AEK: Τα χρονικά δεδομένα της έφεσης για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο

Το πρωί της Τρίτης (14/02) το πειθαρχικό όργανο της Stoiximan Super League αποφάσισε την απαλλαγή του Ατρόμητου και τη διεξαγωγή του αγώνα με την ΑΕΚ για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Από την πλευρά τους οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν γνωστό μέσω ανακοίνωσης ότι δε θα εγκαταλείψουν την υπόθεση και θα ασκήσουν έφεση. Η ΑΕΚ έχει περιθώριο δύο εργάσιμων ημερών, δηλαδή μέχρι την Πέμπτη

(16/02) για να καταθέσει την έφεση. Το αίτημα της «Ένωσης» θα εξεταστεί από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Η συγκεκριμένη επιτροπή συνεδριάζει τις Τετάρτες και εκδίδει τις αποφάσεις εντός μιας εβδομάδας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα και αυτό θα συμβεί την επόμενη.

Η Επιτροπή Εφέσεων θα εκδόσει την απόφαση πιθανότατα τη μεθεπόμενη εβδομάδα, ενώ είναι απίθανο αυτό να συμβεί το τέλος της επόμενης.

Στην εκδίκαση της έφεσης, εκτός από την ΑΕΚ, θα κληθεί να παραστεί και ο Ατρόμητος ως εγκαλούμενος βάσει της ένστασης που είχαν κάνει οι «κιτρινόμαυροι». Όσον αφορά στους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που έκαναν πρόσθετη παρέμβαση στην εκδίκαση της υπόθεσης, δε θα κληθούν από το δικαστήριο. Εφόσον όμως το επιθυμούν μπορούν να παραστούν και στην εκδίκαση της έφεσης.

Τέλος υπάρχει δυνατότητα προσφυγής κατά της απόφασης στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS), όμως υπάρχει η χρονική πίεση για την επικύρωση της βαθμολογίας της κανονικής διάρκειας, που ολοκληρώνεται στις 12 Μαρτίου, εν όψει των playoffs.

Για να υπάρξει επικύρωση, δε θα πρέπει να υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες που μπορούν να ανατρέψουν τη βαθμολογία ή και το ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στα playoffs και τα playout της Stoiximan Super League.

Keywords
Τυχαία Θέματα