Μεθοδικός και γοητευτικός

Η Λαμία ήταν σοβαρή στο «Γ. Καραϊσκάκης», όμως ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος σε όλα τα επίπεδα και «καθάρισε» στο β' ημίχρονο (2-0) με Σουντανί και Ελ Αραμπί.

Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης.

O Μαρτίνς επέλεξε να φρεσκάρει την 11αδα του Ολυμπιακού και είδε πράγματι την ομάδα του να βγάζει ενέργεια και νεύρο. Η μπάλα κάτω από το πρώτο λεπτό
και προσπάθεια να «χτιστεί» το επιθετικό παιχνίδι με υπομονή, σύνεση και σωστές συνεργασίες.

Απέναντί του βρήκε ωστόσο μια ομάδα στιβαρή και πειθαρχημένη, η οποία είχε καταστρώσει ένα άκρως λειτουργικό αμυντικό πλάνο για να αντιμετωπίσει μία ποιοτικά ανώτερη ομάδα και το κυριότερο, δεν έχανε την ψυχραιμία της κάθε φορά που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να πατήσουν τέρμα το γκάζι.

Ακόμα κι έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» διέθεταν την κλάση (κυρίως των Βαλμπουενά, Ποντένσε) για να βάλουν με καλές προϋποθέσεις τη μπάλα στην περιοχή της Λαμίας, αλλά εκεί τους περίμενε ο Βελίδης. Ο τερματοφύλακας της ομάδας της Φθιώτιδας είχε καθοριστικές επεμβάσεις, κυρίως απέναντι στον Σουντανί (9’, 27’), κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Απέναντι σε όλα αυτά, ο Ολυμπιακός αντιπαρέθεσε επιμονή, αλλά και καθαρό μυαλό. Δεν αγχώθηκε όταν είδε τις ευκαιρίες που δημιούργησε να πηγαίνουν χαμένες και πάνω απ’ όλα δεν άλλαξε προσέγγιση, επιχειρώντας με συνέπεια να μπει στην περιοχή με όπλο την ταχύτατη κυκλοφορία της μπάλας.

Με αυτή ακριβώς την συνταγή ήρθε το 1-0 στο 61’. Ο Σα έδωσε τη μπάλα γρήγορα στον Κούτρη κι εκείνος μπροστά του στον Βαλμπουενά. Ο Γάλλος την πέρασε κάθετα στον Ποντένσε, ο οποίος την πάσαρε με τη μία στον Ελ Αραμπί μέσα από την περιοχή. Η άμυνα ήταν ήδη εκτός ισορροπίας και η μεταβίβαση του Μαροκινού στον αφύλαχτο Σουντανί ισοδυναμούσε με μισό γκολ.

Δεν είναι λίγο πράγμα να ξεκινάς την επίθεσή σου από τον τερματοφύλακα και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να διανύεις 85-90 μέτρα και να βρίσκεσαι τετ-α-τετ, με την μπάλα να έχει περάσει από τα πόδια τριών διαφορετικών παικτών προτού φτάσει στον σκόρερ.

Όπως ήταν λογικό, το γκολ έκοψε τα πόδια των παικτών της Λαμίας, που ήταν πλέον ανέφικτο να συνεχίσουν με την ίδια ενέργεια και συγκέντρωση. Βούτυρο στο ψωμί των παικτών του Μαρτίνς, που κατέβασαν ταχύτητα αφού πρώτα «κλείδωσαν» τους τρεις βαθμούς.

Αυτό συνέβη εννέα λεπτά αργότερα, με τον Ελ Αραμπί να εκμεταλλεύεται με δύσκολη προβολή από την καρδιά της περιοχής την όμορφη σέντρα του Κούτρη. 2-0 λοιπόν στο 70΄ και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ευκαιρία να εξοικονομηθεί και λίγη ενέργεια, λίγα 24ωρα πριν την αναμέτρηση στο Βελιγράδι για το Τσάμπιονς Λιγκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέντο (88’ Παπαδόπουλος), Μπα, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Ποντένσε (78’ Μπενζιά), Βαλμπουενά (63’ Λοβέρα), Σουντανί, Ελ Αραμπί.

ΛΑΜΙΑ: Βελλίδης, Αντέτζο, Πλιάτσικας (43’ Τζανετόπουλος), Καραμάνος, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς (75’ Μπουλούλης), Δημούτσος, Σκόνδρας, Βύντρα, Βάντερσον, Σάλιακας (60’ Τουράμ).
Keywords
Τυχαία Θέματα