Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 1-1: «Όρθια» στο Έτιχαντ με Αλεξάντερ-Άρνολντ (highlights)

Το ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Premier League δεν επεφύλασσε πολλές συγκινήσεις, ούτε μεγάλες ευκαιρίες, με τη Μάντσεστερ Σίτι να πατά καλύτερα στη μεγαλύτερη διάρκεια του, αλλά να μην μπορεί να κρατήσει το προβάδισμα, που πήρε πριν το πρώτο ημίωρο.

Οι «Πολίτες», λοιπόν, άνοιξαν το σκορ με τον Χάαλαντ στο 27′, δημιούργησαν καλές στιγμές για να «σφραγίσουν» τη νίκη τόσο με τον Νορβηγό επιθετικό (55’, 76’), όσο και με τον Ρόδρι (70’), όμως από τη στιγμή που δεν τις αξιοποίησαν, το πλήρωσαν.

Η

Λίβερπουλ, που μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, βελτίωσε την εικόνα της, δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και «χτύπησε» στο 80’. Ο Αλεξάντερ-Αρνολντ με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Έντερσον και ισοφάρισε σε 1-1.

Η Σίτι θα μπορούσε να είχε φτάσει και σε δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα, όμως αυτή τη φορά ο Χάαλαντ, ο οποίος έγινε ο παίκτης που έφτασε πιο γρήγορα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή τα 50 γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα, αστόχησε από ευνοϊκή θέση.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 1-1, με τη Σίτι να παραμένει αήττητη στους τελευταίους οκτώ εντός έδρας αγώνες της με τη Λίβερπουλ για το πρωτάθλημα, όμως να κινδυνεύει να χάσει την κορυφή, μετά το τέλος της 13ης αγωνιστικής (η Άρσεναλ παίζει εκτός με τη Μπρέντφορντ).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Ακάντζι, Ντίας, Άκε, Ρόνδρι, Σίλβα, Φόντεν, Ντοκού, Άλβαρες, Χάαλαντ.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Βαν Ντάικ, Τσιμίκας, Μακάλιστερ (85’ Έντο), Σόμποσλαϊ (73’ Γκάκπο), Τζόουνς (54’ Γκράβενμπερχ), Ζότα (54’ Ντίας), Σαλάχ, Νούνιες (85’ Έλιοτ).

Keywords
Τυχαία Θέματα