Με επιτυχία το “Βasketball to business success”

Ολοκληρώθηκε το 1ο Επιχειρηματικό Φόρουμ “Basketball to business success” που διεξήχθη στο "Μακεδονία Παλλάς", μία εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Καταγράφηκαν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις που είχαν να κάνουν με θέματα που κινούνται γύρω (αλλά και μαζί) με το αθλητικό κομμάτι του μπάσκετ. Η αθλητική χορηγία και τα οφέλη της, η άμεση διασύνδεση των επιχειρήσεων με τον χώρο του αθλητισμού, αλλά και η τεράστια σημασία της ανταποδοτικότητας σε μία
χορηγική συνεργασία, αποτέλεσαν τους βασικούς άξονες συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων κατά τη διάρκεια του 1ου business forum.

Το παρών έδωσε, μεταξύ άλλων, και ο CEO του Basketball Champions League, Πατρίκ Κομνηνός, ο οποίος στις δηλώσεις του είπε τα εξής: “Πρώτα από όλα θέλω να συγχαρώ την ΚΑΕ ΠΑΟΚ για αυτή την πρωτοβουλία, είναι μια προσπάθεια στη σωστή κατεύθυνση. Κανονικά θα πρέπει να γνωρίζει κανείς την ανάγκη αντιμετώπισης του μπάσκετ και ως προϊόν πέραν μιας αθλητικής εκδήλωσης. Είναι κάτι που οι ΚΑΕ οφείλουν να υποστηρίξουν και να προωθήσουν. Νομίζω ότι η αναγνώριση που δίνει ο ΠΑΟΚ στην ανάγκη για επιχειρηματικότητα γύρω από το μπάσκετ είναι πολύ σημαντική. Το γεγονός ότι έχουν προσέλθει τόσες εταιρίες εδώ πέρα αναδεικνύει αυτή την ανάγκη και σίγουρα είναι μια πρωτοβουλία που χρήζει προβολής και εύχομαι να συνεχιστεί. Είναι μακρύς ο δρόμος για να μπορέσει το μπάσκετ να έρθει στα επίπεδα που του αξίζει”.
Από την πλευρά του, ο Μπάνε Πρέλεβιτς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σϋμβουλος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ είπε για το συνέδριο: “Θέλουμε να αλλάξουμε την λέξη από χορηγός σε συνεργάτης, για αυτό και θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο συνεργασίας με τις επιχειρήσεις. Πιστεύω ότι γύρω από μια ομάδα μπορούν να αναπτυχθούν πάρα πολλές σχέσεις -και εμπορικές- απλά χρειάζεται χρόνος και οργάνωση. Η ΚΑΕ πρέπει να οργανωθεί σωστά, ώστε να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη σε αυτό το αγωνιστικό επίπεδο. Χρειάζεται χρόνος».
Για τη δημοφιλία του μπάσκετ στην Ελλάδα και τα οφέλη που μπορούν να βγούνε από αυτό, ο Πρέλεβιτς είπε: “Αν οργανωθείς σωστά, το μπάσκετ μπορεί να πουλήσει. Επειδή έχω παρακολουθήσει πολλά αθλητικά φόρουμ, όλοι λένε το ίδιο πράγμα. Το εισιτήριο είναι εμπόρευμα. Δεν αρκεί να έχεις μόνο καλή ομάδα για να φέρεις τον κόσμο δίπλα σου και να τον κρατήσεις. Πρέπει να έρθεις και εσύ κοντά στον κόσμο, να συζητήσεις μαζί του, να τον πείσεις να έρθει στο γήπεδο και να τον κρατήσεις κοντά σου».
Keywords
Τυχαία Θέματα