Μεξικό: Πενταετής αποκλεισμός σε οπαδούς που συμμετέχουν σε συνθήματα κατά των γκέι

Οι ποδοσφαιρόφιλοι στο Μεξικό θα τιμωρούνται με αποκλεισμό από τα γήπεδα όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Μεξικανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FMF) Γιον ντε Λουίζα. Η ομοσπονδία προσπαθεί να δώσει τέλος. Η FIFA τα τελευταία χρόνια έχει επιβάλει πρόστιμα και απαγορεύσεις λόγω της συμπεριφοράς των φιλάθλων. Τώρα, στο μέλλον, όσοι τραγουδούν θα τιμωρούνται με πενταετή απαγόρευση. Η απόφαση είναι μέρος μιας νέας διαδικασίας.

Μέσω της ηλεκτρονικής εγγραφής εισιτηρίων, της πίεσης για περισσότερες θετικές εμπειρίες από τους

φιλάθλους, της αυξημένης ασφάλειας στα γήπεδα και της πενταετούς απαγόρευσης, το FMF θα επιδιώξει και πάλι να ξεριζώσει τη μεροληπτική συμπεριφορά. «Αυτά τα μέτρα βασίζονται σε τέσσερις πυλώνες και θα εφαρμοστούν αυστηρά σε όλους τους εντός έδρας αγώνες που διοργανώνει η Μεξικανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία», δήλωσε ο Ντε Λουίζα

Η χωρητικότητα θα περιοριστεί σε 2.000 για μελλοντικούς αγώνες για τη δοκιμή των νέων μέτρων. Ένα πρωτόκολλο τριών βημάτων που είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως για παύση και διακοπή αγώνων όταν ακούγονται συνθήματα κατά των ομοφυλόφιλων. Τους τελευταίους μήνες, η καμπάνια «Grita Mexico» της Liga MX ώθησε επίσης να εξαλείψει την “ψαλμωδία” από τους εγχώριους αγώνες συλλόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα