«Μας στρίμωξαν σαν τα ποντίκια στις εξέδρες»

Καταγγελίες κατά της Ελληνικής Αστυνομίας από τον επικεφαλής συνδέσμου οπαδών του Άγιαξ για την στάση της απέναντι στους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Ο Φάμπιαν Νάχτζααμ, ηγέτης του Supporters Vereniging Ajax, που αριθμεί πάνω από 90.000 μέλη, αναφέρθηκε στα χθεσινά γεγονότα του ΟΑΚΑ, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Οι οπαδοί του Άγιαξ δέχτηκαν επίθεση και η απάντηση σε αυτό ήταν κατάχρηση βίας από την αστυνομία
εναντίον τους. Οι οπαδοί της ΑΕΚ δημιούργησαν σαφώς ένα ανεξάρτητο κράτος μέσα στο γήπεδό τους. Τους επιτράπηκε να κάνουν ό, τι ήθελαν. Ήταν παράξενο. Είδαμε μία μολότοφ και τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν απέναντι στους φίλους του Άγιαξ.

Ως σύνδεσμος στεκόμαστε δίπλα στους οπαδούς. Οι αρχές είχαν εγγυηθεί προκαταβολικά την ασφάλειά μας. Πρακτικά αυτό δεν συνέβη στο γήπεδο. Έγινε κατάχρηση βίας από την αστυνομία, οι οπαδοί μας παγιδεύτηκαν σαν ποντίκια στην εξέδρα, την ώρα που συστηματικά δεν γινόταν καμία ενέργεια εναντίον των οπαδών των γηπεδούχων.

Καλούμε την ΟΥΕΦΑ να πάρει τα κατάλληλα μέτρα και είμαστε δίπλα στους οπαδούς που τραυματίστηκαν χωρίς να φέρουν ευθύνη. Αναμένουμε από τον Άγιαξ να προβεί σε επίσημη καταγγελία και θα το κάνουμε κι εμείς μέσω της Football Supporters Europe».
Keywords
Τυχαία Θέματα