Μετά τη βροχή ξεπροβάλλει ο ήλιος…

Το περίφημο «hexa», δηλαδή το έκτο Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει να περιμένει για τους Βραζιλιάνους. Ο στόχος που είχε τεθεί πνίγηκε στα χέρια του Λιβάκοβιτς και των υπολοίπων Κροατών στον προημιτελικό της 9ης Δεκεμβρίου. Πλέον η πληγή για τη μοναδική εθνική ομάδα που έχει 5 παγκόσμιους τίτλους διευρύνεται χρονικά. Τελευταία κατάκτηση το 2002 στην Άπω Ανατολή. Επόμενη; Όχι νωρίτερα από το 2026, όταν η διοργάνωση ταξιδεύει διευρυμένη/ανανεωμένη –συμμετοχή 48 ομάδων και διαφορετικό format- στη Βόρεια Αμερική (60 παιχνίδια στις Η.Π.Α., από 10 σε Καναδά και Μεξικό). Μετά την

ολοκλήρωση των προημιτελικών, η τελική θέση της Βραζιλίας (όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία αλλά έχει σημειολογικό χαρακτήρα) είναι η 7η. Η χειρότερη της από το 1990, όταν ήταν 9η. Οι αλλαγές θα είναι πολλές και δομικές.

Ο διάδοχος του Τίτε

Ο Τίτε αποχωρεί από την εθνική ομάδα ύστερα από 6 χρόνια. Η απόφασή του ήταν ειλημμένη και ανακοινωθείσα από τον περασμένο Φεβρουάριο. Αναμένεται να μείνει εκτός πάγκων για τον επόμενο χρόνο. Αποχωρεί από την «Σελεσάο» με ένα Copa America (κι έναν χαμένο τελικό από την Αργεντινή), δυο χαμένους προημιτελικούς Μουντιάλ, 60 νίκες, 6 ήττες, 15 ισοπαλίες σε 81 παιχνίδια. Θεωρήθηκε ως ο κύριος υπεύθυνος της αποτυχίας στο Κατάρ. Κλασικά η μοίρα του προπονητή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ήδη κυκλοφόρησαν τα πρώτα ονόματα διαδόχων: Άμπελ Φερέιρα (Παλμέιρας), Φερνάντο Ντινίζ (Φλουμινένσε), Μάνο Μενέζες (Ιντερνασιονάλ), Ντοριβάλ Ζούνιορ (χωρίς ομάδα). Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Εντνάλντο Ροντρίγκες, εκλεγείς τον Μάρτιο δεν απέκλεισε τη λύση μη Βραζιλιάνου προπονητή. Εξαιρετικά σπάνιο. Μόνο δύο φορές έχουν πάει σε τέτοια επιλογή οι Βραζιλιάνοι, το 1944 και το 1965. Μαζί με τον Τίτε, πιθανή είναι και η αποχώρηση του υπεύθυνου σχεδιασμού της εθνικής ομάδας, Ζουνίνιο Παουλίστα.

Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τους Βραζιλιάνους είναι τον προσεχή Μάρτιο. Παραμένει άγνωστο εάν τότε θα εκκινήσουν τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Οι δέκα Ομοσπονδίες της Conmebol έχουν συμφωνήσει σε αυτό, ωστόσο τον τελευταίο λόγο έχει η FIFA.

Η υπάρχουσα μαγιά

«Εάν σας απαντήσω τώρα πως ήρθε το τέλος, θα ήταν βιαστικό, δεν μπορώ να εγγυηθώ κάτι» οι δηλώσεις του 30χρονου Νεϊμάρ (τον Φεβρουάριο κλείνει τα 31 του) μετά τον αγώνα κόντρα στους Κροάτες. «Είμαι καταστραμμένος ψυχολογικά. Δίχως αμφιβολία αυτή η ήττα πόνεσε όσο καμία άλλη. Δεν σταματάω να κλαίω» συμπλήρωσε στο Instagram. Λόγια εν θερμώ, λόγια της στιγμής που σβήνουν όταν πρυτανεύσει η ψυχρή λογική, η οποία λέει πως ο Νεϊμάρ θα συνεχίσει κανονικά στην εθνική και την επόμενη ημέρα. Αβεβαιότητα υπάρχει για τον Καζεμίρο επίσης 31 τον Φεβρουάριο, όχι όμως για τους βετεράνους Τιάγκο Σίλβα (38) και Ντάνι Άλβες (39) που αποχωρούν.

View this post on Instagram

A post shared by NJ (@neymarjr)

Στην ομάδα που πήγε στο Κατάρ υπήρχαν 12 ποδοσφαιριστές 25 ετών και κάτω. Το δίδυμο της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους και Μιλιτάο αποχωρεί από την ασιατική χώρα με περισσότερα παράσημα και παραστάσεις. Οι υπόλοιποι under 25 είναι οι Ροντρίγκο, Μαρτινέλι, Άντονι, Πακετά, Γκιμαράες, Ζεζούς, Ραφίνια, Ρισάρλισον, Πέντρο, Μπρέμερ. Η μαγιά υπάρχει, αναζητείται ο σεφ για να πάρει τα υλικά και να στρέψει το βλέμμα στο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μετά,meta