Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε, αλλά…

ΑΕΚ σε κρίση. Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία. Η Πρωταθλήτρια Ελλάδας βρίσκεται στην χειρότερη αγωνιστική και… εξωαγωνιστική περίοδο μετά την επιστροφή της και την περιπέτεια στις μικρότερες κατηγορίες. Ήττες, «τελείωμα» ποδοσφαιριστών, επεισόδια, διχόνοια και έριδες, βαριές τιμωρίες προ των πυλών. Και όλα αυτά μέσα σε έναν μήνα. Τον μαύρο Νοέμβριο.

Τελευταία αρνητική παράσταση ο αγώνας με τον Άγιαξ που μπορεί μέχρι το 65’ να εξελισσόταν θετικά για τον Ουζουνίδη
και τους παίκτες του, όμως ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Ήττα, η πέμπτη στη διοργάνωση και θλιβερές εικόνες στις εξέδρες με επεισόδια των οπαδών της με αυτούς του Άγιαξ και των… λοιπών που ήταν ανάμεσά τους. H τιμωρία άγνωστη, αλλά σίγουρα θα είναι σκληρή. H UEFA έχει δείξει πως δεν αστειεύεται.

Όλοι μιλούν για αγωνιστική κατρακύλα και δεν έχουν άδικο βάση εικόνας και αποτελεσμάτων. Σε τι απ’ όλα να μπει ένα φρένο και από πού να πιαστεί η ΑΕΚ για να βάλει μια τελεία και να γυρίσει σελίδα. Που να βρει δύναμη; Οι τριγμοί είναι έντονοι και τα στεγανά στο εσωτερικό της δεν είναι πλέον τόσο ισχυρά για να αντέξουν την πίεση.To κλίμα στα αποδυτήρια δεν θέλει και ιδιαίτερη επεξήγηση για να καταλάβει κανείς ότι δεν είναι το καλύτερο. Μήπως ισχύει το αντίθετο κιόλας αν και όλοι στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο τονίζουν πως είναι όλα «μέλι-γάλα».

Όλες οι ομάδες παγκοσμίως έχουν περιόδους που δεν συμβαδίζουν με τις επιτυχίες. Η αντίδρασή τους στις αποτυχίες και η επιστροφή τους στις επιτυχίες καθορίζουν και το μέγεθός τους. Και η ΑΕΚ οφείλει να αντιδράσει...

Όπως και να ‘χει για τα άσχημα αποτελέσματα μπορούν να ειπωθούν πολλά… Ίσως να φταίει πως η ΑΕΚ ετοιμάστηκε νωρίς για να είναι έτοιμη στα απαιτητικά παιχνίδια των προκριματικών του Champions League, ίσως να μην υπήρχαν οι λύσεις για να ανταπεξέλθει η ομάδα στα συνεχόμενα παιχνίδια του υψηλού αυτού επιπέδου, ίσως ακόμα και οι παίκτες να «άδειασαν» μετά την πρόκριση και να μην κατάφεραν να διαχειριστούν σωστά την πρωτόγνωρη για εκείνους εμπειρία… Ίσως, ίσως, ίσως…

Η ζωή όμως συνεχίζεται, με τις καλές και τις άσχημες στιγμές που τη συντροφεύουν… Η απόφαση της διοίκησης για το «χτίσιμο» της ομάδας για τη νέα σεζόν είναι ένα θετικό σημάδι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να παρατήσουν τη φετινή χρονιά. Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση γιατί μπορεί η υπεράσπιση του τίτλου να χάθηκε όμως η χρονιά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Και αν η ΑΕΚ δεν συνέλθει άμεσα, αγωνιστικά πρωτίστως, θα χάσει τα πάντα.

Θυμίζω πως υπάρχει ακόμα «ζωντανός» ο τίτλος του Κυπέλλου Ελλάδας και φυσικά η κατάληψη της 2ης θέσης που θα οδηγήσει την ομάδα ξανά στα προκριματικά του Champions League. Συγχωράτε με αλλά θαρρώ πως και αυτοί είναι εξίσου σημαντικοί στόχοι για να μη χαθεί τελείως η σεζόν.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι αυτός που πρέπει να πρώτος να μαζέψει τα κομμάτια της ομάδας του και με τα… υλικά που έχει στη διάθεσή του να οδηγήσει ξανά την Πρωταθλήτρια Ελλάδας στις επιτυχίες. Οφείλει να βρει κίνητρα για τους παίκτες του, να λύσει τις όποιες διαφορές και παρεξηγήσεις έχουν δημιουργηθεί και να παρουσιάσει ξανά την ομάδα που παρουσίαζε μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Αρχής γενομένης από το Κυριακάτικο ματς με την Ξάνθη. Σε αντίθετη περίπτωση προμηνύεται… μπόρα. Και επίσης πλέον κρίνονται άπαντες στο "κιτρινόμαυρο στρατόπεδο".
Keywords
Τυχαία Θέματα