Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ: Οι μονομαχίες που μπορούν να κρίνουν το ντέρμπι της Αγγλίας

Το ντέρμπι ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ θεωρείται το κορυφαίο στο Νησί.

Δεν έχει σημασία η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο σύλλογοι, αποτελεί ένα ματς που πάντα θα προσφέρει ένταση, δύναμη, σκληράδα και ποδοσφαιρικό πάθος. Κάτι που φάνηκε και τις προηγούμενες φορές που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν φέτος. Με τους δύο μονομάχους να έχουν αμφότεροι το κίνητρο για τη νίκη-διαφορετικό για τον καθένα- και τις απουσίες τους να αλλάζουν την αφετηρία του παιχνιδιού, περιμένουμε να δούμε ένα παιχνίδι που θα μας κρατήσει σε αγωνία μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Σε αυτό το πλαίσιο υπάρχουν τρία ζευγάρια παικτών, η έκβαση των οποίων μπορεί να αποβεί κομβική για την εξέλιξη του ντέρμπι.

Νούνιες vs Μαγκουάιρ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών στο κέντρο της άμυνας, με τον Ντάργουιν Νούνιες να “τρίβει τα χέρια” του. Ο Ουρουγουανός επιθετικός είναι εκπληκτικός στην κίνηση εκτός της μπάλας και κατέχει μια μοναδική ικανότητα να “ανακατώνει” τις αντίπαλες άμυνες. Τώρα, θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν παίκτη που δε θα μπορούσε να διαφέρει παραπάνω. Σε αντίθεση με τον γρήγορο, εκρηκτικό και απρόβλεπτο Νούνιες, ο Μαγκουάιρ είναι αμυντικός από άλλη εποχή, που χρησιμοποιεί τα σωματικά του χαρακτηριστικά για να κυριαρχήσει.

Γνωρίζοντας το πόσο επικίνδυνος έχει αποδείξει ότι είναι ο Νούνιες απέναντι στους “Κόκκινους Διαβόλους” με τον προημιτελικό του FA Cup να αποτελεί τρανό παράδειγμα, θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα τον σταματήσει ο Άγγλος αμυντικός.

ΜακΆλιστερ vs Μέινου

Ο πιο φορμαρισμένος παίκτης αυτή τη στιγμή στην αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ είναι ο Αλέξις ΜακΆλιστερ. Ο Αργεντινός μέσος έχει καταπλήξει το σύνολο του ποδοσφαιρικού κόσμου με την ποιότητά του και τα απίθανα τέρματα που έχει σημειώσει στις τελευταίες αγωνιστικές. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την επιστροφή του Έντο από έναν μικροτραυματισμό, ο ΜακΆλιστερ θα αγωνιστεί σε έναν πιο επιτελικό ρόλο.

Ποιος θα βρίσκεται απέναντί του; Το παιδί-θαύμα των Ακαδημιών της Γιουνάιτεντ, Κόμπι Μέινου, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στις προηγούμενες αναμετρήσεις με τους “ρεντς”. Το κέντρο θα είναι η δίοδος από την οποία θα προσπαθήσει να επιτεθεί περισσότερο η Λίβερπουλ. Θα μπορέσει ο νεαρός Άγγλος-που πρόσφατα έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική- να σταματήσει τη δαιμονιώδη φόρμα του Αργεντινού;

Κονατέ vs Χόιλουντ

Ο Ράσμους Χόιλουντ, παρά το νεαρό της ηλικίας του, δείχνει ότι είναι έτοιμος να σηκώσει το βάρος του βασικού σέντερ φορ στους “Κόκκινους Διαβόλους”. Ο 21χρονος Δανός έχει τα σωματικά προσόντα, έχει το ποδοσφαιρικό θράσος, έχει την ικανότητα να προκαλέσει ζημιές στην άμυνα της ομάδας του Μερσισάιντ. Βέβαια, θα βρει απέναντί του ένας από τους πιο σκληρούς αμυντικούς στο πρωτάθλημα.

Ο Ιμπραχίμα Κονατέ αντιμετώπισε λίγα προβλήματα απέναντι στον Μπέρετον Ντίας της Σέφιλντ μεσοβδόμαδα, ανάμεσά τους και μια δύο στιγμές όπου έδειχνε να πονάει. Όμως, η παρουσία του στο ντέρμπι είναι εγγυημένη και πέφτει ο κλήρος πάνω του ώστε να σταματήσει την ορμή του ενθουσιώδη Δανού και να σταματήσει μια σημαντική πηγή κινδύνου στα μετόπισθεν της ομάδας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα