Λουτσέσκου «Πολύ δύσκολος αγώνας, πολύ καλό αποτέλεσμα»

Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για την πρόκριση, ωστόσο υπάρχει και ο επαναληπτικός όπως τόνισαν οι Λουτσέσκου και Κάναντι στη συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λουτσέσκου
«Αυτό είναι το στιλ της ομάδας μας. Παίζοντας στο ‘σπίτι’ μας αναγκαστήκαμε να επιτεθούμε. Ετσι ο Ατρόμητος, όταν ‘έκλεβε’ την μπάλα έχοντας πολύ γρήγορους παίκτες μπροστά προσπαθούσε να μας βρει στο αμυντικό μας transition. Παίξαμε κόντρα σε μια ομάδα που είναι στην πρώτη τετράδα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος κάτι που έκανε προφανές πως ο αγώνας θα ήταν δύσκολος. Κι όπως αποδείχτηκε ήταν πολύ δύσκολος».

Για το αν τον προβληματίζει πως ο ΠΑΟΚ υστέρησε αρκετά στο αμυντικό transition και για το γεγονός πως ο Ατρόμητος έβγαλε πολλές αντεπιθέσεις: «Οπως είπα, είμαστε η ομάδα που ελέγχει κάθε παιχνίδι. Ο Ατρομητός συνειδητά αποδέχτηκε το ρόλο του να περιμένει πίσω, πήγε στο man to man με έντονη πίεση, για να κλέψει μπάλες και να φύγει μπροστά. Αυτή είναι η κατάσταση, αυτό είναι το παιχνίδι του. Αλλά τελικώς νικήσαμε 2-0, δημιουργήσαμε άλλες τρεις – τέσσερις καλές ευκαιρίες, τα πήγαμε καλά στην άμυνα, είχαμε καλό πνεύμα, βγάλαμε τέλεια αντίδραση στα λάθη μας γιατί αν ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να τ’ αξιοποιήσει ήταν και λόγως αυτής μας της αντίδρασης, της πολύ καλής αντίδρασης των παικτών μας».

Για την ισοφάριση του ιστορικού ρεκόρ των δέκα σερί νικών από το 72’-73’ κι αν η ομάδα βρίσκεται στο ... πικ της απόδοσής της: «Οκ ... Είναι ωραίο γεγονός, είναι όμορφο να ξέρεις πως έχεις πετύχει ένα τέτοιο ρεκόρ αλλά στην ουσία αυτό που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ο επόμενος αγώνας που παίζουμε και πρέπει να συγκεντρωθούμε σ’ αυτόν. Γιατί θα είναι δύσκολος αγώνας κι αν κάτι με απασχολεί και δεν είμαι απόλυτα απογοητευμένος από αυτό είναι ο τραυματισμός του Πέλκα».

Για τον Αζεβέντο και την ετοιμότητά του: «Ηρθε για να παίξει, ήρθε για να ενισχύσει την ομάδα αλλά όπως έχω πει πρέπει να είναι ο ίδιος στην τέλεια κατάσταση και να υπάρξουν κι οι ανάλογες συνθήκες για να αγωνιστεί. Βρήκαμε το περιθώριο για να είναι στην αποστολή προκειμένου να προσαρμοστεί στις συνθήκες προετοιμασίας ενός αγώνα και γι’ αυτό απόψε ήταν στον πάγκο. Σε κάθε περίπτωση, σε μια εβδομάδα, δέκα μέρες περιμένουμε να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση».

Για το αν υπήρξε παιχνίδι διαχείρισης στο δεύτερο ημίχρονο: «Οχι... Η κατάσταση στο πρώτο ημίχρονο ήταν πως προσπαθήσαμε να παίξουμε κάθετα υπό την πίεση του αντιπάλου κι εξαιτίας αυτού υπήρξαν λάθη που θα μπορούσαν να μας έχουν κοστίσει. Ο στόχος μας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σε συνθήκες κατοχής να έχουμε περισσότερη υπομονή, να κρατήσουμε την μπάλα δίχως υπερβολές γιατί δεν υπήρχαν οι χώροι για κάτι διαφορετικό, δηλαδή να παίξουμε κάθετα ρισκάροντας να χάσουμε την μπάλα και να τους κάνουμε να τρέξουν περισσότερο για να δημιουργηθεί στιγμιαία κενό. Προσπαθήσαμε να δώσουμε προσοχή σ’ αυτό κι όχι να ροκανίσουμε το χρόνο. Σκοράραμε, είχαμε άλλες δυο καλές ευκαιρίες σ’ αυτό το ημίχρονο και νικήσαμε ένα δύσκολο αγώνα μ’ ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το ότι μέχρι τώρα δεν έχει έναν ... καθαρόαιμο αμυντικό μέσο κι αν χρειάζεται έναν τέτοιον ή είναι θέμα ... φιλοσοφίας: «Ο τρόπος του παιχνιδιού μας είναι τέτοιος ... Εχοντας έναν μόνον δημιουργικό αμυντικό μέσο ήταν εύκολο βάζοντας έναν παίκτη πάνω του να τον περιορίσεις, όπως έκανε απόψε ο Ατρόμητος κάτι που μπορεί και μας μπλοκάρει. Εχοντας δυο που μπορούν να δημιουργήσουν και να μετέχουν στην ανάπτυξη είναι πιο ουσιαστικό για το παιχνίδι μας. Δε θέλω να έχω έναν αμυντικό μέσο με σαφή αμυντικό προσανατολισμό μπροστά από την άμυνα κι ο ΠΑΟΚ δε χρειάζεται κάτι τέτοιο».

Για το πώς σκοπεύει να διαχειριστεί τους Μάτος, Βιεϊρίνια απόντων ικανών εναλλακτικών λύσεων και λόγω διαδοχικών αγώνων: «Δεν ξέρω, θα δούμε. Εξαρτάται από τον κάθε αγώνα. Ο Αντρε μπορεί να παίξει και δεξιά. Μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε και στις δυο θέσεις. Οπως επίσης και μπροστά. Παίζουμε δύσκολο ματς την Κυριακή, είχαμε δυνατό αντίπαλο σήμερα, νομίζω πως με το σύνολό μας διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι κι είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Ντ. Κάναντι «Φαβορί πλέον ο ΠΑΟΚ, αλλά έχουμε ακόμη ενενήντα λεπτά»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο τεχνικός του Ατρομήτου μίλησε για τον αγώνα αναφέροντας τα εξής: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, αξίζαμε κάτι περισσότερο γιατί η ομάδα μου νομίζω είχε σήμερα μια πάρα πολύ καλή απόδοση. Ημασταν τακτικά πάρα πολύ καλά και είχαμε τις δικές μας ευκαιρίες. Αλλά ‘πονάει’ δυστυχώς να βρίσκεσαι πίσω στο σκορ από μια λανθασμένη απόφαση κι ο ΠΑΟΚ έχει πολύ μεγάλη ποιότητα. Και ‘δυστυχώς’ αυτό είναι κάτι που πονάει για την ομάδα του Ατρομήτου κι αυτό με απογοητεύει και μένα πάρα πολύ σαν προπονητή, πάρα πολύ, γιατί δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά όλη την εβδομάδα και νομίζω πως γι’ αυτή τη σεζόν είναι άλλη μια λανθασμένη απόφαση που έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες για μας. Γι’ αυτό το λόγο θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την απόδοσή της αλλά θα ήθελα να δώσω και συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη του και να μην ξεχνάμε πως έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι στο οποίο θα δώσουμε τα πάντα για να γυρίσουμε το αποτέλεσμα. Ελπίζω να τα καταφέρουμε σ’ ένα γεμάτο γήπεδο μαζί με τους οπαδούς μας»

Για το αν και πώς έχουν διαφοροποιηθεί οι πιθανότητες πρόκρισης για τις δυο ομάδες: «Σίγουρα ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για την πρόκριση μετά το σημερινό ματς, άλλωστε έδωσα και συγχαρητήρια για τη νίκη του. Εγώ πάντα είμαι θετικός, έχω θετική σκέψη κι αυτό μεταδίδω στους παίκτες μου, αυτό τους κάνω να πιστεύουν. Εχουμε ακόμη ένα παιχνίδι στο ‘σπίτι’ μας κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Υπάρχουν ακόμη ενενήντα λεπτά στα οποία θα δώσουμε τα πάντα για να γυρίσουμε την κατάσταση».
Keywords
Τυχαία Θέματα