Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μονακό 78-70: Το γύρισε με Μπόλντουιν (hls)


Τα πάνω – κάτω ήρθαν στο Τελ Αβίβ σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε εύκολη υπόθεση για την Μονακό. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 19 πόντους, αλλά χωρίς να υπολογίζουν στον Γουέιντ Μπάλντουιν που όταν “ζεστάθηκε” ανέτρεψε τον αγώνα και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα

Αρχικά ο Τζόρνταν Λόιντ ήταν αυτός που πρωταγωνίστησε όταν η Μνακό προηγήθηκε 12-18 και 14-22 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η κατάσταση εξελίχθηκε χειρότερα στη συνέχεια για την Μακάμπι καθώς οι περισσότερες επιθέσεις γινόταν υπό καθεστώς έντονης πίεσης με συνέπεια να ποσοστά ευστοχίας

τους και ιδιαίτερα στα τρίποντα, ήταν απελπιστικά (3/15 τρίποντα).

Από την άλλη, η Μονακό εκτός του Λόιντ, πήρε σημαντικές βοήθειες τόσο από τον Έλι Οκόμπο όσο και από τον Μάικ Τζέιμς. Το πρώτο ημίχρονοολοκληρώθηκε με τους Μονεγάσκους να είναι μπροστά στο σκορ (31-42), ωστόσο σταδιακά οι μεν γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεση στην άμυνα οι δε φιλοξενούμενοι δεν “σίγησαν” επιθετικά. Το 52-59 με το οποίο ολοκληρώθηκε η γ΄ περίοδος ήρθε απόλυτα φυσιολογικά και στο φινάλε ήταν η ώρα του μεγάλου πρωταγωνιστή.

Με ένα σερί 15-0 οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το προβάδισμα (61-59, 32:30), έχοντας 8/12 τρίποντα από το 20’ έως το 35’ και προηγήθηκαν με 67-63 πέντε λεπτά πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης). Τα πάντα κρίθηκαν στο φινάλε, όταν ο Σόρκιν έβγαλε άμυνες για τη Μακάμπι και ο Μπάλντγουιν της έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων (72-68).

Ο Γουέιντ Μπάλντουιν σημείωσε 21 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο με μόλις ένα άστοχο σουτ και ήταν ο MVP της αναμέτρησης. Αίσθηση προκάλεσε η επίδοση των 0/7 σουτ τριών πόντων του Μάικ Τζέιμς,

Keywords
Τυχαία Θέματα