Αυτός ο ΠΑΟΚ... δαγκώνει! (video)

Σπουδαίας σημασίας, όσο και εμφατική ήταν η σημερινή (15/9) νίκη του ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ με το εντυπωσιακό 1-3! Οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν πίσω στο σκορ και χρειάστηκαν να το ανατρέψουν για να φτάσουν στο 3Χ3 στο πρωτάθλημα και να κρατήσουν άμεση επαφή με την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Από τη δική του πλευρά, ο ΟΦΗ
έκανε το καλύτερο δυνατό για τα πρώτα σαράντα λεπτά. Μετά την ισοφάριση του ΠΑΟΚ, όμως, δεν κράτησε την ισορροπία στο παιχνίδι και γνώρισε ήττα στην επιστροφή του στο γήπεδό του σε αγώνα πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας. Είχε την ατυχία να πέσει πάνω σε έναν ΠΑΟΚ που δαγκώνει!

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα διαμαρτύρονται για μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ τους στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Σύστημα πάνω στο σύστημα

Οι δύο προπονητές παρέταξαν τις ομάδες τους ακριβώς με το ίδιο σύστημα: 4-2-3-1. Δηλαδή, με ίδιο σύστημα πάνω στο σύστημα. Αυτό είχε ενδιαφέρον, καθώς το ζήτημα ήταν ποιος θα εξουδετερώσει τον αντίπαλο πρώτος. Έπαιξε ρόλο και στη διάρκεια του αγώνα, όμως, καθώς κράτησε το ρυθμό χαμηλά και δεν άφησε τις δύο ομάδες να βρούνε κενούς χώρους και να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες.

Από πλευράς ΟΦΗ, οι τέσσερις παίκτες μπροστά από τον Στρέζο ήταν οι Ποτουρίδης, Κομεσίδης (κεντρικοί αμυντικοί), Κοροβέσης (αριστερά) και Κυριακίδης (δεξιά). Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Νάστος και Παπαστεριανός. Η τριάδα μπροστά τους αποτελούνταν από τους Σάσι, Νέιρα (επιτελικός μέσος) και Ντίνα, με τον Βουό στην κορυφή. Να σημειωθεί ότι ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Παπαδόπουλος, ήταν στην κερκίδα και όχι στον πάγκο, λόγω τιμωρίας.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, οι τέσσερις μπροστά από τον Πασχαλάκη ήταν οι Βαρέλα, Κρέσπο (κεντρικοί αμυντικοί), Μάτος (δεξιά), Βιεϊρίνια (αριστερά). Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μαουρίσιο, Κάνιας. Η μεσοεπιθετική τριάδα αποτελούνταν από τους Ζαμπά, Ελ Καντουρί (επιτελικός), Μπίσεσβαρ και στην κορυφή ήταν ο Καρέλης, στην επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, που συνέβη να γίνει στην πατρίδα του.

Μοιρασιά με... νικητή!

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν από τρεις τελικές προσπάθειες και σχεδόν μοιρασμένη κατοχή μπάλας (55% ο ΠΑΟΚ και 45% ο ΟΦΗ), όμως, υπήρχε νικητής και ήταν ο «Δικέφαλος»!

Οι «ασπρόμαυροι» της Θεσσαλονίκης, με τις πορτοκαλί φανέλες στο συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς τα ασπρόμαυρα φορούσε ο γηπεδούχος ΟΦΗ, βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 21ο, όταν ο Παπαστεριανός πέρασε και τον Κρέσπο και με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0.

Για πάνω από δέκα λεπτά ο ΠΑΟΚ έχασε εντελώς το ρυθμό του, για να τον βρει ξανά μετά το 35’, ενώ ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το καλό γι’ αυτόν τάιμινγκ.Στο 37ο, ο Μπίσεσβαρ έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Πήρε την μπάλα από τον Ελ Καντουρί και με ωραία ενέργεια και διαγώνιο σουτ έκανε το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ είπε την τελευταία λέξη, όμως, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά από κόρνερ του Μπίσεσβαρ, ο Μάτος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-2, πετυχαίνοντας ολική ανατροπή.

Συνοπτική διαδικασία

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο προπονητές ξεκίνησαν με τους ίδιους έντεκα παίκτες και χωρίς αλλαγές στους σχηματισμούς τους. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους δύο αντιπάλους να είναι επιφυλακτικοί, όμως, ο ΠΑΟΚ γρήγορα έφτασε στο τρίτο γκολ και ουσιαστικά «κλείδωσε» το ματς.

Συγκεκριμένα, στο 53ο ο Ελ Καντουρί έκανε σέντρα από αριστερά, η μπάλα πήγε στον Ζαμπά, έπαιξε το 1-2 με τον πολύ καλό Μπίσεσβαρ, που έχει συμμετοχή και σε αυτό το γκολ, με τον Βραζιλιάνο να σουτάρει διαγώνια και γράφει το 1-3, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Από εκεί και μετά, ο ΠΑΟΚ είχε στο μυαλό του την... Τσέλσι, για το Europa League, την ερχόμενη Πέμπτη στην Τούμπα. Έκανε συντήρηση δυνάμεων και όποτε είχε την ευκαιρία να κάνει κάποια αντεπίθεση, κυρίως με τον Καρέλη, την έκανε, όμως, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο ΟΦΗ από την πλευρά του ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Ο Παπαδόπουλος έριξε στο ματς επιθετικούς παίκτες, όπως ο Αραβίδης, ο Πλατέλλας και ο Κουτσιανικούλης, αλλά φευ... Καλύτερη στιγμή αυτή του Αραβίδη στο 59ο, όταν έχασε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη, σουτάροντας άουτ. Εκεί, ουσιαστικά, ο ΟΦΗ έχασε την ευκαιρία να μπει και πάλι στο ματς. Πέραν τούτου ουδέν.

Διαιτητής ήταν ο ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, με βοηθούς τους Ηλία Αλεξέα και Κωνσταντίνο Ψάρρη. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Αλέξανδρος Τσαμούρης. Κίτρινες κάρτες είδαν οι Σάσι (34’), Ποτουρίδης (45’+4’), Παπαστεριανός (52’), Πλατέλλας (81’) και Ζαμπά (26’), Μάτος (62’), Βέρνμπλουμ (86’).

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Νάστος, Ντίνας (54’ Αραβίδης), Βουό, Κυριακίδης, Παπαστεριανός, Κομεσίδης, Σάσι (54’ Πλατέλλας), Κοροβέσης, Νέιρα (65’ Κουτσιανικούλης), Ποτουρίδης.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ελ Καντουρί, Μαουρίσιο, Καρέλης, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ (80’ Σάκχοφ), Κάνιας (62’ Βέρνμπλουμ), Ζαμπά (69’ Ουάρντα).
Keywords
Τυχαία Θέματα