Λουτσέσκου: "Πήραμε το ελάχιστο που μπορούσαμε" (video)

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε μετά το ματς με τον Πανιώνιο πως η ομάδα του πήρε το ελάχιστο που μπορούσε ενώ ο Μιχάλης Γρηγορίου ανέφερε πως έχει ανάμεικτα συναισθήματα.

Αναλυτικά του Μιχάλη Γρηγορίου:

Για τον αγώνα: «Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Ένα παιχνίδι με ανάμεικτα συναισθήματα, όπως και το αποτέλεσμα. Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Έπρεπε να κοιτάξουμε την ομάδα μας και μετά τον ΠΑΟΚ. Ήταν η πρώτη εβδομάδα από το ξεκίνημα που έπρεπε να κοιτάξουμε πρώτα τον εαυτό μας. Μέσα στην εβδομάδα
ασχοληθήκαμε με το ανασταλτικό μας κομμάτι, γιατί αντιμετωπίζαμε έναν δυνατό αντίπαλο μπροστά. Πήγαμε καλά, μέχρι να κάνουμε δώρο ουσιαστικά το πρώτο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα έβγαλε εξαιρετική αντίδραση, ισοφαρίσαμε γρήγορα και πήραμε ψυχολογία. Μετά προηγηθήκαμε και σε μία στατική φάση από τις πάρα πολλές που κέρδισε ο ΠΑΟΚ δεχτήκαμε την ισοφάριση. Έτσι αντί για έναν μεγάλο άθλο καταφέραμε έναν μικρό. Παραμένει άθλος όμως ότι πετύχαμε, όπως το πετύχαμε. Πιστεύω ότι θα μας δώσει τα εφόδια αυτή η εικόνα του παιχνιδιού για τη συνέχεια. Στην βαθμολογία δεν είμαστε άσχημα, γιατί ακούω διάφορα. Στον στόχο του Κυπέλλου είμαστε επίσης μέσα. Περιμένουμε και τον Γενάρη για να ενισχυθούμε όσο χρειαζόμαστε. Ευχαριστώ τον κόσμο για την συμπαράσταση του, ειδικά σε ένα τέτοιο ματς».

Για τους πάικτες που αγωνίστηκαν: «Στην προηγούμενη συνέντευξη Τύπου είχα πει ότι χρειάζεται να αναθεωρήσω κάποια πράγματα. Εγώ πρώτα απ' όλους, δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου. Θα το πω μεταφορικά όταν το φρούτο το κόψεις πριν οριμάσει και πέσει μόνο του από το δέντρο μπορεί να μην σου αρέσει .Είμαι της λογικής ότι όλα γίνονται για κάποιον λόγο. Στην ομάδα αυτά δεν υπάρχουν βασικοί και μη βασικοί. Σε καμία ομάδα δεν πρέπει ο προπονητής να ξεχωρίζει τους ποδοσφαιριστές. Δικά μας παιδιά είναι όλοι και όλοι και ο Ντουρμισάι, και ο Μασούρας και ο Βλάχος όπως και τα παιδιά από την ακαδημία όπως οι Οικονομίδης, Αστράς, Πινιώτης κλπ. Όλα τα παιδιά που παρέμειναν και είδα το Καλοκαίρι ήταν δική μου επιλογή, δεν έχω κάτι με κανένα παιδί. Θα πάρω την απόφαση όταν πρέπει και κρίνω για το πότε πρέπει να πάρει ο κάθε παίκτης την ευκαιρία του. Είμαστε στην 12η αγωνιστική τώρα και από τους 24 παίκτες που διαθέτουμε έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής οι 23! Αυτά τα παιδιά θα πρέπει να τα βοηθήσουμε όλοι μας, πρώτος και υπεύθυνος είμαι εγώ. Οι απαιτήσεις είναι αρκετές αλλά να έχουμε απαίτηση π.χ να παίξουν 5 παίκτες από τις ακαδημίες βασικοί και παράλληλα να έχουμε απαιτήσεις σχεδόν να χτυπήσουμε και το πρωτάθλημα δεν γίνεται».

Για την παραίτηση του Ζαμάνι: «Στην προηγούμενη συνέντευξη Τύπου είχα πει ότι χρειάζεται να αναθεωρήσω κάποια πράγματα. Εγώ πρώτα απ' όλους, δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου. Θα το πω μεταφορικά όταν το φρούτο το κόψεις πριν οριμάσει και πέσει μόνο του από το δέντρο μπορεί να μην σου αρέσει .Είμαι της λογικής ότι όλα γίνονται για κάποιον λόγο. Στην ομάδα αυτά δεν υπάρχουν βασικοί και μη βασικοί. Σε καμία ομάδα δεν πρέπει ο προπονητής να ξεχωρίζει τους ποδοσφαιριστές. Δικά μας παιδιά είναι όλοι και όλοι και ο Ντουρμισάι, και ο Μασούρας και ο Βλάχος όπως και τα παιδιά από την ακαδημία όπως οι Οικονομίδης, Αστράς, Πινιώτης κλπ. Όλα τα παιδιά που παρέμειναν και είδα το Καλοκαίρι ήταν δική μου επιλογή, δεν έχω κάτι με κανένα παιδί. Θα πάρω την απόφαση όταν πρέπει και κρίνω για το πότε πρέπει να πάρει ο κάθε παίκτης την ευκαιρία του. Είμαστε στην 12η αγωνιστική τώρα και από τους 24 παίκτες που διαθέτουμε έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής οι 23! Αυτά τα παιδιά θα πρέπει να τα βοηθήσουμε όλοι μας, πρώτος και υπεύθυνος είμαι εγώ. Οι απαιτήσεις είναι αρκετές αλλά να έχουμε απαίτηση π.χ να παίξουν 5 παίκτες από τις ακαδημίες βασικοί και παράλληλα να έχουμε απαιτήσεις σχεδόν να χτυπήσουμε και το πρωτάθλημα δεν γίνεται».

