Μαρτίνεθ: “Το μόνο που με πιέζει, είναι οι φωτιές”

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού τόσο για τις φωτιές όσο και για την επικείμενη πρώτη αναμέτρηση με την Τσουκαρίτσκι:

“Δεν θα μου άρεσα να ξεκινήσω έτσι αλλά θέλω να εκφράσω τη στεναχώρια μου και τη συμπαράστασή μου για τον τρόμο που ζει ο κόσμος με τις φωτιές και την προσπάθεια να σταματήσουν αυτόν τον εφιάλτη.

Αυτό που με πιέζει αυτή τη στιγμή: οι φωτιές στην Ελλάδα. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν φαβορί.

Απαιτείται η μέγιστη απόδοση και η μέγιστη συγκέντρωση. Μία φάση μπορεί να σου στερήσει τον αγώνα. Θέλουμε να περάσουμε και θα βάλουμε τα δυνατά μας για να τα καταφέρουμε. Με όποιον και να παίζουμε είμαστε Ολυμπιακός και θέλουμε πάντα να νικάμε.”

Στη συνέχεια είπε:

Για την ομάδα και το ότι ακόμα δεν είναι στο σημείο που θέλει:

“Χρειάζεται η προσωπικότητα, ο χαρακτήρας και το πνεύμα του νικητή. Εάν δεν έχεις οργάνωση δεν μπορείς να καταφέρεις κανένα αποτέλεσμα. Είμαι πολύ χαρούμενος διότι βελτιωνόμαστε στα θέματα οργάνωσης. Χρειαζόμαστε χρόνο για να γνωριστούμε. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες. Αυτοί οι παίκτες χρειάζονται χρόνο. Η αυτοπεποίθηση έρχεται μέσα από ένα ασφαλές περιβάλλον. Πιστεύω πολύ στην ομάδα και τη λέξη ομάδα. Ένας παίκτης όταν νιώθει καλά μπορεί να αποδώσει. Έχει σημασία το πως εξελίσσεται ένας παίκτης και όχι μόνο το πως είναι τώρα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί έχουμε θέσει τις βάσεις και γίνεται πρόοδος”.

Για το εάν έχει καταλήξει στην 11άδα και στον αντικαταστάτη του Ροντινέι:

“Χτίζουμε μια ομάδα και προσπαθούμε να κερδίζουμε ταυτόχρονα τα παιχνίδια. Είμαστε σε μια κατάσταση στην οποία πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις βασιζόμενοι σε πολλούς παράγοντες. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε. Σε ποιες θέσεις πρέπει να αλλάξουμε πράγματα. Υπάρχουν παίκτες που χρειάζονται ακόμα χρόνο, ενώ κάποιοι άλλοι είναι πιο προετοιμασμένοι. Πρέπει να πάρουμε όμως κάποιες αποφάσεις. Αυτό που κοιτάω είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι. Παρόλα αυτά μου αρέσει να κάνω αλλαγές. Ακόμα και εάν ήταν διαθέσιμος ο Ροντινέι, θα μου άρεσε να κάνω αλλαγές. Ανάλογα με το ποιος είναι ο αντίπαλος, μου αρέσει να δοκιμάζω πράγματα. Έχουμε πολλές εναλλακτικές λύσεις. Ολοι οι παίκτες δείχνουν διάθεση να παίξουν και να προσφέρουν. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά τους”

Για το μήνυμα στον κόσμο και το αν θα έχουμε άλλες αφίξεις:

“Θέλουμε να πούμε στον κόσμο πως μας έλλειψε πολύ. Ανυπομονούμε πολύ να τους δούμε. Τώρα που η ομάδα χτίζεται τους έχουμε ακόμα περισσότερο ανάγκη. Στόχος και επιθυμία είναι να δεθούμε μαζί τους. Να είναι μαζί μας σε κάθε λεπτό γιατί είναι σημαντικός ο συναισθηματικός έλεγχος. Η παρουσία τους είναι αποφασιστική. Δεν ξέρω. Αυτά είναι του Κορδόν. Είμαστε αυτοί που είμαστε. Ειμαστε όσοι είμαστε εδώ. Χτίζουμε κάτι πολύ ιδιαίτερο. Ειμαστε συγκεντρωμένοι στο σήμερα. Τα υπόλοιπα ο κύριος Κορδόν”.

Για το αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική:

“Στο σημερινό ποδόσφαιρο πρέπει πάντα να έχεις υψηλή απόδοση, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Δεν ξέρω κανέναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή που θα παίζει υπό τέλειες συνθήκες. Είναι πολλές οι υποχρεώσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Πάντα θα υπάρχουν προβλήματα. Εχουμε να παίξουμε πολλά και σημαντικά παιχνίδια. Ποτέ δεν θα είναι ιδανικές οι συνθήκες. Πρέπει όλοι να σκέφτονται θετικά και να αντιμετωπίζουν όλα όσα συμβαίνουν. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε αυτά τα θέματα, ούτε σε κάποια απουσία ενός παίκτη. Πρέπει πάντα να παλεύουμε και να προσπαθούμε για το καλύτερο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα