Με την πλάτη στον τοίχο η Γερμανία

Η Γερμανία αντιμετωπίζει την Σουηδία στο Σότσι (21.00) και καλείται να αποφύγει την ήττα για να μείνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πρόβλεψε το σκορ των αγώνων του Mundial και κέρδισε 1 ταξίδι στην Ισπανία για να δεις τον αγώνα του International Champions Cup μεταξύ Ατλέτικο Μαδρίτης και Ίντερ!

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ηττήθηκε από το Μεξικό την πρώτη αγωνιστική και αν οι «τρι» κερδίσουν νωρίς την Ν. Κορέα, ήττα της ομάδας του Γιόακιμ Λεβ θα σημάνει τον
αποκλεισμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρωταθλήτριες κόσμου του 1998 (Γαλλία), του 2006 (Ιταλία) και του 2010 (Ισπανία), αποκλείστηκαν στην φάση των ομίλων της επόμενης διοργάνωσης, μοίρα που θέλουν να αποφύγουν οι Γερμανοί.

Οι Σουηδοί από την πλευρά τους, μετά τη νίκη τους με 1-0 επί της Ν. Κορέας στην πρεμιέρα, θέλουν τουλάχιστον έναν πόντο για να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αγωνιστικά, ο Λεβ αναμένεται να κάνει αλλαγές στην σύνθεση της ομάδας του, με τους Γκουντογκάν και Ρόις να παίρνουν θέση στο βασικό σχήμα, την ώρα που ο Χούμελς είναι εξαιρετικά αμφίβολος λόγω τραυματισμού.

Στην Σουηδία ο Λίντελοφ αναμένεται να πάρει την θέση του Γιάνσον στο κέντρο της άμυνας.

Από πλευράς προϊστορίας, το συγκεκριμένο ζευγάρι «κουβαλά» τις περισσότερες αναμετρήσεις κατά το παρελθόν από οποιοδήποτε άλλο στην φάση ομίλων. Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 36 φορές, με την Γερμανία να έχει 15 νίκες, την Σουηδία 12 και 9 ισοπαλίες.

Ωστόσο, από τις νίκες των Σουηδών, η μοναδική που ήταν σε επίσημο παιχνίδι ήταν στο Μουντιάλ του 1958 ως διοργανώτρια, ενώ η Γερμανία κέρδισε τις άλλες τρεις αναμετρήσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο (1934, 1974 και 2006). Οι Γερμανοί είναι συνολικά αήττητοι σε 11 σερί ματς απέναντι στους Σκανδιναβούς (6 νίκες, 5 ισοπαλίες), ενώ τα δύο τελευταία ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες είχαν συνολικά 16 γκολ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σουηδία έχει αντιμετωπίσει τρέχουσα παγκόσμια πρωταθλήτρια δύο φορές στην ιστορία της με ισάριθμες νίκες (το 1958 επί της Δ. Γερμανίας και το 1950 επί της Ιταλίας).

Πιθανές ενδεκάδες:
Γερμανία: Νόιερ - Κίμιχ, Μπόατενγκ, Σούλε, Χέκτορ - Γκουντογκάν, Κρόος, Μίλερ, Οζίλ, Ρόις - Γκόμεζ.
Σουηδία: Όλσεν - Λούστιγκ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον - Κλάεσον, Λάρσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ - Μπεργκ, Τοϊβόνεν.
Διαιτητής: Σίμον Μαρτσίνιακ (Πολωνία).
Keywords
Τυχαία Θέματα