Μαλίκ Ρόουζ: “Το Intercontinental Cup είναι μία εξαιρετική ευκαιρία, επωφελής για όλους”

Ο Μαλίκ Ρόουζ βρέθηκε στους αγώνες και μοιράστηκε την εμπειρία του, λέγοντας:

“Αυτό που με εξέπληξε περισσότερο ήταν η απόσταση που έχει διανύσει και πόσο μακριά έχει φτάσει το μπάσκετ από την τελευταία φορά που βρέθηκα εδώ. Το μπάσκετ παίζεται με τον αμερικάνικο τρόπο, το οποίο είναι θαυμάσιο, έχει γρήγορα ρυθμό, πολλά τρίποντα και το πλήθος… Ω, αυτό το πλήθος μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε κοινό στο ΝΒΑ. Έχουν πάρα πολλή ενέργεια. Ήταν πού διασκεδαστικό για εμένα να βρίσκομαι εδώ”.

Και συνέχισε

εξηγώντας για ποιο λόγο είναι σημαντικό για το ΝΒΑ να έχει ως εκπρόσωπο την πρωταθλήτρια της G League στο Intercontinental Cup:

“Οπως σε κάθε άλλη Λίγκα, έτσι κι εμείς προσπαθούμε να χτίσουμε το δικό μας μπραντ. Προσπαθούμε με μεγαλώσουμε το μπάσκετ σε παγκόσμιο επίπεδο και να δείξουμε τι μπορούν να κάνουν οι παίκτες της G League. Είναι πολύ καλό. Αλλά, στο Intercontinental Cup είμαστε διπλά επωφελημένοι. Από την μία πλευρά οι παίκτες της G League δείχνουν τις δυνατότητες τους, από την άλλη όμως, έχουμε κι εμείς την ευκαιρία να δούμε κάποιους μη Αμερικάνους παίκτες, οι οποίοι είναι πραγματικά καλοί. Έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ”.

Όσο για την ατμόσφαιρα που συνάντησε: “Κοιτά γύρω σου. Το γήπεδο είναι γεμάτο. Βλέπω πολλά παιδιά στις εξέδρες κι αυτά τα παιδιά , που έχουν την ευκαιρία να δουν καλό μπάσκετ σε αυτούς τους αγώνες, θα αποτελέσουν την επόμενη γενιά του μπάσκετ. Είναι μία win win κατάσταση”.

"Just look around. It's a sellout crowd, I see a lot of kids [in the stands], and those are the next generations of players and they get to see good basketball like this. It's a win-win" – two-time NBA champion @MalikRose praises @FIBA #IntercontinentalCup! pic.twitter.com/3BVgIQM2sH

FIBA Intercontinental Cup (@FIBAIC) February 13, 2023
Keywords
Τυχαία Θέματα