Μαυρίδης: «Κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό ο Σαραβάκος»

Ο Κώστας Μαυρίδης χαρακτήρισε τον Δημήτρη Σαραβάκο ως ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια του Παναθηναϊκού, με αφορμή την εκπομπή «Legends» του NovasportsStoriesHD. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του πρώην συμπαίκτη του, ενώ αναφέρθηκε και στην τωρινή κατάσταση του «τριφυλλιού». Ο Μαυρίδης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για τον χαρακτήρα του Δημήτρη Σαραβάκου: «Όπως είναι τώρα, ήταν και τότε. Χαμηλών
τόνων. Ποτέ κανείς δεν περίμενε κάποιος να έχει τέτοιο χαρακτήρα, τεράστιο ταλέντο και ήταν προσιτός σε όλους».

Για την ομάδα που υποστήριζε ο Σαραβάκος και την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό, αν και δήλωσε πως ήταν Πανιώνιος: «Όποιος δεν έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός ή κάποια άλλη, είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβει. Για εμάς ήταν πολύ μεγάλο βήμα, καταλάβαμε αμέσως πως αυτή η φανέλα είναι πολύ βαριά».

Για την χρονιά που εκείνος ξεκίνησε ως σέντερ φορ και κατέληξε να παίζει ως στόπερ, με συμπαίκτη τον Δημήτρη Σαραβάκο: «Στο πρώτο ματς είχαμε έρθει 0-0, στο δεύτερο ματς είχαμε έρθει 2-1 κόντρα στη Φέγερνοντ, με Γκούλιτ και άλλους μεγάλους παίκτες εκείνη την εποχή. Ήταν μεγάλη και πλήρης ομάδα. Είχα τη χαρά να παίξω ως επιθετικός δίπλα στον Σαραβάκο και ως στόπερ. Εκείνη τη χρονιά είχα παίξει ως σέντερ φορ, στο επόμενο έπαιξα ως αμυντικό χαφ και στους “4” έπαιξα ως κεντρικός αμυντικός κόντρα στον Ίαν Ρας».

Για το τι είναι ο Σαραβάκος: «Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια του συλλόγου και πρέπει οι ομάδες να έχουν από κοντά τέτοιους ανθρώπους. Ήταν πάντα χαμηλών τόνων και αυτός είναι ο Δημήτρης…».

Για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στο σύλλογο και αν πρέπει να επενδύσει στα νέα παιδιά: «Ήμουν σκάουτερ στην ομάδα του Παναθηναϊκού μέσα στο 2000. Μπορούν τα παιδιά αυτά να σταθούν και να βοηθήσουν την ομάδα, όμως για να βοηθήσουν θα πρέπει να βοηθηθούν. Θα πρέπει να υπάρχουν και άλλοι παίκτες για να μπορέσουν να τα στηρίξουν. Χρειάζονται άλλους παίκτες, έμπειρους για να μπορέσουν να τα καθοδηγήσουν. Ο Σωτήρης Κυργιάκος ήταν στην ομάδα του και τον έφερα εγώ στον Παναθηναϊκό. Είχε τον Χένρικσεν και εκείνος τον πήρε από το χέρι και τον έκανε αυτό που έγινε. Όλα τα παιδιά έχουν τα φόντα, το ταλέντο και την προοπτική. Απλά αυτά τα παιδιά πρέπει να έχουν συμπαίκτες που θα μπορέσουν τα καθοδηγήσουν. Έχουν όρεξη και τιμούν τη φανέλα, όμως θα πρέπει να τους βοηθήσεις για να μην καούν και χαθούν γιατί είναι κρίμα».

Για το αν τα παιδιά που είναι τώρα στην ομάδα, μπορούν να σταθούν στις απαιτήσεις που υπάρχουν: «Είναι δύσκολα για τα παιδιά, όμως ο κόσμος και η διοίκηση, όλος ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει να τα στηρίξει μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο. Δεν πρέπει με την πρώτη στραβή να γκρινιάζουν και να του μεταφέρουν πανικό. Πώς θα βρουν ηρεμία σε μία τέτοια κατάσταση; Είναι μία άλλη συζήτηση αυτό. Τα παιδιά πρέπει να είναι προσηλωμένα στις υποχρεώσεις τους, να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και τη Δευτέρα να κοιτάξουν τα λάθη τους. Μακάρι να μην υπήρχαν αυτά τα προβλήματα, τώρα είναι δύσκολη η κατάσταση και δεν πρέπει να το παρατήσουν».

Για το γεγονός πως δεν έχει βρεθεί κάποιος επενδυτής: «Μου φαίνεται πολύ παράξενο, επειδή γνωρίζω πως υπάρχουν πολλοί επιφανείς Παναθηναϊκοί και σε μία περίοδο που τους χρειάζεται η ομάδα είναι σαν να έχουν γυρίσει την πλάτη. Μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να βοηθήσουν την ομάδα να ορθοποδήσει και να βγει από το τέλμα, είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση που βιώνει η ομάδα».

Για το αγωνιστικό: «Δεν νομίζω πως θα έχει πρόβλημα στον συγκεκριμένο τομέα. Θα πρέπει να βρεθεί λύση στο οικονομικό, για να υπάρχει μία σιγουριά στους παίκτες, και να πηγαίνει ο κόσμος για να τους στηρίζει από κοντά».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Έδειξε σε δύσκολα παιχνίδια πως έχει τα φόντα και μπορεί να τα καταφέρει. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κερδίσει μακριά από την έδρα του, ίσως τα παιδιά να είναι φορτισμένα και να έχουν επηρεαστεί από την κατάσταση. Εύχομαι να βρει η ομάδα το δρόμο της και να καταφέρει να πετύχει τους στόχους της».

Για το πού βρίσκεται τώρα: «Από το 2008 ως το 2016 ήμουν σκάουτερ στον ΠΑΟ. Ήμουν σαν σκάουτερ, έφερνα παίκτες για την πρώτη ομάδα και τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Αρκετά παιδιά έχουν περάσει και αρκετά που δεν έχουν έρθει για άλλους λόγους. Συμβαίνει αυτό. Εμείς κάνουμε εισηγήσεις και από εκεί είναι κομμάτι άλλων ανθρώπων να αποδεχθούν τις προτάσεις. Είμαι προπονητής στον Ολυμπιακό Λιοσίων στα θέματα οργάνωσης, η ομάδα πάει αρκετά καλά και τώρα έχω σταματήσει και ψάχνω και εγώ να βρω το δρόμο για να προχωρήσω. Θέλω να συνεχίσω από την αρχή το θέμα της αναζήτησης νέων παικτών».
Keywords
Τυχαία Θέματα