«Μάτωσε» … αλλά έμεινε στην κορυφή (video)

Ήταν ένα «τρελό» ματς αυτό στο Περιστέρι που ολοκλήρωσε την έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Ατρόμητος ήθελε να επιστρέψει στην κορυφή δίνοντας συνέχεια στο νικηφόρο σερί των τεσσάρων αγώνων ενώ ο Αστέρας αναζητούσε την επιστροφή στις επιτυχίες μετά από δύο αγωνιστικές και την απομάκρυνση από τη ζώνη του υποβιβασμού. Τα ισχυρά κίνητρα οδήγησαν σε ένα σπάνιο 90λεπτο.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Νταμίρ Κάναντι έκανε μία αλλαγή στο αρχικό σχήμα του σε σχέση με το τελευταίο κόντρα στον ΠΑΣ, με το Βασιλακάκη
αντί του Μούγιακιτς στην τριάδα των μεσοεπιθετικών. Ο Μέγερι ήταν στην εστία, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης στην τετράδα της άμυνας, Μπουσουλάτζιτς και Μάντσον τα αμυντικά χαφ. Μπρούνο, Βασιλακάκης, Ουγκράι επιχείρησαν στην πλάτη του προωθημένου Κουλούρη.

Ο Σάββας Παντελίδης πραγματοποίησε δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με εκείνο που παρέταξε στην ισοπαλία 1-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό, με τον Βαλιέντε και τον Ορτέγκα να παίρνουν τη θέση των Κυριακόπουλου, Ιγκλέσιας. Στο τέρμα βρέθηκε ο Αθανασιάδης, Βλάχος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης και Ορτέγκα σχημάτισαν την τετράδα της άμυνας, Βαλιέντε και Μουνάφο ήταν οι αμυντικοί χαφ, ο Τόνσο στον επιτελικό ρόλο, Καλτσάς και Τσιλιανίδης στις πτέρυγες ενώ ο Μανιάς ήταν ο φορ περιοχής.

Καλύτερος ο Ατρόμητος, μπορούσε την ισοφάριση ο Αστέρας
Το πρώτο 20λεπτο κύλησε χωρίς κάποια σημαντική στιγμή μπροστά στις δύο εστίες και με τον Αστέρα να έχει τη μπάλα περισσότερο στην κατοχή του. Η συνέχεια όμως ανήκε στον Ατρόμητο που έβγαλε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς από το αριστερό πλασέ του Βασιλακάκη. Με τη μπάλα να έχει πορεία προς το «Γ» της εστίας του, ο Αθανασιάδης πραγματοποίησε έξοχη επέμβαση για να την κρατήσει ανέπαφη. Ακολούθησαν ακόμη δύο στιγμές για τους γηπεδούχους με τη μπάλα να φεύγει άουτ στις προσπάθειες του Ουγκράι σε κόντρα επίθεση και του Βασιλακάκη σε εκτέλεση κόρνερ.

Οι Αρκάδες από την πλευρά τους απείλησαν πρώτη φορά στο 34ο λεπτό με κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου αλλά οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι το πάνω χέρι. Διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε τράβηγμα του Μπρούνο από τον Βαλιέντε και σκόραραν από τη λευκή βούλα στο 42ο λεπτό με τον Κουλούρη. Ο σκόρερ ήταν αυτός που ανετράπη από τον Αθανασιάδη.

Ο Αστέρας έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση με έναν πρώην του Ατρόμητου στην εκπνοή του πρώτου μέρους. Ο Τόνσο κινήθηκε σε κόντρα επίθεση ανάμεσα στους αντίπαλους στόπερ, σούταρε δυνατά και ο Μέγερι απομάκρυνε.

Τρία γκολ σε ένα επτάλεπτο κι ένα τρία λεπτά πριν το τέλος

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα από τις δύο ομάδες κι ήταν πάλι ο Ατρόμητος εκείνος που απείλησε πρώτος όμως η κεφαλιά του Κουλούρη απομακρύνθηκε πάνω από τη γραμμή από τους αμυντικούς του Αστέρα.

Στο 57ο λεπτό ο Ατρόμητος είδε την εστία του να παραβιάζεται για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα στο Αγρίνιο στις 25 Αυγούστου. Ήταν αδύνατον για τον Μέγερι να αντιδράσει στη φοβερή «βολίδα»του Βαλιέντε.

Κι εκεί άρχισε να «βρέχει» γκολ στο Περιστέρι καθώς ο Ατρόμητος πήρε προβάδισμα στο 61ο από το αυτογκόλ του Μουνάφο. Ο Αργεντινός στάθηκε άτυχος καθώς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του προσπαθώντας να απομακρύνει φάουλ του Γιαννούλη.
Ο Μέγερι κράτησε το προβάδισμα για τους γηπεδούχους σε πλασέ του Μανιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά δε μπόρεσε να κάνει το ίδιο στη φάση που ακολούθησε.

Ο Μουνάφο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τόνσο πήρε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, βρήκε στο δεύτερο ελεύθερο το Μανιά κι εκείνος ισοφάρισε με το τρίτο του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Ο Μέγερι φώναξε πάλι «παρών» όταν ο Μανιάς στο 80ο λεπτό βρέθηκε απέναντι του μετά από υπέροχη ντρίμπλα στον Ρισβάνη, για να κρατήσει την ισοπαλία και να δώσει την ευκαιρία στον Κουλούρη να γίνει ήρωας στο 87ο λεπτό, γράφοντας με κεφαλιά το 3-2 και πανηγυρίζοντας αιμόφυρτος καθώς ο Τριανταφυλλόπουλος στην προσπάθεια του να τον σταματήσει τον «βρήκε» στο πρόσωπο.

Ο Ατρόμητος ολοκλήρωσε το ματς με δέκα λόγω της δεύτερης κίτρινης κάρτας του Μάντσον στο 90ο λεπτό, αλλά ο Αστέρας δε μπόρεσε να φτάσει ξανά στην ισοφάριση παρότι βρήκε καλή στιγμή όταν ο Μουνάφο αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης
Κίτρινες κάρτες: Γιαννούλης (38’) – Μουνάφο (70’), Τριανταφυλλόπουλος (86’)
Κόκκινες κάρτες: Μάντσον (90+2’)
Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι – Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης – Μπουσουλάτζιτς, Μάντσον – Μπρούνο (81’ Κουτσόπουλος), Βασιλακάκης (63’ Μούγιακιτς), Ουγκράι (81’ )– Κουλούρης
Αστέρας Τρ. (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης – Βλάχος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Ορτέγκα – Μουνάφο, Βαλιέντε – Καλτσάς, Τόνσο, Τσιλιανίδης (46’ Φερνάντες) - Μανιάς
Keywords
Τυχαία Θέματα