Με συγκεκριμένα δεδομένα κι αρκετές εναλλακτικές

Η ώρα του τελικού πλησιάζει. Δίχως απρόοπτα της τελευταίας στιγμής, ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του σε αγωνιστικό επίπεδο, με την προπόνηση στο ΟΑΚΑ. Στο απουσιολόγιό του παραμένουν τα ονόματα των τριών μακροχρόνιων τραυματιών, Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια. Η προοπτική της επίτευξης του πρώτου νταμπλ στην ιστορία της ομάδας είναι ένα πανίσχυρο κίνητρο για τον Ραζβάν Λουτσέσκου που παρά την απώλεια δυο εκ των πλέον σημαντικών «σταθερών» του θέλει και θα προσπαθήσει
να διατηρήσει τη νοοτροπία του απόλυτου νικητή και της επίτευξης του στόχους μέσα από τη δυναμική του συνόλου.

Όπως έχει αποδειχτεί εμπράκτως ο Ρουμάνος τεχνικός δεν είναι άνθρωπος που αρέσκεται στο ρίσκο. Ειδικά σε αγώνες τόσο πολύ μεγάλης σημασίας. Ωστόσο, τα δεδομένα τον αναγκάζουν να προβεί σε αλλαγές προσώπων, καθώς το πλέον σίγουρο όλων είναι το σχήμα. Το 4-2-3-1 δεν αλλάζει για την επικείμενη αναμέτρηση που όπως και πέρσι, φιλοξενείται σ’ ένα γήπεδο το οποίο δεν αποτελεί φόβητρο για την ομάδα, κάτι που ίσχυε μέχρι και πέρσι τέτοιο καιρό. Έκτοτε, σε τρεις επισκέψεις του σ’ αυτό ο απολογισμός των δυο νικών και της μιας ισοπαλίας μαρτυρά του λόγου το αληθές.

Στην άμυνα, μπροστά από τον Πασχαλάκη που θα βρίσκεται στο τέρμα, αναμένεται να πάρουν θέση από δεξιά προς τ’ αριστερά οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης. Οι δεύτερες σκέψεις για το αριστερό άκρο της άμυνας προϋποθέτουν την μεταφορά του Ισπανού κεντρικού αμυντικού σ’ αυτό και την τοποθέτηση ενός εκ των Ίνγκασον – Τόσκα ως παρτενέρ του Βαρέλα. Το δίδυμο των αμυντικών χαφ αναμένεται να πλαισιώσουν οι Ολιβέιρα – Σάκχοφ. Η εναλλακτική ακούει στο όνομα ... Κάνιας. Ένας εκ των κορυφαίων στην περσινή κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στον ίδιο αντίπαλο, έχει περάσει στο περιθώριο από τον περασμένο Γενάρη, όταν κι η έλευση του δανεικού από την Πόρτο Ολιβέιρα σε συνδυασμό με την προοπτική μη ανανέωσης της συνεργασίας με τον Ισπανό λειτούργησαν καταλυτικά ως προς τη μη χρησιμοποίησή του. Εντούτοις και στα Ιωάννινα έδειξε πως παραμένει μια υπολογίσιμη λύση που εφόσον οι ανάγκες της συγκεκριμένης αναμέτρησης το απαιτούν τότε μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στο αρχικό σχήμα.

Μπροστά τους στο κέντρο της μεσοεπιθετικής γραμμής θα βρίσκεται ο Πέλκας έχοντας αριστερά του τον Μπίσεσβαρ και δεξιά του τον Λημνιό. Αντίπαλο δέος για τον 20χρονο Βολιώτη είναι ο Ζαμπά, που όμως τον τελευταίο καιρό η απόδοσή του κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα ενώ «κουβαλάει» και την ιδιαιτερότητα πως στις δυο τελευταίες του επισκέψεις στο συγκεκριμένο γήπεδο για τα ματς πρωταθλήματος με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό γνώρισε ισάριθμες αποβολές. Κάτι που ίσως παίξει κι αυτό με τη σειρά του το ... ρόλο του. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν κι οι Ελ Καντουρί – Ενρίκε, αμφότεροι όμως προέρχονται από παρόμοιο μυϊκό τραυματισμό και μοιάζουν περισσότερο να προσφέρονται ως εναλλακτικές. Κανένα δίλημμα δε φαίνεται να υπάρχει για την κορυφή της επίθεσης εκεί όπου θα ξεκινήσει ο Άκπομ.

Όλα αυτά σ’ επίπεδο εικασιών και συμπερασμάτων μέσα από τις δοκιμές των τελευταίων ημερών, όμως οι τελικές αποφάσεις θα γίνουν γνωστές περίπου μια ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα με την ανακοίνωση του επίσημου αρχικού σχήματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα