Μειωμένη ένταση και τακτική (vid)

Οι ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στο γήπεδο, μετά το καθιερωμένο πρόγραμμα προθέρμανσης με χαλαρό τρέξιμο και παιχνίδι κατοχής με περιορισμούς στις πάσες σε μικρό εμβαδόν αφοσιώθηκαν στην τακτική.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κι οι συνεργάτες του δούλεψαν σε – σχεδόν – ολόκληρο το γήπεδο πάνω στην ορθολογική ανάπτυξη σε συνθήκες πίεσης του αντιπάλου από ψηλά. Αρχικά μίλησε για αρκετή ώρα στους παίκτες του στο κέντρο του γηπέδου εξηγώντας του τί θέλει από αυτούς, τον λόγο και σε ποιές περιπτώσεις του χτεσινού, φιλικού αγώνα, δημιουργήθηκε ανάλογο πρόβλημα από την πίεση της Γκεντ. Σε κάθε εφαρμογή
της άσκησης ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε παρατηρήσεις σε κάθε κίνηση των ποδοσφαιριστών του, όπου έκρινε πως υπήρχε λάθος, όπου δεν έβλεπε να εφαρμόζεται σωστά η λογική που ζητούσε.

Τροφοδότηση από τον τερματοφύλακα στους αμυντικούς άμεση πίεση από τους «αντιπάλους», με απαράβατο κανόνα από την τεχνική ηγεσία τις σωστές αποστάσεις και την προσαρμογή ανάλογα με τις κινήσεις τους. Οταν τα πράγματα «ζόριζαν» τα χαφ στον άξονα όφειλαν να επιστρέψουν για να δώσουν επιπλέον επιλογή, την ώρα που το έτερο χαφ έκανε παραπλανητική κίνηση. Μόλις η μπάλα περνούσε το πρώτο «κύμα» πίεσης, η ανάπτυξη έπρεπε να είναι τάχιστη από τα πλάγια και στην παράλληλη σέντρα να υπάρχει το καλύτερο δυνατό τελείωμα για την επίτευξη τέρματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα