Ματίγια: "Σημαντικό το μηδέν στην άμυνα" (video)

Μεγάλη χαρά έδωσε στους "κίτρινους" το γεγονός ότι η ομάδα πέτυχε και πάλι γκολ στο δεύτερο παιχνίδι της αυτή τη σεζόν στη Super League, κόντρα στην ΑΕΛ αυτή τη φορά, κι έφτασε σε δεύτερη νίκη. Υπάρχει, όμως, μια σημαντική λεπτομέρεια, στην οποία στάθηκε ο Χαβιέ Ματίγια μετά το τέλος της χθεσινής (2/9) αναμέτρησης, ότι ο Άρης
σε δεύτερο συνεχές ματς κράτησε το μηδέν στην άμυνα.

Σύμφωνα με τον Ισπανό αμυντικό μέσο των "κίτρινων", όσο η ομάδα του θα κρατά το μηδέν στην άμυνα, θα αυξάνουν οι πιθανότητες να φτάνει σε νίκες. Αυτό έκανε στη Λαμία στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής, το ίδιο επανέλαβε και στο Καυτανζόγλειο, στο πλαίσιο της δεύτερης.

"Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη που πήραμε. Είναι κάτι που το περιμέναμε όλοι. Ήταν το πρώτο παιχνίδι μπροστά στον κόσμο μας. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες και είχαμε λίγο άγχος. Μετά το πρώτο γκολ, ήμασταν πιο ήρεμοι και στο τέλος πήραμε αυτό που θέλαμε", δήλωσε αρχικά ο Ματίγια μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους "βυσσινί".

Στο σημείο αυτό, όμως, έφτασε στο "ζουμί", λέγοντας:"Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ σημαντικό για να κερδίσεις ένα παιχνίδι, να μην δεχθείς γκολ. Είναι από τους βασικούς στόχους μας. Στην προετοιμασία το καταφέραμε σε πολλές περιπτώσεις. Από την στιγμή που δεν δεχόμαστε γκολ, η ομάδα έχει την ποιότητα να δημιουργήσει και να σκοράρει. Όσο κρατάμε το μηδέν, έχουμε περισσότερες πιθανότητες".

Σχετικά με την εμφάνιση του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο του ματς, είπε:"Η αλήθεια είναι στα πρώτα λεπτά ο αγωνιστικός χώρος ήταν περίεργος και μας δυσκόλευε. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε καλές πάσες. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου βελτιωθήκαμε. Αρχίσαμε να παίζουμε καλύτερα και γίναμε πιο γρήγοροι. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν εμφανώς ανώτεροι. Ήταν θέμα χρόνου και υπομονής να έρθει το γκολ. Είναι μια πολύ δίκαιη επικράτηση, γιατί εμείς είχαμε οκτώ ευκαιρίες και αυτοί νομίζω δύο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ξέρω, αν είχαν σουτ. Αξίζαμε τη νίκη μπροστά στους οπαδούς μας και συνεχίζουμε".

Για τον ανταγωνισμό στη θέση του, που μεγαλώνει με την προσθήκη του Μανώλη Σιώπη στην ομάδα, τόνισε:"Οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής έρθει και μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο στην ομάδα είναι ευπρόσδεκτος και καλοδεχούμενος. Βελτιώνεσαι και μαθαίνεις πράγματα. Σε όλη την καριέρα μου έπαιζα με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Θα τον καλωσορίσουμε, όπως καλωσόρισαν και εμάς όταν ήρθαμε στην ομάδα. Ελπίζουμε να βοηθήσει την ομάδα και να βελτιωθούμε και εμείς μαζί του".
Keywords
Τυχαία Θέματα