Μαδρίτη… τέλος για Τσιτσιπά (hls)

Σταθερός στα χτυπήματα και περισσότερο συγκεντρωμένος στις καθοριστικές στιγμές του αγώνα φάνηκε ο Γιαν – Λέναρντ Στρουφ απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Γερμανός είχε ελάχιστες ευκαιρίες αλλά κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί σχεδόν απόλυτα, κερδίζοντας τον Έλληνα τενίστα με 7-6 (5), 5-7, 6-3.

Ενδεικτικό στοιχείο είναι το γεγονός πως ο Στρουφ είχε μόλις ένα break point το οποίο ήταν και αυτό που έκανε τη διαφορά στο 3ο σετ, ενώ από την άλλη πλευρά ο Τσιτσιπάς είχε 10 break point από τα οποία μόλις ένα μεταφράστηκε

σε break.

Το 1ο σετ ήταν ισορροπημένο με τους δύο αντιπάλους να μην έχουν απώλειες στα σερβίς τους.

Το πιο κομβικό σημείο για τον Στέφανο ήταν το χαμένο Set Point στο 10ο game (5-5), ενώ νωρίτερα έχασε ακόμα 2 break point. Στη συνέχεια οι 2 τενίστες οδηγήθηκαν στο tie break.

Εκεί, ο Έλληνας αθλητής κατάφερε να πετύχει 1ος mini break, αλλά ο Στρουφ περισσότερο ψύχραιμος και με… κρύο αίμα έφτασε στην κατάκτηση του σετ.

Στο 2ο σετ οι 2 τενίστες ήταν και πάλι σταθεροί από τη γραμμή του σερβίς.

Τη διαφορά την έκανε ο Τσιτσιπάςστο 11ο game, εκεί όπου εν τέλει κατάφερε να λυγίσει για 1η και μοναδική φορά στον αγώνα το σερβίς του αντιπάλου του παίρνοντας το σετ με 7-5.

Ο Στρουφ πίεσε περισσότερο στο 3ο και καθοριστικό σετ.

Για 1η φορά στον αγώνα πήρε το break point στο 4o game (3-1), το οποίο το εκμεταλλεύτηκε, στη συνέχεια κατάφερε να αποκρούσει κάθε προσπάθεια του Τσιτσιπά και τελικά έφτασε σε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρα του, κλείνοντας το σετ και το ματς με 6-3.

Αυτή ήταν η 12η νίκη για τον Στρουφ με παίκτες του Top10 και για πρώτη φορά στην καριέρα του θα βρεθεί σε ένα τόσο μεγάλο ημιτελικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα