Μεγάλη η ζημία που θα φέρει το "Gemini Man"

Είναι πολλά τα εκατομμύρια.

To "Gemini Man" ολοκληρώνει το κινηματογραφικό του ταξίδι με $75 εκ. μείον από τον αρχικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με το THR, το θρίλερ του Will Smith έκανε το ντεμπούτο του σε ΗΠΑ και Καναδά συγκεντρώνοντας μόλις $20,5 εκ., ενώ στην Κίνα συγκέντρωσε μόνο $21 εκ. Επίσης, είδε μια πτώση ύψους -60% στις πωλήσεις των εισιτηρίων μεταξύ της πρώτη και της δεύτερης εβδομάδας προβολής της στις ΗΠΑ.

Μέχρι

στιγμής, η ταινία έχει βγάλει $118 εκ. στο box office, τα οποία, ωστόσο, είναι λίγα σε σχέση με τον προϋπολογισμό της, ο οποίος ανέρχεται στα $140 εκ., συν άλλα $100 εκ. τα οποία ξοδεύτηκαν για τη διαφήμιση.

Η ταινία εξιστορεί τις περιπέτειες ενός πληρωμένου δολοφόνου, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν νεότερο ηλικιακά κλώνο του. Ειδικά εφέ χρησιμοποιήθηκαν για να μπορέσουν να "μικρύνουν" τον Smith, ο οποίος είναι κοντά 50 ετών. Και μπορεί πολλοί να νομίζουν ότι η τεχνολογία ήταν αυτή που κόστισε στην παραγωγή, αλλά οι 4K και 3D κάμερες που χρησιμοποιήθηκαν είχαν ξαναχρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν από τον σκηνοθέτη Ang Lee σε ταινία με προϋπολογισμό $40 εκ., όπως αναφέρει το Deadline.

Ο Smith είναι γνωστός για τις ταινίες "I, Robot" (2004), "Hitch" (2005), "Pursuit of Happyness" (2006), "I Am Legend" (2007) και "Hancock" (2008), οι οποίες πέρα από καλές κριτικές, τα πήγαν καλά και στο box office. Έπειτα από ένα διάλειμμα τεσσάρων ετών ο ηθοποιός έκανε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του με το "MIB 3". Ωστόσο, οι μετέπειτα ταινίες του, "Earth", "Focus", "Concussion" και "Collateral Beauty" δεν τα πήγαν καλά ούτε στο box office, αλλά ούτε και στις κριτικές. Πιο πρόσφατες ταινίες του ήταν τα "Suicide Squad" και "Aladdin".

Όπως αναφέρει το THR, ο Smith έχασε από την ταινία $20 εκ.. Πήρε γύρω στα $12,5 εκ. από το "Aladdin", αλλά το μερίδιό του από τα άλλα έσοδα της ταινίας του έδωσαν πάνω από $20 εκ.. Η ταινία του Netflix, "Bright", πρόσθεσε $27 εκ. στον λογαριασμό του, ενώ το επερχόμενο sequel θα του δώσει περισσότερα, καθώς οι συνδρομές της υπηρεσίας αυξήθηκαν μετά την κυκλοφορία της ταινίας.

Πέρα από το sequel του "Bright", αναμένουμε να δούμε τον Smith στο "King Richard" (25 Νοεμβρίου 2020) και ως πατέρα των διάσημων αθλητριών του τένις Venus και Serena Williams.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε το review μας για το "Gemini Man" και να μας πείτε τη γνώμη σας στα σχόλια. Επίσης, διαβάστε το αφιέρωμά μας για τον τρόπο που ο Smith έγινε νέος για την ανάγκη της ταινίας. Για περισσότερα νέα, αλλά και ό,τι νεότερο στο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό τοπίο, μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece.

Η Κωνσταντίνα είναι αρθρογράφος του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στον κόσμο της, αλλά και στο Instagram.

IGN GreeceGemini Man: Πώς ο Will Smith έγινε νέος ξανάGemini Man - Ang Lee on Digitally De-Aging Will SmithGemini Man Review

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα