Θέματα πολλά και ενδιαφέρον παντού...

Ολοκληρώνεται ένα σημαντικό κομμάτι του πρωταθλήματος χωρίς να βγαίνουν απόλυτα συμπεράσματα ούτε για τη μάχη στην κορυφή, αφού όλοι χάνουν απ' όλους, ούτε και στην ουρά, με εξαίρεση ίσως τον Πλατανιά. Κάποιοι έχουν πάει αρκετά καλά, άλλοι με προβλήματα αγωνιστικά και βέβαια ο Παναθηναϊκός που είναι μια κατηγορία από μόνος του με τα σοβαρότατα προβλήματα έξω από τις 4 γραμμές του γηπέδου που είναι αδύνατον να μην επηρεάσουν και μέσα σε αυτές.

Μια σύντομη ματιά σε καταστάσεις και στοιχεία που
προκύπτουν και μετά τη 12η αγωνιστική...

Η ΑΕΚ δούλεψε πολύ το καλοκαίρι με τον Χιμένεθ σε βασικά πράγματα που κάνουν διαφορά. Τρέχει και πρεσάρει ψηλά στο γήπεδο στα περισσότερα από τα παιχνίδια της φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον αντίπαλο. Δυσκολεύεται απέναντι σε κλειστές άμυνες, πόσο μάλλον χωρίς τον Μάνταλο που είναι παίκτης-κλειδί για τη διάσπασή τους και ο ικανότερος να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο στο ρόστερ της ομάδας. Στόχος της να βγάλει τον πρώτο γύρο με τις λιγότερες δυνατές απώλειες προκειμένου να ενισχυθεί για τη συνέχεια καλύπτοντας κενά των τραυματιών της.

Ο Ολυμπιακός σκοράρει αρκετά τον τελευταία καιρό (1η επίθεση με 24 γκολ) και αυτό για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι προσόν προκειμένου να τον οδηγεί σε νίκες. Από την άλλη πλευρά ο Λεμονής προβληματίζεται με την αμυντική συμπεριφορά, αφού οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν βρει ακόμη την κατάλληλη ισορροπία άμυνας και επίθεσης. Το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ολοκληρώνονται κόντρα στη Γιουβέντους προφανώς θα δώσει στους Πειραιώτες και περισσότερο χρόνο ουσιαστικής δουλειάς στην προπόνηση για να διορθώσουν κακώς κείμενα που προβληματίζουν τον προπονητή τους.

Το τεράστιο πρόβλημα των κακώς εκτός έδρας εμφανίσεων, είναι προς το παρόν άλυτο για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος κερδίζει εύκολα στην Τούμπα και εύκολα του παίρνουν βαθμό οι αντίπαλοι μακριά από αυτή. Διαθέτει καλό υλικό, όμως χωρίς νίκες μακριά από τη Θεσσαλονίκη είναι αδύνατον να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα. Περιμένει δημιουργία και γκολ από τους μέσους και τους εξτρέμ μακριά από το γήπεδό του. τρία γκολ εκτός Τούμπας. Τα δύο ο Μάτος το άλλο με πέναλτι ο Κουλούρης.

Για τον Ατρόμητο δε χρειάζεται να αναφέρουμε ιδιαίτερα στοιχεία καθώς άπαντες βλέπουν τα κατορθώματά του. Ακόμη σημαντικότερο από την πορεία της ομάδας, το γεγονός ότι συνεχίζει να βγάζει παιδιά από την ακαδημία του και να κάνει εξαιρετική δουλειά σε αυτό τον τομέα

Η Ξάνθη κάνει για 3η φορά μέσα στη σεζόν αήττητο σερί τριών αγωνιστικών. Είσαι σαφώς βελτιωμένη στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού τις τελευταίες αγωνιστικές και θα ήταν σε πολύ καλύτερη θέση αν δεν είχε νικήσει μόνο σε ένα εντός έδρας παιχνίδι της μέχρι τώρα...

Ο Πανιώνιος είχε αρκετά δύσκολο πρόγραμμα, αλλά και εσωτερικά θέματα (Μασούντ - Οικονόμου) να τον απασχολούν. Με μία νίκη στα τελευταία 6 παιχνίδια ασφαλώς και δεν είναι ικανοποιημένος ο Γρηγορίου, όμως η ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ μοιάζει ικανή να πατήσει "επανεκκίνηση" και να ξαναδούμε τον καλό Πανιώνιο που βλέπαμε στο ξεκίνημα της σεζόν.

Ο Αστέρας του Σάββα Παντελίδη μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες και από τους 3 βαθμούς των πρώτων 5 αγωνιστικών, έχει φτάσει στους 15 και την 7η θέση. Η διαδικασία αγωνιστικής μεταμόρφωσης μοιάζει να έχει βασικό της άξονα τους ρόλους. Ο Παντελιδης τους μοιράζει σωστά και η ομάδα λειτουργεί σε άλλο επίπεδο μετά από καιρό.

Η κατάσταση που υπάρχει σε διοικητικό επίπεδο οδηγεί τον Παναθηναϊκό σε χρονιά που κανείς δε γνωρίζει τι μέρα ξημερώνει οικονομικά. Κατά συνέπεια και ψυχολογία δεν υπάρχει και ο Ουζουνίδης δε μπορεί να δημιουργεί κίνητρα με μαγικό ραβδί για να παραμένει ανταγωνιστική η ομάδα. Ούτως ή άλλως γι' αυτή τη σεζόν, σημαντικότερο για το τριφύλλι είναι να βρεθεί λύση στο διοικητικό.

Ο ΠΑΣ Γιάννενα παρουσιάζει καλό πρόσωπο, όμως δυσκολεύεται να επιβάλει, όσο προηγούμενα χρόνια, το παιχνίδι του εντός έδρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει 4 ισοπαλίες στα πρώτα 6 παιχνίδια εντός έδρας και δύο νίκες, απέναντι στις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας.

Η Λαμία είναι ομάδα δομημένη με τέτοιο τρόπο που δύσκολα μπορεί να την καταβάλει ο αντίπαλος. Κλασσική ομάδα Μπάμπη Τεννέ δηλαδή. Αήττητη στα τελευταία 5 παιχνίδια πρωταθλήματος, με απολογισμό 4 ισοπαλίες και μία νίκη.

Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν, όμως στα τελευταία παιχνίδια τρέχει αρνητικό σερί αποτελεσμάτων. Μοναδικό εκτός προγράμματος βέβαια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ισοπαλία με τη Λαμία. Η νοοτροπία που υπάρχει φέτος είναι να κοιτούν προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω, κάτι αναμφίβολα θετικό. Μοναδική... παραφωνία τελευταία το γεγονός ότι δέχεται εύκολα φάσεις από αντιπάλους ίδιας δυναμικότητας.

Η νίκη του Παναιτωλικού επί της ΑΕΛ σταμάτησε αρνητικό σερί 5 αγώνων χωρίς τρίποντο για την ομάδα του Χάβου. Οι Αγρινιώτες διαθέτουν πολύ καλούς παίκτες. Έχουν κάνει και πάλι εξαιρετικές επιλογές στις μεταγραφές και σίγουρα όσο περνάει ο χρόνος και προσαρμόζονται οι νέοι ξένοι παίκτες θα παρουσιάζονται καλύτεροι.

Μετά από αήττητο σερί 4ων αγωνιστικών η ΑΕΛ ηττήθηκε στο Αγρίνιο, όμως για μια ακόμη φορά δημιούργησε φάσεις, κατάφερε να σκοράρει και έμεινα μέχρι το τέλος στη διεκδίκηση του βαθμού σε εξαιρετικά δύσκολη έδρα. Οι Θεσσαλοί είναι πολύ καλύτεροι σε σχέση με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και όσοι τους βάφτιζαν στο ξεκίνημα φαβορί για υποβιβασμό, μάλλον αναθεωρούν την άποψή τους...

Ο Απόλλων Σμύρνης πήρε δύο βαθμούς στα πρώτα 6 παιχνίδια και συγκέντρωσε 9 στα τελευταία 6, γεγονός που αποδεικνύει το πόσο βελτιώθηκε στη διάρκεια της σεζόν και όταν άρχισαν αν αποκτούν κάποια χημεία οι πολλοί νέοι παίκτες του ρόστερ του.

Η Κέρκυρα ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό κάνοντας ίσως το καλύτερο δικό της ημίχρονο στο πρωτάθλημα. Ο Βοσνιάδης έχει βρει ρόλους που οι παίκτες τους υπηρετούν σωστά και η ομάδα βγάζει καλή εικόνα σε πολλά παιχνίδια. Το μεγάλο πρόβλημα που αν δε διορθώσει θα βρεθεί σε δύσκολη θέση, είναι τα αποτελέσματα με ομάδες που είναι κοντά της. Χαρακτηριστικό ότι είχε ισοπαλίες ως τώρα απέναντι σε Λαμία, ΑΕΛ, Απόλλωνα, Πλατανιά και Λεβαδειακό...

Η εικόνα του Πλατανιά είναι απογοητευτική και δεν έχει καμία σχέση με αυτή των χρόνων που προηγήθηκαν στην κατηγορία. Αδυνατεί να πάρει αποτέλεσμα και να φανεί ανταγωνιστικός ακόμη και στην έδρα του και μοιάζει να μην έχει ψυχολογία για να διεκδικήσει οτιδήποτε στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Χρόνος υπάρχει. Σημάδια βελτίωσης...;
Keywords
Τυχαία Θέματα