Ισραηλινός επιχειρηματίας στην Ατλέτικο

Στα χέρια του Ισραηλινού Ινταν Οφέρ αναμένεται να περιέλθει ποσοστό της Ατλέτικο Μαδρίτης που αντιστοιχεί στο 15% των μετοχών της, σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη χώρα του 62χρονου επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Calcalist» ανέφερε ότι ο Οφέρ, που έχει ως βάση του το Λονδίνο και έχει περιουσία ύψους 2,3 δισ. ευρώ, ενδέχεται να έχει καταλήξει στη συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Οι απαραίτητες διευκρινίσεις ενδεχομένως να δοθούν σε συνέντευξη Τύπου,
η οποία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα της.

Γνωστή πλατφόρμα χρηματιστηριακών συναλλαγών από το Ισραήλ είναι ήδη χορηγός των «ροχιμπλάνκος» από το 2015, έχοντας καταβάλει συνολικά 42,4 εκατ. ευρώ σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Η αξία του ισπανικού συλλόγου έχει εκτιμηθεί από το Forbes στα 620 εκατ. ευρώ, ενώ το νέο γήπεδο Wanda Metropolitano, στο οποίο μετακόμισε τον Σεπτέμβριο, κόστισε 254 εκατ., σύμφωνα με τον πρόεδρο Ενρίκε Θερέθο.

Μέχρι τώρα, ο εκτελεστικός διευθυντής Μιγκέλ Ανχελ Χιλ Μαρίν κατέχει το 54,64% των μετοχών της Ατλέτικο, ενώ η κινεζική εταιρία Wanda που διατηρεί τα δικαιώματα του ονόματος στο νέο γήπεδο, το 20%. Ο Θερέθο έχει το 17,9%, ενώ το υπόλοιπο έχει μοιραστεί σε μικρότερους μετόχους.

Σύμφωνα με στοιχεία από τις 30 Ιουνίου 2016, το χρέος της Ατλέτικο ανέρχεται σε 483 εκατ. ευρώ, με έσοδα 218 εκατ. Ο σύλλογος σκοπεύει να μειώσει την απώλεια με την πώληση του παλιού γηπέδου, «Βιθέντε Καλδερόν», το οποίο έκλεισε τον περασμένο Μάιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα