Μακσβίτις: «Επιθετική ομάδα ο Παναθηναϊκός»

Ο Λιθουανός κόουτς αναφέρθηκε στους «πράσινους», εν όψει της αναμέτρησης των δυο ομάδων στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους Κέντρικ Ναν και Μάριους Γκριγκόνις, καθώς επίσης και στον τραυματισμό του Τόμας Ντίμσα. Ο κόουτς της Ζαλγκίρις δήλωσε:

Για τον Παναθηναϊκό: «Είναι ενδιαφέρον πως την περασμένη εβδομάδα παίζαμε με την Εφές και τώρα ο πρώην προπονητής τους είναι στον Παναθηναϊκό. Έχουν παρόμοιο στυλ. Έχει ένα ρόστερ με πολλές επιλογές, πολλή

δημιουργία και πολλές καταστάσεις πικ εν ρολ. Έχουν κάποιες απώλειες στις θέσεις 3-4, αλλά διαθέτουν επιλογές με παίκτες όπως ο Μήτογλου, που είναι από τους πρωταγωνιστές τους. Ο Γκριγκόνις είναι σε καλή κατάσταση, παίζει πολλά λεπτά και αγωνίζεται στο ‘3’. Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι επικίνδυνοι παίκτες, όπως ο Σλούκας, ο Γκραντ, ο Βιλντόσα, ενώ έχουν και καλούς ψηλούς. Είναι μια καλή ομάδα, με επιθετική φιλοσοφία. Με κάποιον τρόπο, αν και περιμέναμε ο Παναθηναϊκός να είναι από τις καλύτερες επιθέσεις, έχει μέχρι τώρα από τις καλύτερες επιδόσεις στην άμυνα. Ίσως, όμως το δείγμα να μην είναι αρκετό για ασφαλή συμπεράσματα».

Για τον Ναν: «Έπαιξε λίγο μόνο στα δύο πρώτα παιχνίδια και είναι προφανές ότι μπορεί να σκοράρει πολύ. Θα πρέπει να προσαρμοστεί στους κανόνες της Ευρωλίγκας και να δουλέψει στην επιλογή των σουτ του, αλλά έχει τεράστιες δυνατότητες».

Για τον Γκριγκόνις: «Όταν έφυγε ο Ίγκνας Μπραζντέικις, ίσως να μην είχαμε πλέον χρόνο. Αν είχε γίνει νωρίτερα και ο Μάριους δεν είχε μεγάλο ρόλο, ίσως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά».

Για τον τραυματισμό του Ντίμσα: «Ελπίζουμε να παίξει. Θα προσπαθήσει να προπονηθεί για να αγωνιστεί. Ο Μπουτκεβίτσιους έχει ένα μικροπρόβλημα αλλά θα παίξει κανονικά. Το βασικό ερωτηματικό είναι ο Ντίμσα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μακσβίτις, Επιθετική, Παναθηναϊκός,maksvitis, epithetiki, panathinaikos