μετά από μια άκρως κοπιαστική σεζόν, την πλέον παραγωγική της καριέρας του, ξεκουράστηκε ελάχιστα, αφού πλαισίωσε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, παρότι ο χρόνος συμμετοχής του στους αγώνες της διοργάνωσης δεν ήταν αυτός που επιθυμούσε ο ίδιος. Με την πρόκληση της συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League δε θέλησε να λείψει από τις υποχρεώσεις της ομάδας του, με την οποία ενσωματώθηκε στη δεύτερη εβδομάδα του δεύτερου μέρους της προετοιμασίας της στην Ολλανδία και μάλιστα έδωσε το παρών στον τελευταίο φιλικό αγώνα, κόντρα στην Ντε Γκράαφσαπ στις 16 Ιουλίου, σκοράροντας στη νίκη με 2-1 επί της ολλανδικής ομάδας.

Κι από τη στιγμή που πήρε .... «μπροστά» συνέχισε ανάλογα. Παρέδωσε – εκ νέου – τα διαπιστευτήρια του από τον πρώτο – κιόλας – επίσημο αγώνα της νέας σεζόν σκοράροντας στη νίκη 2-1 επί της Βασιλείας στην Τούμπα. Σε σύνολο οκτώ επίσημων αγώνων ως τώρα, ο ΠΑΟΚ σκόραρε δώδεκα φορές, πέντε από τις οποίες φέρουν την υπογραφή του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Αυτό και μόνον καθιστά σαφές το μέγεθος του συγκεκριμένου προβλήματος για την ομάδα του, αν και στην προκειμένη περίπτωση παρατηρείται το εξής οξύμωρο: Κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, ο υψηλόσωμος Σέρβος απουσίασε από επτά αγώνες σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, τους οποίους κατέκτησε νικηφόρα όλους ο «Δικέφαλος». Η απουσία του δίνει την ευκαιρία στον Ακπομ να πάρει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και να (απο)δείξει ακόμη περισσότερα γύρω από τις ικανότητές του, ενώ στη σχετική εξίσωση, είναι πιθανόν να μπει με ολιγόλεπτη συμμετοχή κι ο πλέον «νέος» της ομάδας, Καρέλης.

Τα μέχρι τώρα γκολ

24/07 2-1 Βασιλεία (Κάνιας, Πρίγιοβιτς)

01/08 0-3 Βασιλεία (Βαρέλα, Πρίγιοβιτς, Ελ Καντουρί)

08/08 3-2 Σπαρτάκ Μόσχας (Πρίγιοβιτς, Λημνιός, Πέλκας)

14/08 Σπαρτάκ Μόσχας – ΠΑΟΚ 0-0

21/08 Μπενφίκα – ΠΑΟΚ 1-1 (Ουάρντα)

25/08 ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 1-0 (Πρίγιοβιτς)

29/08 ΠΑΟΚ – Μπενφίκα 1-4 (Πρίγιοβιτς)

02/09 ΠανιώνιοςΠΑΟΚ 0-1 (Ελ Καντουρί)
Keywords
Τυχαία Θέματα