Τζόκοβιτς: “Είναι σημαντικό να έχουμε τον Ράφα στα courts”

10:51 7/4/2024 - Πηγή: Tennis24

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι έτοιμος για το πρώτο του τουρνουά στο χώμα μετά την κατάκτηση του Roland Garros 2023 που ήταν το 23ο από τα 24 συνολικά Majors που έχει στην τροπαιοθήκη του και λίγο πριν την έναρξη του Monte Carlo Masters, μίλησε στη γαλλική L’Equipe αναφερόμενος στην απουσία του Ράφαελ Ναδάλ από το tour.

Ο 37χρονος Ισπανός, απέσυρε τη συμμετοχή του από το Masters τουρνουά στο Μονακό, επιβεβαιώνοντας

ότι είναι ακόμα ανέτοιμος να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο του επαγγελματικού τένις.

Έχοντας προαναγγείλει ότι αυτή θα είναι η τελευταία του χρονιά στο tour, ο Ναδάλ αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα τραυματισμού, αν και συνεχίζει τις καθημερινές του προπονήσεις στη Μαγιόρκα.

“Μόνο εκείνος μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση, πότε θα επιστρέψει. Είναι σημαντικό για το ίδιο το άθλημα να έχουμε τον Ράφα στο court, ακόμα περισσότερο αυτή τη χρονιά που έχει πει ότι θα είναι ίσως η τελευταία του. Είναι κρίμα να μην τον έχουμε δει από το ξεκίνημα της χρονιάς. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι το σώμα του.

Αλλά ποιος άλλος έχει δικαίωμα, εκτός από αυτόν, να ξέρει τι είναι καλύτερο για τον ίδιο; Είναι ένας θρύλος του αθλήματος. Σαν φίλαθλος του τένις, ελπίζω να μπορεί να παίξει στο αγαπημένο του χωμάτινο τουρνουά στο Roland Garros” είπε χαρακτηριστικά ο Τζόκοβιτς.

Ο Νόλε και ο Ράφα έχουν δώσει επικές μάχες στο tour τα τελευταία 18 χρόνια στο tour. Από το 2006 όπου συναντήθηκαν για πρώτη φορά, οι δυο τους έχουν δώσει συνολικά 59 αγώνες με τον Σέρβο να προηγείται 30-29 στο Head to Head.

Τελευταία τους συνάντηση ήταν στα προημιτελικά του Γαλλικού Όπεν το 2022, όπου ο Ναδάλ κέρδισε 3-1 σετ και λίγες μέρες αργότερα πανηγύρισε τον 22ο και τελευταίο του τίτλο Grand Slam.

Αυτός ήταν και ο τελευταίος τίτλος του Ράφα στο tour…

The post Τζόκοβιτς: “Είναι σημαντικό να έχουμε τον Ράφα στα courts” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα