Μάνταλος: "Τρόπαια στο καινούργιο γήπεδο" (video)

Η κίνηση της ανανέωσης του συμβολαίου του μέχρι το 2022 έχει κάνει τον Πέτρο Μάνταλο να σκέφτεται μόνο την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους, όπως τόνισε ο ίδιος με δηλώσεις του.

Αρχικά ο Νίκος Λυμπερόπουλος είπε: «Τα λόγια είναι περιττά. Με μεγάλη μου χαρά βρίσκομαι εδώ παρέα με τον Πέτρο για να σας ανακοινώσω την ανανέωση του συμβολαίου μέχρι το 2022. Τα συναισθήματα είναι ποικίλα. Από τη μία υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη χαρά για την ανανέωση με τον αρχηγό μας, αλλά από την άλλη υπάρχει λίγο στεναχώρια για τον τραυματισμό του, τον οποίο θα ξεπεράσει γρήγορα και θα είναι σύντομα ξανά
μαζί μας. Του εύχομαι πραγματικά να είναι το τελευταίο και να κατακτήσει τους τίτλους που του αξίζουν με την ομάδα μας».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος μίλησε:

Για την ψυχολογία του μετά την ανανέωση:
«Ήταν κάτι που είχα συζητήσει με την ομάδα και πριν τον τραυματισμό μου. Με την κίνηση αυτή η ομάδα μου έδειξε ότι από την πρώτη μέρα ήταν δίπλα μου. Ότι χρειάστηκα και ο Νίκος και οι υπόλοιποι ήταν κοντά μου ώστε να με βοηθήσουν και με την κίνηση αυτή, να κάνω το συμβόλαιο αυτή τη χρονική στιγμή μου ότι όντως πιστεύουν σε μένα και αυτό με χαροποιεί και μου δίνει δύναμη. Δεν μ’ αφήνει να σκεφτώ κάτι άλλο από το πότε θα επιστρέψω και πάλι στα γήπεδα».

Για το αν είναι όνειρο να μπει στο καινούργιο γήπεδο ως αρχηγός και να σηκώσει το πρωτάθλημα: «Αυτό ήταν όνειρο και πριν χτυπήσω. Από την αρχή που ήρθα σ’ αυτή την ομάδα, όπως και όλοι οι παίκτες που αγωνίζονται σ’ αυτή την ομάδα σκέφτονται τον εαυτό τους να μπαίνει, να παίζει και να κατακτά πράγματα στο καινούργιο γήπεδο».

Για τα πολυετή συμβόλαια που υπογράφει:
«Αν σκεφτώ από την πρώτη χρονιά που είχα γίνει επαγγελματίας στην Ξάνθη, θα σας πω ότι και στην Ξάνθη είχα κάνει ένα μεγάλο συμβόλαιο και στην ΑΕΚ όταν ήρθα στη Β’ Εθνική είχα κάνει μεγάλο συμβόλαιο. Εφόσον πήγε καλά είπαμε να συνεχίσουμε έτσι. Η πρώτη κουβέντα που είχαμε κάνει ήταν για έναν χρόνο λιγότερο. Είχαμε σχεδόν συμφωνήσει. Την επόμενη μέρα μου είπαν ότι ήθελαν ακόμα ένα χρόνο, είπαμε το οκ και κάπως έτσι είμαστε εδώ σήμερα έχοντας υπογράψει νέο συμβόλαιο».

Για το ποια είναι η λεπτομέρεια που τον έχει κάνει να έχει τέτοιο δέσιμο με την ΑΕΚ: «Όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι εδώ δεν είχα μιλήσει για το πώς νιώθω για την ομάδα, πως αισθάνομαι που είμαι στην ΑΕΚ. Η ομάδα με κάνει να αισθάνομαι έτσι, ο κόσμος με τη στήριξη. Μου έχει δείξει τεράστια στήριξη η ομάδα».

Για τον τραυματισμό του Γιόχανσον: «Τον Γιόχανσον τον είδα την επόμενη μέρα. Έβλεπα τον αγώνα στην τηλεόραση και όταν χτύπησε πόνεσα όσο ο ίδιος. Ο Γιόχανσον για μένα είναι στρατιώτης, είναι παλικάρι και νομίζω πως θα το ξεπεράσει πολύ πιο γρήγορα από μένα».

Για το πώς σκέφτεται ως αρχηγός να είναι δίπλα στην ΑΕΚ: «Θα είμαι εκτός μόνο από τις τέσσερις γραμμές. Θα είμαι δίπλα στην ομάδα όπως ήμουν με τη Μίλαν και τον ΠΑΟΚ, που δεν μπορούσα να αγωνιστώ. Έχω βάλει στόχο να είμαι σε κάθε προπόνηση της ομάδας και σε κάθε παιχνίδι, εντός και εκτός, όσο μου επιτρέπει το πρόγραμμά μου να είμαι δίπλα στην ομάδα».

Για το αν μπορούν οι συμπαίκτες του να πάρουν το πρωτάθλημα χωρίς αυτόν: «Νομίζω ότι το έχουν δείξει. Ένας παίκτης δεν μπορεί να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά. Ένας υπάρχει και δεν είναι στη χώρα μας. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες, το έχουν δείξει και στα δύο παιχνίδια. Με τη Μίλαν είχε πολύ καλό πρόσωπο, με τον ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη. Υπάρχουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα που και τώρα με κάνει να έχω στο μυαλό μου πως όταν γυρίσω και προλάβω ν’ αγωνιστώ σε κάποια παιχνίδια να είμαι αυτός που θα σηκώσει το πρωτάθλημα».
Keywords
Τυχαία Θέματα