Για τον Μασούντ και τον Οικονόμου: «Τα παιδιά έχουν άδεια έναν μήνα. Αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα θα είχε λυθεί ήδη το συμβόλαιο τους. Ήταν απόφαση του προέδρου, εμείς κοιτάμε μόνο τη συνέχεια, δεν μπορούμε να κοιτάμε πλέον πίσω».

Για τον αργχηγό Παναγιώτη Κόρμπο: «Ο αρχηγός βγαίνει μπροστά και θέλω να τον ευχαριστήσω, όχι μόνο για την απόδοση του, αλλά για την όλη στάση του αυτή την εβδομάδα. Έχει αναλάβει πολλές καταστάσεις ο Παναγιώτης και έχω την ανάγκη να τον ευχαριστήσω. Όταν γίνεται κάτι, ειδικά ο Παναγιώτης επειδή είναι και πρόεδρος στον ΠΣΑΠ, αυτό ένιωσε τότε και αυτό έκανε. Βέβαια, δεν είναι πάντα η πρώτη σκέψη η σωστή, συνήθως η δεύτερη σκέψη είναι η πιο σωστή και ψύχραιμη. Έτσι λύθηκε το θέμα και πάρθηκε η σωστή απόφαση για το καλό του συλλόγου».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λουτσέσκου:

Για το παιχνίδι: «Πήραμε το ελάχιστο. Κάναμε ενα καλό πρώτο ημίχρονο, ελέγξαμε την κατάσταση, είχαμε ευκαιρίες, κάναμε το 0-1 που ήταν δίκαιο σκορ. Δυστυχώς στην πρώτη ευκαιρία, που ήταν όλοι οι παίκτες στη δική μας μεριά του γηπέδου, δεχτήκαμε το γκολ από ένα πλάγιο. Μετά το γκολ, υπήρχε ένα διάστημα 6-7 λεπτών που κυριάρχησε απογοήτευση και μας έλειψε η αυτοπεποίθηση, Μετά όμως υπήρξε θέληση και αντίδραση. Χάσαμε σημαντικές ευκαιρίες και αυτό μπορεί να υπήρχε, γιατί υπήρχε μια... τρέλα, επειδή ξέραμε ότι έπρεπε να κερδίσουμε. Σε αυτές τις καταστάσεις, χάνεις και λίγο τη συγκέντρωση σου και σε μια φάση από δικό μας στημένο, δεχτήκαμε μετά το γκολ. Πήραμε το ελάχιστο που μπορούσαμε σήμερα. Δεν με νοιάζει τι λέγεται, οι παίκτες σήμερα έκαναν μεγάλη προσπάθεια να πάρουν το παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι σε αυτές τις καταστάσεις. Αν ξεχνάς τη μια μεριά του γηπέδου, κινδυνεύεις να χάσεις όλους τους πόντους. Και στο τέλος του πρωταθλήματος, μετρούν όλοι οι πόντοι».

Για τια αποδοκιμασίες: «Δεν το πρόσεξα αυτό. Αυτές είναι καταστάσεις που ξέρουμε. Οι φίλαθλοι έχουν πολύ μεγάλο πάθος για τη νίκη. Με όλο το σεβασμό, η σεζόν είναι μεγάλη και ο στόχος είναι στο τέλος του πρωταθλήματος. Με την απόλυτη δική τους στήριξη, γιατί σήμερα δε μπορούμε να κατηγορήσουμε τους παίκτες για την απόδοση τους, αλλά για μια κίνηση, για μια αντίδραση, η ομάδα μας πάλεψε, αλλά κάποιες φορές τα αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο είναι αυτά».

Για την εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο: «Εξήγησα πολύ καλά τι συνέβη. Κάναμε μία λάθος απόφαση και δεχτήκαμε ένα γκολ. Συμβαίνει, αλλά πρέπει να το αποφύγουμε αυτό. Αλλά η αντίδραση μετά το 55ο, ήταν απίστευτη. Πολλές ευκαιρίες, κόρνερ, στημένες φάσεις, υπήρξε πολύ μεγάλη ενέργεια από εκείνο το σημείο και μετά. Δεν μπορούμε σήμερα να κατηγορήσουμε την προσπάθεια της ομάδας. Δεν είμαστε χαρούμενοι για το αποτέλεσμα, αλλά η δουλειά, ήταν πάρα πολύ καλή».

Για το αν η εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, έδωσε αφορμή στον Πανιωνίο για το γκόλ: Ηταν μια λάθος απόφαση, να πάνε τρεις παίκτες να πάρουν τη μπάλα. Ο Σαββίδης, πέρασε περνώντας τη μπάλα στην απέναντι πλευρα. Όπως είπα, γίνεται μία λάθος απόφαση, τρέχουμε, υπάρχει μια μεγάλη προσπάθεια. Το κακό είναι οτι σε όλα τα εκτός έδρας παιχνιδια, την πρώτη προσπάθεια που αξιολογείται λάθος, συνήθως την πληρώνουμε. Συμβαίνουν κάποια πράγματα, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κερδίζουμε, όπως κάνουμε στην έδρα μας. Αλλά να ξεκινάει μια διαδικασία, για μια λάθος απόφαση κάποιων παικτών, ενώ η ομάδα πήγε πολύ καλά σήμερα, νομίζω πως δεν είναι δίκαιο».

Για τις χαμένες ευκαιρίες: «Συμφωνώ απόλυτα, με το γεγονός ότι χάνουμε αυτές τις κρίσιμες ευκαιρίες. Το καλό είναι ότι έχουμε αυτές τις ευκαιρίες, για να πετύχουμε το τέρμα. Πιστεύω ότι είναι θέμα ηρεμίας και όχι πίεσης εκείνη τη στιγμή. Με τον τρόπο που παίζει ο αντίπαλος, θα έχουμε μαι στιγμή που θα είμαστε ελεύθεροι και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι εκείνη τη στιγμή. Είχαμε 2-3 σουτ από καλές θέσεις, που η μπάλα πήγε πολύ άουτ. Αυτό δείχνει και την έλλειψη ηρεμίας την κρίσιμη στιγμή, δεν έχουμε το καθαρό μυαλό για πιο ακριβές τελείωμα. Με αυτή την καλή δουλειά που κάναμε σήμερα, δεν κερδίσαμε γιατί δεχτήκαμε το πρώτο γκολ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους σε αυτή την κατάσταση, που δε βρεθήκαμε από μια μετάβαση από επιθετικό παιχνίδι, αλλά με την ομάδα μας τοποθετημένη από ένα πλάγιο. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει μια απογοήτευση, γιατί πρέπει να ξαναπροσπαθήσεις να κάνεις το ίδιο πράγματα, ενώ είχες το παιχνίδι στο χέρι σου».

Για τον Βιερίνια: «Συμφωνώ απόλυτα, με το γεγονός ότι χάνουμε αυτές τις κρίσιμες ευκαιρίες. Το καλό είναι ότι έχουμε αυτές τις ευκαιρίες, για να πετύχουμε το τέρμα. Πιστεύω ότι είναι θέμα ηρεμίας και όχι πίεσης εκείνη τη στιγμή. Με τον τρόπο που παίζει ο αντίπαλος, θα έχουμε μαι στιγμή που θα είμαστε ελεύθεροι και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι εκείνη τη στιγμή. Είχαμε 2-3 σουτ από καλές θέσεις, που η μπάλα πήγε πολύ άουτ. Αυτό δείχνει και την έλλειψη ηρεμίας την κρίσιμη στιγμή, δεν έχουμε το καθαρό μυαλό για πιο ακριβές τελείωμα. Με αυτή την καλή δουλειά που κάναμε σήμερα, δεν κερδίσαμε γιατί δεχτήκαμε το πρώτο γκολ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους σε αυτή την κατάσταση, που δε βρεθήκαμε από μια μετάβαση από επιθετικό παιχνίδι, αλλά με την ομάδα μας τοποθετημένη από ένα πλάγιο. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει μια απογοήτευση, γιατί πρέπει να ξαναπροσπαθήσεις να κάνεις το ίδιο πράγματα, ενώ είχες το παιχνίδι στο χέρι σου».

Για τους βαθμούς που έχασε ο ΠΑΟΚ σήμερα: «Θα μιλήσουμε για αυτό στο τέλος Απριλίου. Μέχρι τότε, πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Κάποιες φορές οι αντίπαλοι μας χάνουν βαθμούς , απέναντι σε ομάδες που εμείς κερδίσαμε. Από ότι θυμάμαι, ήταν δύσκολα παιχνίδια τόσο για την ΑΕΚ όσο και για τον Ολυμπιακό».

Για τον Ελ Καντουρί: «Θα μιλήσουμε για αυτό στο τέλος Απριλίου. Μέχρι τότε, πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Κάποιες φορές οι αντίπαλοι μας χάνουν βαθμούς , απέναντι σε ομάδες που εμείς κερδίσαμε. Από ότι θυμάμαι, ήταν δύσκολα παιχνίδια τόσο για την ΑΕΚ όσο και για τον Ολυμπιακό».
Keywords
Τυχαία Θέματα