Με κορυφαίους τους Νικολιά και Λεό, 1-2 ο ΠΑΣ τον Απόλλωνα (video)

Σαφώς καλύτερος ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε πως μετά τα δύσκολα παιχνίδια και τις ήττες ήταν ώρα για μία σημαντική νίκη και την πέτυχε με αντίπαλο τον Απόλλωνα επικρατώντας με 2-1 στο "Γεώργιος Καμάρας".

Ο Απόλλων ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Χουάντερσον, δεξί μπακ ο Στάθης, αριστερό ο Ναδάλες, σέντερ μπακ οι Κύργιας και Τζανετόπουλος. Αμυντικά χαφ Γκονζάλες και Πέδρο, στα άκρα Τριάδης και Μπεντινέλι, ο Ντ' Ούρσο πίσω από τον Μάντζιο.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκινά με 3-5-2.
Τερματοφύλακας ο Βελλίδης, στόπερ οι Λίλα, Τζημόπουλος και Μιχαήλ, στο δεξί άκρο ο Μπουκουβάλας, στο αριστερό ο Τσικάρσκι, στο κέντρο Βιδάλ, Κάστρο και Νικολιάς, στην επίθεση Μπαπτίστ Λεό και Μυστακίδης.

Μετουσίωσε την υπεροχή σε γκολ

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, είχε τον Νικολιά και τον Λεό σε εξαιρετική κατάσταση και να συνεργάζονται οι δυό τους και στα δύο γκολ της ομάδας τους.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Απόλλωνας μπήκε καλά στο ματς, χωρίς όμως τη μεγάλη ευκαιρία. Όσο τα λεπτά παιρνούσαν όμως, η ισοροπίες άλλαζαν. Ο ΠΑΣ έβρισκε χώρους, κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και δημιουργούσε συνθήκες απειλής μπροστά στην εστία του Χουάντερσον.

Στη δύση του πρώτου ημιχρόνου, ο Νικολιάς έκανε ωραία κούρσα, βρήκε τον Λεό κι εκείνος με πολύ ωραίο πλασέ με το εξωτερικό φάλτσο "έγραψε" του 0-1.

Ο νόμος των Νικολιά και Λεό

Στο δεύτερο μέρος ο η ομάδα των Ιωαννίνων έδειξε πως θέλει να τελειώσει το παιχνίδι και να μην προβληματιστεί για την συνέχεια. Όμως η πρώτη ευκαιρία ήρθε για τους γηπεδούχους με τον ιδιαίτερα δραστήριο Τριάδη, ο οποίος έπιασε ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη.

Ο ΠΑΣ , πιο εύστοχος στις ευκαιρίες του, κατάφερε στο 60' να πετύχει και δεύτερο γκολ, με πρωταγωνιστές τους ίδιους με του πρώτου γκολ, αλλά σε αντίθετους ρόλους. Ο Λεό ήταν εκείνος που πάσαρε και ο Νικολιάς "τσίμησε" την μπάλα προ του Χουάντερσον για να κάνει το 0-2.

Για τα επόμενα λεπτά οι παίκτες του Πετράκη έπαιζαν... μόνοι τους στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει άλλα δύο γκολ, όμως ο Χουάντερσον κατάφερε να "κερδίσει" τους αντιπάλους τους στα τετ-α-τετ τους Μυστακίδη στο 63ο λεπτό και Νικολιά. στο 78.

Μπαίνοντας το παιχνίδι στο τελευταίο του 10λεπτο με το παιχνίδι στο 2-0 υπέρ των Ιωαννίνων, οι... άμυνες τους φιλοξενούμενων έπεσαν και ο Απόλλωνας βρήκε την ευκαιρία να σκοράρει με τον Ελ-Χλεβέ και να δώσει άλλη ομορφιά στο τέλος της αναμέτρησης.

Όμως όσο και να πίεσαν οι παίκτες των γηπεδούχων δεν κατάφεραν να φτάσουν εντός περιοχής με επιτυχία μένοντας το 1-2 ως το τέλος.

Στα αξιοσημείοτα του αγώνα η είσοδος σε αυτό στο 79ο λεπτό του Κλάους Αθανασιάση, ο οποίος επιστρέφει στο Ελληνικό Πρωτάθλημα μετά την παρουσία του στο Ισραήλ.

Οι ενδεκάδες:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μοντεαγούδο): Χουάντερσον, Στάθης, Τζανετόπουλος, Κύργιας, Ναδάλες, Γκονσάλες, Πέδρο, Μπετινέλι, Τριάδης, Ντ' Ούρσο, Μάντζιος.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Μπουκουβάλας, Τσικάρσκι, Νικολιάς, Κάστρο, Βιδάλ, Μυστακίδης, Μπαπτίστ Λεό.
Keywords
Τυχαία Θέματα