Μακάμπι - Ολυμπιακός 87-89: Απόδραση με...Λάρι και Σλούκα

Μακάμπι - Ολυμπιακός 87-89: Απόδραση με...Λάρι και ΣλούκαcsaranΤρί, 01/12/2021 - 23:31

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα, οι επίλογες του στην επίθεση δεν έβρισκαν στόχο ενώ και τα πολλά λάθη που έκανε στα πρώτα λεπτά τον εμπόδιζαν να βρει ρυθμό. 

Στο αμυντικό κομμάτι είχε καλή λειτουργία και αυτό του επέτρεψε να διατηρηθεί κοντά στο σκορ στα λεπτά του αγώνα που έμενε χωρίς πόντους στην επίθεση.

Οι Γουίλμπεκιν και Μπράιαντ δημιουργούσαν

τα μεγαλύτερα προβλήματα στους Πειραιώτες με σουτ κυρίως από την περιφέρεια ενώ και ο Ντόρσεϊ βοήθησε αρκετά στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Ο Πρίντεζης ήταν ο πιο συνεπής παίκτης στο επιθετικό κομμάτι με τον Μακίσικ να προσφέρει και αυτός πολύτιμες λύσεις την ώρα που η ομάδα του είχε κολλήσει στο σκορ με τους Σλούκα και Χαραλαμπόπουλο να προσπάθουν και αυτοί από την πλευρά τους να δώσουν κάποιες παραπάνω επιλογές στον Γιώργο Μπαρτζώκα χωρίς όμως να έχουν λύσεις από την περιφέρεια.

Τα πολλά λάθη του πρώτου ημιχρόνου είχαν βοηθήσει την Μακάμπι η οποία βρισκόταν συνεχώς μπροστά στο σκορ με το μεγαλύτερο προβάδισμα να κυμαίνεται στους 9 πόντους. 

Σκορ πρώτου ημιχρόνου 40-33

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά το 2ο ημίχρονο κράτησε την αμυντική του λειτουργία σε υψηλά επίπεδα έκανε ένα δικό του μικρό σερί και με δημιουργό αλλά και εκτελεστή τον Σλούκα έφερε το ματς στην ισοπαλία.

Η Μακάμπι δύσκολα έβρισκε λύσεις ενώ παράλληλα προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί κάθε λάθος του αντιπάλου της, οι Πειραιώτες όμως με "όπλο" τους πάντα την άμυνα και οδηγό τον Σλούκα κατάφεραν να προηγηθούν προσωρινά στο σκορ σε ένα 3ο δεκάλεπτο που έκλεισε με επιμέρους σκορ 19-15 υπέρ των φιλοξενούμενων και συνολικό 55-52.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχιζε να βγάζει ενέργεια και στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, πίεζε συνεχώς την Μακάμπι και την οδηγούσε σε λάθη με τον Σλούκα να εξακολουθεί να ηγείται των προσπαθειών.

Όσο το ματς όδευε προς το φινάλε του φαινόταν ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι και τα δυνατά χαρτιά των ομάδων να παίζουν καθοριστικό ρόλο στα τελευταία λεπτά και τις περισσότερες μπάλες να πηγαίνουν σε Σλούκα και Γουίλμπεκιν.

Το παιχνίδι ήταν θρίλερ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, με τις δύο ομάδες να είναι στην ισοπαλία και κάθε βολή ή ριμπάουντ να παίζουν καθοριστικό ρόλο και όλα να κρέμονται σε μια κλωστή.

Η κανονικά διάρκεια ολοκληρώθηκε με 2 βολές του Σλουκά οι οποίες έστειλαν το ματς στην παράταση.

Στην παράταση η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, ο Σλούκας όμως είχε δυνάμεις και οργάνωνε μαεστρικά, με τον Λαρεντζάκη να είναι καθοριστικός έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Βεζένκοφ, με τους δύο τελευταίους μάλιστα να βάζουν κρίσιμα σουτ και βολές ενώ με την ενέργεια που έβγαλαν στην άμυνα κατάφεραν να γείρουν τελικά την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού.

Τελικό σκορ 87-89.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - Euroleague - ΜΠΑΣΚΕΤ Ολυμπιακός - Μπάσκετ Maccabi Tel Aviv - Μπάσκετ Off Off Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ Ολυμπιακός ΔΙΕΘΝΕΙΣ Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να πάρει μια τεράστια νίκη στο Ισραήλ απέναντι στην Μακάμπι στην παράταση. Article publish on Τρί, 01/12/2021 - 23:31 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα