Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ : Τι αρέσει στον Τεν Χάγκ

Ο Έρικ τεν Χαγκ έχει γεννηθεί κοντά στο Τβέντε, στο Χάακσμπεργκεν. Εκεί οι άνθρωποι είναι ήρεμοι, ταπεινοί.

Αυτός ο 52χρονος πάντως θεωρείται εδώ και αρκετά χρόνια ο πρίγκηπας της προπονητικής στην Ολλανδία. Η λατρεία των Ολλανδών για τον νέο προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άρχισε κάπου κοντά στο τέλος του 2017 όταν άφηνε την Ουτρέχτη για τον Άγιαξ.

Το σπουδαιότερο στοιχείο του σύμφωνα με τους Ολλανδούς είναι οι σχέσεις του με τους παίκτες. Σε μια συνέντευξή του στο Voetbal International

είχε πει : “Πρέπει να ξέρεις τον άνθρωπο πίσω από τον παίκτη. Και μπορώ να σας πω ότι για τους παίκτες μου, μπορώ να καταλάβω τα πάντα για την κατάσταση του από το πως κινείται, πως αντιδρά όταν χανει την μπάλα, πως κάνει φάουλ”.

Σταθερός στις απόψεις του και λίγο ξεροκέφαλος. Θα το περίμενε κανείς από έναν άνθρωπο γεννημένο κοντά στα σύνορα με την Γερμανία. Ο πατέρας του Χένι, ήταν μεσίτης με εννέα γραφεία σε όλη την χώρα και με περισσότερους από εκατό υπαλλήλους. Δεν χάρισε τίποτα στα παιδιά του. Δεν τους έκανε σπουδαία δώρα και τους ανάγκασε να σπουδάσουν για να φτάσουν στην επιτυχία.

Τόσο αυτός που ασχολήθηκε με τον αθλητισμό όσο και τα δύο αδέρφια του που ασχολήθηκαν με επιχειρήσεις.

Στις ομάδες που έπαιξε ήταν πάντα σημαντικός. Ποτέ ο πιο ταλαντούχος, ποτέ ο καλύτερος αλλά πάντα από τους πιο έξυπνους και καλύτερα τοποθετημένους στο γήπεδο.

Θέλει πειθαρχία στην ομάδα και αξιοπρέπεια. Κρατάει τις αρχές που έλαβε από μικρός από τον πατέρα του. Θέλει σκληρή δουλειά, θέλει οι παίκτες να μην πετάνε φανέλες όπου βρουν, θα ήθελε να φοράνε όλοι μαύρα παπούτσια αλλά στην εποχή μας αυτό είναι δύσκολο.

Η προσωπική του βιβλιοθήκη ειναι γεμάτη από βιβλία που αφορούν την αθλητική ψυχολογία. Θα ήθελε να έχει μαζί του τον Φρεντ Ρούτεν από τον οποίο έμαθε πολλά στην αρχή της καριέρας του αλλά αυτός αρνήθηκε την δουλειά.

Τουλάχιστον έπεισε τον Στιβ ΜακΚλάρεν να μετακομίσει μαζί του στην Γιουναιτεντ με τον οποίο έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν στην Τβέντε ενώ ο Άγγλος ήταν και βοηθός του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από το 1999 ως το 2001.

Στις πρώτες του δηλώσεις μίλησε για την προσπάθεια να μπει τέλος στην κυριαρχία της Λίβερπουλ και της Σίτι… μίλησε για εντυπωσιακό και επιθετικό ποδόσφαιρο… μίλησε για τίτλους… μίλησε για πολλά και έβαλε τον πήχυ ψηλά.

Το ρόστερ που έχει δεν πρέπει να τον κάνει και τόσο αισιόδοξο αλλά… κάτι θα ξέρει περισσότερο από εμάς και άλλωστε πόσο χειρότερα μπορεί να τα πάει από τον Ραλφ Ράνγκνικ.

Keywords
Τυχαία Θέματα