«Μια ομάδα για την αιωνιότητα»

Διθύραμβοι από τον ολλανδικό Τύπο για τον Άγιαξ μετά το έπος του Τορίνο.

Αναλυτικά:

De Volkskrant: «Το παραμύθι του Άγιαξ συνεχίζεται. Ο superfit Άγιαξ τρέλανε την Γιουβέντους. Αυτή η εκπληκτική ομάδα διαταράσσει τις ισορροπίες στην ποδοσφαιρική Ευρώπη. Ήταν μία πολεμική μηχανή στο Τορίνο με φανταστικές εκρήξεις ποδοσφαίρου και πέρασε αντί της Γιουβέντους στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι κάτι χωρίς προηγούμενο. Ο Άγιαξ χόρευε ανάμεσα στους παίκτες με τα ασπρόμαυρα. Εναλλαγές θέσεων, ταχύτητα, συνοχή. Οι ντρίμπλες του Νέρες, οι συνδυασμοί του Τάντιτς, η αποφασιστικότητα
του Φαν Ντε Μπέικ, η επιτάχυνση του Ντε Γιονγκ, η σταθερότητα των Ντε Λιχτ και Μπλιντ, η άμυνα του Φέλτμαν. Όλα αυτά έκαναν τον Άγιαξ μία μεγάλη ομάδα σε ένα υπέροχο β' μέρος, με τον Ντε Λιχτ να βάζει το κερασάκι με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Σιούνε».

Algemeen Dagblad: «Θαύμα. Ο Άγιαξ εκπλήσσει τη Γιούβε. Το μαγικό του ταξίδι στην Ευρώπη δεν σταματά. Όλα είναι πιθανά μετά το ένδοξο 1-2 στο Τορίνο. Μία ολλανδική ομάδα στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μία ομάδα για την αιωνιότητα. Ο κόσμος βλέπει τον Άγιαξ με γουρλωμένα μάτια. Μπήκε ανάμεσα στην ελίτ κόντρα στο ρεύμα, είναι ένα ανεπανάληπτο επίτευγμα. Ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ 2017 ήταν κάτι εξαιρετικό, αλλά αυτή η εμφάνιση της ομάδας του Τεν Χαχ ήταν η καλύτερη ολλανδικής ομάδας αυτό τον αιώνα».

NRC Next: «Ο Άγιαξ γκρέμισε την πόρτα των ημιτελικών και έκατσε στο τραπέζι, βάζοντας τέλος σε 14 χρόνια απουσίας της Ολλανδίας από τα τελικά στάδια του Τσάμπιονς Λιγκ με ένα θαυμάσιο δεύτερο μέρος. Ο Ρονάλντο, σε 13 χρόνια ποδοσφαίρου μόνο μία φορά δεν ήταν στα ημιτελικά, έχει πάρει το τρόπαιο πέντε φορές και τρεις συνεχόμενες. Κι έπειτα ήρθε ο Άγιαξ, μία μικρή ομάδα σε αυτό το μεγάλο σύμπαν και το απίστευτο έγινε με 11 παίκτες και τις αλλαγές του Έρικ Τεν Χαχ».

Trouw: «Ιστορική βραδιά για τον Άγιαξ, με παίκτες νεότερους και πιο διψασμένους. Με έναν προπονητή που παρά τους αυτοσχεδιασμούς είδε το πλάνο του να πετυχαίνει. Μία ομάδα που ανάμεσα στην πλούσια ευρωπαϊκή ελίτ, προσέφερε μία μεγάλη εμφάνιση».

De Telegraaf: «Σφυριά από το Άμστερνταμ στην Γιουβέντους. Εκπληκτικό. Δεν ήταν εύκολο, αλλά 100% δίκαιο. Στο β' έγινε ξεκάθαρο γιατί οι φίλαθλοι έχουν αγκαλιάσει αυτή την ακούραστη και γεμάτη ενέργεια ομάδα και την έχουν βάλει στην καρδιά τους. Ο Άγιαξ υποβίβασε το φαβορί για το Τσάμπιονς Λιγκ σε μία φοβισμένη ομάδα».
Keywords
Τυχαία Θέματα