Λύτρωση κι ανάσα με Μάνο για τον Ολυμπιακό! (video)

Ο Ολυμπιακός πήρε μια πολύ δύσκολη νίκη επί του Απόλλωνα με γκολ του Μάνου στο 90ο λεπτό, ξεπερνώντας την σθεναρή αμυντική τακτική της "ελαφράς ταξιαρχίας" και προπάντων το άγχος όπως αυτό παρουσιάστηκε σε άλλο ένα φετινό ματς στο Φάληρο

Ένας επιθετικός μονόλογος το παιχνίδι με τοιυς "ερυθρόλευκους" να.. πετάνε ένα ολόκληρο ημίχρονο. Βοήθησαν αρκετά οι αλλαγές στην
επανάληψη και κυρίως η είσοδος του Μάνου στο 75ο λεπτό.

Δεδομένων των συνθηκών δεν περιμέναμε και πολύ διαφορετικά πράγματα από την εικόνα του Ολυμπιακού κόντρα στον Απόλλωνα.
Η ομάδα του Πειραιά δίχως τους επιθετικούς της, Χασάν – Γκερέρο όπως κι άλλους παίκτες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δημιουργία (όπως για παράδειγμα ο Γκιγέρμε κι ο Τσιμίκας) έπρεπε να βρει ένα σχήμα με τον Χριστοδουλόπουλο στην κορυφή, τους Ποντένσε, Φορτούνη, Ναουέλ πίσω του με τους Μπουχαλάκη – Καμαρά ενώ στα μετόπισθεν ήταν στην ευθεία οι Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Βούκοβιτς, Σισέ μπροστά από τον τερματοφύλακα Σα σε σχήμα 4-2-3-1

Ο Απόλλων με το 4-1-4-1 έπαιξε αμυντικά όπως αναμένονταν και ίσως λίγο πιο… πίσω!
Μπροστά από τον Χουάντερσον οι Στάθης, Κύργιας, Οριουέλα, Λούκιτς. Ο Γκίνο λίγο πιο μπρος με τους Κονέ, Ντούρσο, Τριάδη, Σιγκαμπάλα σε μια νοητή 4αδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ακόστα.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός είχε μπροστά του το… πούλμαν της «ελαφράς ταξιαρχίας», την αδυναμία να εμπνευστεί δημιουργία σε ένα τόσο μικρό πεδίο δράσης κι ελάχιστες καλές φάσεις όπως για παράδειγμα αυτή του 25ου λεπτού όταν οι Φορτούνης και Χριστοδουλόπουλου συνεργάστηκαν αλλά το σουτ του Λάζαρου έφυγε ξυστά εκτός εστίας!

Από το πρώτο 45λεπτο μπορούμε να θυμηθούμε δύο υποδείξεις για οφσάϊτ σε παίκτες του Ολυμπιακού όπου με βάση το ριπλέϊ δεν υπήρχε ποτέ, αλλά και μια γκρίνια από τον πάγκο του Απόλλωνα για πέναλτι στην περιοχή το οποίο δεν υπήρχε!

Εντελώς διαφορετική η εικόνα της επανάληψης και σ’ αυτό βοήθησαν οι αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς.
Οι Φετφατζίδης, Νάτχο μπήκαν αντί των Καμαρά και Ναουέλ «βάζοντας» ακόμα πιο εύκολα τη μπάλα μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα.

Στο 60ο λεπτό όλοι στο Φάληρο βίωσαν το ποδοσφαιρικό deja vu με πρωταγωνιστή τον Φετφατζίδη!
Μια φάση ακριβώς σαν κι αυτή στο ΟΑΚΑ πριν τρεις βδομάδες, από την ίδια θέση κοντά στην μικρή περιοχή σε θέση μέσα – δεξιά. Η μπάλα πάλι στα ύψη!

Ακολούθησαν κι άλλες προσπάθειες ώσπου ο Ολυμπιακός να αποκτήσει – για πρώτη φορά στο ματς – «καθαρό» φορ με την είσοδο του Μάνου, στο 76ο λεπτό.

Η μπάλα έμπαινε με καλύτερες προϋποθέσεις στην καρδιά της ταμπουρωμένης άμυνας των φιλοξενούμενων. Ο Τρικαλινός επιθετικός το έψαχνε.. Μια, δύο φορές χωρίς επιτυχία, αλλά την 3η έφερε τη μπάλα με την πλάτη στην εστία προς το δεξί του πόδι και με γυριστό σουτ στο 90ο λεπτό έφερε την απόλυτη ανακούφιση!

Το 1-0 που άξιζε ο Ολυμπιακός αφού αυτό έψαχνε εν αντιθέσει με την ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη η οποία μόχθησε ανασταλτικά αφήνοντας περισσότερο στην τύχη το όποιο δημιουργικό κομμάτι!

Στο 80ο λεπτό ο πρώτος βοηθός σταμάτησε αντικανονικά τον Ναδάλες όταν αυτός έφευγε πίσω από την μεσαία γραμμή σε μπαλιά του Στάθη.

Είπαμε όμως αυτό το πεδίο παρέμεινε «θωλό» σε ανάλογες υποδείξεις από το ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Οι «ερυθρόλευκοι» το πανηγύρισαν μετά τη λήξη , ανακουφισμένοι καθώς ουδείς δεν ήθελε να σκεφτεί τι θα γίνονταν στο ενδεχόμενο άλλης μιας απώλειας!
Τώρα με αυτό το σκορ και πιθανότατα με ένα τέτοιο γκολ ίσως να αλλάξουν πολλά, τουλάχιστον στο ευαίσθητο ψυχολογικό κομμάτι!

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Κούτρης, Βούκοβιτς, Σισέ, Ελαμπντελαουΐ, Μπουχαλάκης (75’[ Μπουχαλάκης), Καμαρά (58’ Φετφατζίδης), Ποντένσε, Φορτούνης, Ναουέλ (59’ Νάτχο), Χριστοδουλόπουλος

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Ματζουράκης): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας (69’ Τζανετόπουλος) , Λούκιτς, Οριουέλα, Γκίνο, Κονέ, Ντούρσο, Ακόστα (75’ Ζοάο Πέδρο), Τριάδης, Σικαμπάλα (79’ Φόνσι Ναδάλες)
Keywords
Τυχαία Θέματα