Με δική μας απόφαση το Grexit μπας και τη γλιτώσει η Εθνική!

Όταν στις 19 Μαρτίου έγραψα ένα σημείωμα με τίτλο «Ξε-Γραμμένα είναι τα πρόσωπα, όχι οι θεσμοί» δεν πίστευα ότι ο επιτετραμμένος της FIFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο, Χέρμπερτ Χούμπελ, θα έφτανε στο σημείο να πει στον Βαγγέλη Γραμμένο ότι «θα εισηγηθώ Grexit, εκτός κι αν αρχίσεις να διοικείς!».

Όσο κι αν εμείς θεωρούμε τη ράτσα μας κουτοπόνηρη και ικανή να ξεγελάσει κάθε άλλη στον πλανήτη Γη, είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή οι μάσκες θα πέσουν.

Για την FIFA
και την UEFA είναι λοιπόν αδιανόητο να είναι σήμερα 29 Μαρτίου και να μην υπάρχει καν η απόφαση για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, που έγινε στις 11 του μήνα, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό.

Και φυσικά να μην έχουν τελεσιδικήσει οι υποθέσεις για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός της 25ης Φεβρουαρίου και για το Ολυμπιακός-ΑΕΚ της 4ης Φεβρουαρίου.

Αδιανόητο! Και ταυτόχρονα ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΟ από τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές!

Και υποτίθεται ότι η αθλητική ηγεσία διέκοψε το πρωτάθλημα με στόχο να επαναρχίσει αφού υπάρξουν κάποιες αποφάσεις ώστε να γνωρίζουν και οι ομάδες τι ακριβώς πρέπει να κάνουν στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές που απομένουν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Αντίθετα λοιπόν, με όσα αδυνατούν να χωρέσουν στο μυαλό των ανθρώπων της FIFA και της UEFA, στο δικό μας «ελληνικό» μυαλό χωρούν τα πάντα!

Χωράει πρώτα και κύρια η πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου, που φυσικά συνεπάγεται και την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής!

Διότι για να ανακοινωθεί μια απόφαση που ενδεχομένως θα κοστίσει ακριβά στον ΠΑΟΚ, ο πρωθυπουργός θα πρέπει πρώτα να έχει αποχωρήσει από την πόλη της Θεσσαλονίκης!

Για να πάει να μιλήσει στον Πειραιά ο υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να μην έχει αδικηθεί, όπως οι ερυθρόλευκοι ευαγγελίζονται, ο Ολυμπιακός.

Για να δώσει η ηγεσία του τριφυλλιού τα χρήματα που απαιτούνται ώστε να μην υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει η κυβέρνηση να είναι της αρεσκείας του Γιάννη Αλαφούζου. Ή να κάνει πίσω (η κυβέρνηση) αλλάζοντας νόμους και κανονισμούς για να μη χρεωθεί ένα σημαντικό πολιτικό κόστος.

Και για να δείξει (πάλι η κυβέρνηση) ότι «δεν καταλαβαίνει τίποτα» θα πρέπει -σε κάποιο συγκεκριμένο χρονικό σημείο- να διωχθεί ποινικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που είναι απέναντί της.

Φυσικά και ο Αθλητισμός είναι πολιτική. Ανέκαθεν ήταν κι ας υπάρχουν οι υποκριτικές φωνές ΟΛΩΝ των παραγόντων που ζητούν να μην υπάρχει αυτή η εμπλοκή.

Γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι μέσω του Αθλητισμού μπορείς να ασκήσεις την καλύτερη (αν είσαι ικανός) πολιτική.

Από τις ετήσιες επιχορηγήσεις που διανέμονται σε όλο το φάσμα του χώρου, μέχρι το γηπεδάκι του μπάσκετ που μπορεί να κατασκευαστεί με δημόσιο χρήμα στο τελευταίο χωριό της χώρας!

Επειδή όμως, εδώ μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο, καλό θα ήταν να αποφασίσει το Grexit πριν τη FIFA η ίδια η κυβέρνηση, όπως έκανε κάποτε η Θάτσερ στην Αγγλία.

Μόνο με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσουν την διεθνή απομόνωση οι Εθνικές μας ομάδες. Γιατί αν η απόφαση ληφθεί από την FIFA, η Εθνική του Σκίμπε, αλλά και οι υπόλοιπες θα μείνουν εκτός διοργανώσεων μέχρι να βάλουμε κανονικό (κι όχι "ελληνικό") μυαλό.

Κι αυτό δεν το βλέπω να συμβαίνει σύντομα!

ΥΓ 1: Και μόνο το γεγονός ότι οι 8 από τις 16 ΠΑΕ της Λίγκας -που δεν έχουν ακόμα τηλεοπτικό συμβόλαιο- ζήτησαν λύση στο πρόβλημά τους από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, αντί να απαιτήσουν την παραίτηση των Στράτου - Γκαγκάτση που τους παρέσυραν σε οικονομικές απαιτήσεις άλλων εποχών δείχνει γιατί ο συνεταιρισμός και κατά συνέπεια το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πνέει τα λοίσθια.

ΥΓ: 2 Μετά από καιρό θα συμφωνήσω με ανάρτηση του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ε, ναι: Ας φέρουν και ξένους δικαστές για 5 χρόνια! Αφού οι δικοί μας αντί να αποφασίζουν... κλώθουν!
Keywords
Τυχαία Θέματα