Μάντσεστερ Σίτι: Τα νέα «λαμπερά» αστέρια της

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει πάρει μαζί του, αρκετούς παίκτες από την πρώτη ομάδα σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας, αλλά το ταξίδι αυτό είναι επίσης μια ευκαιρία για μερικούς από τους καλύτερος παίκτες της Ακαδημίας, να δείξουν το ταλέντο τους. Ας ρίξουμε λοιπόν μία ματιά στους εφήβους της ομάδας που βρίσκονται στις ΗΠΑ, έτοιμοι να δείξουν την ποιότητα τους στον Καταλανό τεχνικό.

Λίαμ Ντέλαπ
Ένας επιβλητικός επιθετικός με τρομερή αίσθηση του γκολ,

ο 19χρονος έχει δείξει την ευχέρεια στο σκοράρισμα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Έχει παίξει ήδη έξι φορές με την πρώτη ομάδα, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ σε αγώνα του Carabao Cup εναντίον της Μπόρνμουθ τον Σεπτέμβριο του 2020. Επίσης, ανακηρύχθηκε ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς στην Premier League 2 για την περίοδο 2020/21, αφού τα 24 του γκολ οδήγησαν τη Σίτι στον παρθενικό της τίτλο σε αυτό το επίπεδο. Μετά από προβλήματα τραυματισμών που επηρέασαν την πορεία του τη σεζόν 2021/22, ήταν μέλος της ομάδας U19 της Αγγλίας που κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι.

Καΐκι
Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ εντάχθηκε στη Σίτι από τη Φλουμινένσε το 2021. Αμέσως τράβηξε την προσοχή με τις επιδέξιες ντρίμπλες και την ικανότητα στο σκοράρισμα, πετυχαίνοντας επτά γκολ στην πορεία της Σίτι προς τον τίτλο της Premier League 2. Έχει εμφανιστεί ως αναπληρωματικός σε δύο περιπτώσεις για την πρώτη ομάδα, στη νίκη επί της Νόριτς στην Πρέμιερ Λιγκ και στη νίκη στο Κύπελλο Αγγλίας με τη Σουίντον.

17-year-old Luke Mbete-Tabu on the bench!#MCFC | #CHEMCI | #ManCity pic.twitter.com/Rn4zIJtoYI

City Report (@cityreport_) January 3, 2021

Λουκ Μπέτε
Ένας εξαιρετικός κεντρικός αμυντικός, ο 18χρονος νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι υπέγραψε επέκταση συμβολαίου που θα τον κρατήσει στο «Etihad Stadium» μέχρι το 2027, δείγμα του πόσο τον υπολογίζουν στο μέλλον οι «πολίτες».

Τζέιμς Μάκατι
«Συμπαγής» και ευκίνητος μέσος, με ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά και με έφεση στο γκολ, αναδείχτηκε «παίκτης της χρονιάς» στην Premier League 2 για το 2021/22, ακολουθώντας τα βήματα του Ντέλαπ την προηγούμενη χρονιά, καθώς σκόραρε 18 φορές στην πορεία για την κατάκτηση του τίτλου.

Τζος Γουίλσον-Εσμπραντ
Ένας δυναμικός αριστερός μπακ που είναι άνετος είτε αμύνεται είτε επιτίθεται. Εντάχθηκε στη Σίτι από τη Γουέστ Χαμ το 2019 και υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο με τον σύλλογο, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Ο 19χρονος είναι ένας άλλος παίκτης που ήταν βασικός στον θρίαμβο του τίτλου στην PL2 και ανταμείφθηκε για την καλή του φόρμα, με ένα πλήρες ντεμπούτο σε μία νίκη επί της Γουίκομ, καθώς και με πολλές περαιτέρω παρουσίες στον πάγκο.

Oscar Bobb, James McAtee, Rico Lewis, Adedire Mebude and Josh McNamara were all honoured at Manchester City’s Academy Player of the Year awards ceremony held on this evening!

READ MORE

— Manchester City (@ManCity) May 12, 2022

Οσκαρ Μπόμπ
Ένας προικισμένος τεχνικά μέσος, ο γεννημένος στη Νορβηγία Όσκαρ Μπομπ εντάχθηκε στον σύλλογο από τη νορβηγική Βαλερέγκα τον Ιούλιο του 2019. Ο Μπομπ υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο τον Φεβρουάριο του 2022, μαζί με τον Γουίλσον-Έσμπραντ. Συμμετείχε και στους 26 αγώνες στην Premier League 2, σκοράροντας επτά φορές στη διαδρομή αυτή. Ο 19χρονος δεν έχει κάνει ακόμη μια εμφάνιση με την πρώτη ομάδα, αλλά ελπίζει ότι θα έχει την ευκαιρία να το κάνει την εφετινή χρονιά.

Ρίκο Λιούις
Ο γεννημένος στο Μάντσεστερ Ρίκο Λιούις έχει ενταχθεί στις Ακαδημίες της Σίτι από την ηλικία των οχτώ χρόνων. Καθοριστικός ακραίος μπακ, πολύ καλός τακτικά ο 17χρονος μπορεί να παίξει και αμυντικό χαφ. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε επίπεδο U18 ετών ως 15χρονος και ήταν ο αρχηγός της ομάδας κάτω που κέρδισε την Premier League 2.

Φίνλεϊ Μπερνς
Αγωνίζεται σε θέση κεντρικού αμυντικού και υπέγραψε στους ¨πολίτες» σε ηλικία 13 χρόνων. Ο 19χρονος έπαιξε βασικό ρόλο στη κατάκτηση της Premier League 2 και πήρε την πρώτη του γεύση από τη δράση της πρώτης ομάδας σε ματς με τη Γουίκομ, μαζί με αρκετούς από τους συνομηλίκους του, πριν από έναν σύντομο δανεισμό του στη Σουόνσι αργότερα μέσα στη σεζόν 2021/22.

Keywords
Τυχαία Θέματα