Μάτια και οθόνη υπολογιστή/κινητού: Πώς θα αποφύγουμε τα προβλήματα

Σήμερα πολλές ώρες της ημέρας, είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για διασκέδαση, τις περνάμε μπροστά σε μία οθόνη. Η πραγματικότητα αυτή και ο τρόπος με τον οποίο εργαζόμαστε και επικοινωνούμε έχει σε ιατρικό επίπεδο ένα αντίκτυπο: Την καταπόνηση των ματιών λόγω του υπολογιστή, επίσης γνωστή ως οπτικό σύνδρομο υπολογιστών. Αυτό επηρεάζει την όραση, τα συναισθήματα ακόμη και την ψυχική υγεία.

Το οπτικό σύνδρομο υπολογιστών επηρεάζει

περίπου το 75 % των ανθρώπων που εργάζονται σε υπολογιστές, ειδικά όσων είναι άνω των 40 ετών. Ευτυχώς, δεν είναι μόνιμο: Τα συμπτώματα της ψηφιακής καταπόνησης των ματιών μπορεί να βελτιωθούν αν κάποιος υιοθετήσει νέες συνήθειες. Φυσικά συμπληρώματα και προϊόντα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων και της ξηροφθαλμίας μπορεί επίσης να βοηθήσουν.Ποια είναι τα συμπτώματα της καταπόνησης των ματιών από τον υπολογιστή;

Για πολλούς ανθρώπους είναι γνώριμη η αίσθηση να κοιτάζουν μια οθόνη για πάρα πολύ ώρα. Για κάποιους μάλιστα είναι τρόπος ζωής. Εάν κανείς περνάει πολύ χρόνο μπροστά από μια οθόνη, μπορεί να αντιμετωπίσετε μερικά ή όλα από τα ακόλουθα συμπτώματα:

Ξηρά, οκνηρά ή υγρά μάτιαΚόπωση των ματιώνΘολή ή διπλή όρασηΠόνος στο λαιμό, στον ώμο ή στην πλάτηΠονοκέφαλοΕυαισθησία στο φως

Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να δυσκολέψουν κάποιον να εργαστεί ή να βρει απόλαυση μέσω ψηφιακών συσκευών. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές στρατηγικές που μπορούν να βοηθήσουν.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα