Με το δεξί στο Κύπελλο ο Πανιώνιος

Πανιώνιος και ΑΕΛ έχοντας καλή ψυχολογία μετά τις νίκες τους στο πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική ήθελαν να αρχίσουν με το δεξί και την προσπάθεια τους στο Κύπελλο Ελλάδας. Πρόκειται για δύο από τις έξι ομάδες οι οποίες έχουν κατακτήσει τη διοργάνωση στο παρελθόν περισσότερες από μία φορές και κάθε χρόνο στοχεύουν στη διάκριση στο συγκεκριμένο
θεσμό.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών
Με αέρα από την πρώτη νίκη της σεζόν κόντρα στον Απόλλωνα ο Πανιώνιος επιχείρησε να παίξει από την αρχή ποδόσφαιρο κατοχής. Ο Ανιγκό παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Κότνικ στην εστία, Κούρντι, Μπανανά, Σταυρόπουλο, Σαραμαντά να αποτελούν την τετράδα στην άμυνα, Πίρις, Κεϊτά στον άξονα ως αμυντικά χαφ. Μανθάτης και Σπιριντόνοβιτς ήταν στα άκρα, ο Οικονομίδης επιτελικός και ο Ντουρμισάι στην κορυφή της επίθεσης

Ο Τζιανλούκα Φέστα που έκανε νικηφόρο ντεμπούτο κόντρα στον Παναιτωλικό επιχείρησε να θωρακίσει την άμυνα με τρία στόπερ και να γεμίσει τους χώρους στον άξονα. Έβαλε τον Κρίστινσον στην εστία, Γρομητσάρη, Μόρα, Τριποτσέρη στα στόπερ, Σαχίτι και Χούμπτσεφ ακραίους μπακ - Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν, Ακόστα στον άξονα, ενώ Μορσί, Λεοζίνιο συνέθεσαν το δίδυμο της επίθεσης.

Με μπροστάρη και σκόρερ τον Σπιριντόνοβιτς
Ο Πανιώνιος άρχισε καλύτερα το ματς, κυκλοφόρησε τη μπάλα κι εκδήλωσε έντονη επιθετικότητα, την ώρα που η ΑΕΛ στο πρώτο τέταρτο του ματς περιορίστηκε σε δευτερεύοντα ρόλο. Η πρώτη απειλή για την εστία της ΑΕΛ ήρθε νωρίς νωρίς με το διαγώνιο σουτ του Σπιριντόνοβιτς να εξουδετερώνεται από τον Κρίστινσον και τον Οικονομίδη σε σχεδόν κενή εστία να αστοχεί με προβολή.

Ο Αυστριακός όμως στην δεύτερη απόπειρα του κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με έξοχο σουτ εκτός περιοχής στο 17ο λεπτό. Η ΑΕΛ επιχείρησε να βγάλει αντίδραση, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο αλλά δεν μετέτρεψε τις προθέσεις σε πίεση για τους «κυανέρυθρους».
Μάλιστα ο Πανιώνιος θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 27ο, αλλά το πλασέ του Σπιριντόνοβιτς στο τετ α τετ με τον Κρίστινσον βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Το πάλεψε η ΑΕΛ παρά την αποβολή
Ο Φέστα αποφάσισε να τονώσει την επιθετικότητα της ΑΕΛ ρίχνοντας στο ματς από την αρχή του δεύτερου μέρους το Ντέλετιτς στη θέση του Λεοζίνιο. Οι δύο κίτρινες όμως που δέχθηκε για φάουλ στο 47ο και το 49ο λεπτό ο Μορσί έκαναν δύσκολη την προσπάθεια αναζήτησης της ισοφάρισης. Ο Ανιγκό από την πλευρά του έριξε το Μασούρα στη θέση του Ντουρμισάι θέλοντας να κάνει πιο προσδώσει ταχύτητα στην επίθεση της ομάδας του.

Παρότι είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα ο Πανιώνιος δε μπόρεσε να «βάλει στα σχοινιά» την ΑΕΛ, η οποία και το ματς κράτησε σε ισορροπία και απειλητική αποδείχθηκε στις στατικές φάσεις. Στην πρώτη περίπτωση η κεφαλιά του Μπαρκάν πέρασε ελάχιστα άουτ και δύο λεπτά αργότερα, στο 84ο, ο Γκόλιας πήρε την κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ.

Το καρδιοχτύπι των γηπεδούχων έδωσε τη θέση του στην ανακούφιση όταν ο Μασούρας έφυγε στην αντεπίθεση μετά την κάθετη του Κούρντι και με καταπληκτική λόμπα νίκησε τον Κρίστινσον κι έγραψε το 2-0.
Ο Πανιώνιος και ο Απόλλων Πόντου έχουν από τρεις βαθμούς μετά την πρώτη αγωνιστική του ομίλου.

Διαιτητής: Γιώργος Τάσης
Κόκκινες: Μορσί (49’)
Κίτρινες: Σπιριντόνοβιτς (31’), Ντουρμισάι (45’), Κεϊτά (72’), Κότνικ (74’) – Μόρας (38’), Τριποτσέρης (68’), Μιλοσάβλιεβιτς (76’), Γκόλιας (87’)

Πανιώνιος (Ζοσέ Ανιγκό): Κότνικ – Κούρντι, Μπανανά Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς – Πίρις, Κεϊτά – Σπιριντόνοβιτς (60’ Τσιλούλης), Οικονομίδης (79’ Παπαγεωργίου), Μανθάτης – Ντουρμισάι (46’ Μασούρας)

ΑΕΛ (Τζιναλούκα Φέστα): Κρίστινσον – Γρομητσάρης, Τριποτσέρης, Μόρας (39’ Γκόλιας) – Σαχίτι, Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν, Ακόστα (58’ Μπαρκάν), Χούμπτσεφ – Λεοζίνιο (46’ Ντέλετιτς), Μορσί
Keywords
Τυχαία Θέματα