Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση ο Ολυμπιακός, για την υπέρβαση ο ΝΟΒ

Την επιστροφή της στο final-4 της Euroleague, μετά από απουσία ενός χρόνου αναμένεται να σφραγίσει αύριο Σάββατο στις 16:45 στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού. Λίγη ώρα αργότερα στις 18:30 στο Χαλάνδρι, η Βουλιαγμένη δίνει τη μεγάλη μάχη με την κάτοχο του τίτλου, Κίνεφ Κίρισι, με στόχο να ανατρέψει την ήττα της με
11-10 στη Ρωσία και να επανέλθει μετά από πέντε χρόνια στην κορυφαία τετράδα της Ευρώπης.

Για τον Ολυμπιακό, η ρεβάνς με τη Σαντ Αντρέου έχει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Η διαφορά κλάσης και εμπειρίας των δύο ομάδων έγινε εμφανής από το πρώτο κιόλας παιχνίδι, στη Βαρκελώνη, όπου οι «ερυθρόλευκες» κυριάρχησαν απόλυτα και το τελικό 16-7 δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελπίδας στην ισπανική ομάδα. Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας θέλουν απλά να σφραγίσουν με μία δεύτερη νίκη και μία καλή εμφάνιση μπροστά στο κοινό τους την πρόκριση στο final-4, έχοντας ως μεγάλο στόχο να ανέβουν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους στην κορυφή της Ευρώπης.

Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, η Βουλιαγμένη καλείται να κάνει την υπέρβαση και να αφήσει εκτός τετράδας την επί διετία κάτοχο του τίτλου, Κίνεφ Κίρισι. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου έχασε μεγάλη ευκαιρία στον πρώτο προημιτελικό, στη Ρωσία, όπου προηγείτο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν άντεξε στο τέλος και γνώρισε την ήττα με 11-10, αποτέλεσμα που πρέπει να ανατρέψει, αν θέλει να βρεθεί στο final-4 της Euroleague, για πρώτη φορά από το 2014. Ο ΝΟΒ έκανε πολλά πράγματα σωστά στο Κίρισι, αλλά η Κίνεφ είναι πολύ ισχυρή και εξαιρετικά έμπειρη ομάδα και οι κυπελλούχες Ελλάδας χρειάζονται σχεδόν το τέλειο παιχνίδι για να τα καταφέρουν. Το μεγάλο ματς θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό κολυμβητήριο του Χαλανδρίου, καθώς η LEN δεν έδωσε άδεια να διεξαχθεί ο αγώνας στο ανοιχτό κολυμβητήριο του Λαιμού.

Οι νικητές των προημιτελικών προκρίνονται στο final-4 της Euroleague, το οποίο θα διεξαχθεί 19 με 20 Απριλίου, ενώ οι ηττημένοι θα αγωνιστούν στο final-4 του LEN Trophy 12 με 13 Απριλίου, διεκδικώντας το τρόπαιο στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση.

Το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς της προημιτελικής φάσης (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Σαντ Αντρέου (Ισπανία) 9/3 (16-7)
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ-Κίνεφ Κίρισι (Ρωσία) 9/3 (10-11)
Πάντοβα (Ιταλία)-Ουίπεστ (Ουγγαρία) 9/3 (6-6)
Σαμπαντέλ (Ισπανία)-Οριζόντε Κατάνια (Ιταλία) 12/3 (12-9)
Keywords
Τυχαία Θέματα