Με τις ρεζέρβες της Λας Πάλμας θα πάρεις τίτλο;

Το καλοκαίρι, ειδικά μετά το βασικό στάδιο προετοιμασίας, οι άνθρωποι της ΑΕΚ άκουσαν πολλά για την επιλογή του Μάρκο Λιβάια. Βλέπετε τότε δεν είχε επιστρέψει ο Σέρχιο Αραούχο και η αφλογιστία του Κροάτη στα φιλικά της Πολωνίας είχαν κάνει τους ...προπονητές της εξέδρας, αλλά και τους αντιπάλους, να στάζουν χολή. "Που πας με τους χασογκόληδες; Με τις ρεζέρβες της Λας Πάλμας πας να πάρεις τίτλο; Χωρίς γκολτζή, η ομάδα δεν μπορεί να κάνει
τη διαφορά", ήταν ορισμένες από της πιο ήπιες αντιδράσεις.

Η αλήθεια είναι ότι, σε ότι αφορά στον τομέα του σκοραρίσματος, ο Μάρκο Λιβάια άργησε να πάρει μπρος. Έβλεπες όμως σε όλες τις κινήσεις του ότι ήταν μέσα στις φάσεις. Το έψαχνε, δημιουργούσε ευκαιρίες, μοίραζε ασίστ και γενικά κατάφερνε να ξεχωρίσει με τον τρόπο παιχνίδιού του δίχως να σκοράρει. "Επιθετικό που δε σκοράρει, τι να τον κάνεις;" συνέχισαν να αναρωτιούνται ορισμένοι.

Λογικά εδώ και λίγο καιρό έχουν αρχίσει να αναθεωρούν. Ασίστ - μισό γκολ για τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, το νικητήριο γκολ απέναντι στον ΠΑΟΚ, γκολ - βαθμός μέσα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με τον Παναθηναϊκό και δύο γκολ - χρυσάφι κόντρα στην κλειστή άμυνα του Πλατανιά. Χώρια τα δύο ευρωπαϊκά. Αυτός είναι ο Μάρκο Λιβάια που κάνει πλέον τη διαφορά. Σε ματς που η μπάλα "έκαιγε" και μάλιστα δίχως ο Αραούχο να έχει βρει τον περσινό καλό εαυτό του, ο Κροάτης ήταν εκεί και αυτή τη στιγμή αποτελεί (μαζί με τον εξαιρετικό Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο) ό,τι πιο ...καυτό έχει να επιδείξει η Ένωση στον τομέα της δημιουργίας και της εκτέλεσης.

Συγχρόνως στα παιχνίδια που συνυπάρχει στην ενδεκάδα με τον Αραούχο, η συνεργασία τους είναι εξαιρετική, κάτι που αποδείχθηκε και την προηγούμενη Πέμπτη απέναντι στη Ριέκα. Γενικά η "...ρεζέρβα της Λας Πάλμας", όπως τον έλεγαν κάποιοι το καλοκαίρι μοιράζει απαντήσεις και είναι απολύτως λογικό να έχει κάνει τους "κιτρινόμαυρους" να σκέφτονται από τώρα τη ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο ώστε να αποκτήσουν τα δικαιώματά του.

Σε ότι αφορά στο ματς με τον Πλατανιά, οι φωνές του Φελίπε Ουφάνο (απόντος του τιμωρημένου Μανόλο Χιμένεθ απ' τον πάγκο) για έντονη πίεση στην αντίπαλη άμυνα και για ταχύτητα στην ανάπτυξη, δεν σταμάτησαν να ηχούν στ' αυτιά μας ακόμα και αρκετή ώρα μετά το φινάλε. Δύο οδηγίες που, μαζί με το πρώτο γκολ του Λιβάια (με το οποίο άνοιξε η άμυνα των Κρητικών), έπαιξαν ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Οι 25 τελικές αποδεικνύουν το λόγου το αληθές σε ένα από τα πιο "γεμάτα" παιχνίδια της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

Σίγουρα η δυναμικότητα του αντιπάλου δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά η επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας και μάλιστα χωρίς συγκάτοικο, μπορεί να αποτελέσει τον πιο ισχυρό σύμμαχο της Ένωσης για επίτευξη του πρώτου βραχυπρόθεσμου στόχου, που δεν είναι άλλος απ' τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα