Λοντίγκιν: “Μπορεί να μην παίζουμε το πιο ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά το αποτέλεσμα μετράει”

Ο εκ των πρωταγωνιστών του ΠΑΣ Γιάννινα στην εντυπωσιακή του εφετινή πορεία στο πρωτάθλημα, Γιούρι Λοντίγκιν, μίλησε στο περιθώριο εκδήλωσης χορηγού της ηπειρώτικης ομάδας για την προσπάθεια που γίνεται και το στόχο της… υπέρβασης.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Λοντίγκιν:

Τι θα ήθελε να υποσχεθεί στον κόσμο με τον οποίο έχει αποκτήσει ιδιαίτερο δέσιμο:

«Δεν θέλω να δίνω υποσχέσεις με λόγια, αλλά πιο πολύ με πράξεις. Ο κόσμος κρίνει τις πράξεις και όχι τις λέξεις. Τους ευχαριστώ πολύ

για τη στήριξη, η αγάπη είναι αμοιβαία και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι κάναμε όλη τη σεζόν. Να μπαίνουμε στο γήπεδο και να μη βλέπουμε φανέλες και ομάδες. Όλοι είναι ίδιοι και θα διεκδικούμε τη νίκη».

Για το αν είναι κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας η αυτοπεποίθηση που απέκτησε μέσα στη σεζόν:

«Πάνω απ’ όλα η δουλειά, η αφοσίωση σ’ ένα πλάνο που μας έφερε εδώ που είμαστε. Σίγουρα αποκτήσαμε και αυτοπεποίθηση στην αρχή, αλλά υπάρχει συνδυασμός πραγμάτων. Έχει να κάνει και με τους χαρακτήρες που υπάρχουν στην ομάδα, έχει αποκτήσει ταυτότητα η ομάδα και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Και λέω είμαστε, γιατί η δουλειά συνεχίζεται σε καθημερινή βάση».

Για το τι κρατάει από τη μέχρι τώρα παρουσία του στον ΠΑΣ Γιάννινα:

«Σίγουρα γνώριζα για την αγάπη των φιλάθλων προς την ομάδα. Ήταν ένας παραπάνω λόγος να έρθω. Ολοκληρωτικά θα μπορούσα να σας απαντήσω στο τέλος της σεζόν. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Όσο κι αν φαίνεται ότι είναι πλέι οφ και πρέπει να παίζουμε χωρίς άγχος ή ότι πρέπει να απολαύσουμε τα ματς, εμείς έχουμε στόχους και ο βασικός είναι να κοιτάμε κάθε αντίπαλο στα μάτια. Είτε είναι τελευταίο παιχνίδι είτε έχει ή δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, πρέπει να είμαστε εγωιστές και να είμαστε νικητές. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε όλη τη σεζόν.

Ακόμα κι αν η ομάδα μας δεν έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ, δείχνουμε ότι με χαρακτήρα, με δουλειά, με αυτό που πιστεύεις και μη βάζοντας όρια, γιατί υποσυνείδητα κάποιες φορές μπαίνουν όρια με μεγαλύτερους αντιπάλους και δεν έχεις την αυτοπεποίθηση που πρέπει, κάπου ψηλά θα φτάσεις. Αν έχεις πιο ανοιχτή σκέψη και μεγαλύτερο στόχο, σίγουρα φτάνεις κάπου ψηλά».

Για το αν πιστεύει ότι μετά τις δύο πρώτες εμφανίσεις των πλέι οφ θα υπολογίζουν ακόμα περισσότερο τον ΠΑΣ οι αντίπαλοί του:

«Στην αρχή της σεζόν δεν μας υπολόγιζαν πολύ, μετά άρχισαν να μας ψάχνουν περισσότερο. Όλα τα ματς ήταν δύσκολα. Κάποια στιγμή είχε πει και ο Γιάννης (σ.σ. Κάργας) ότι ένας φίλος του από Θεσσαλονίκη δεν μας ήθελε στα πλέι οφ, γιατί θα ήμασταν δύσκολη ομάδα. Πιστεύω πολλές ομάδες δεν μας ήθελαν, γιατί δεχόμαστε δύσκολα γκολ και μπορούμε να κερδίζουμε και στις πιο δύσκολες έδρες και το πιστεύω πραγματικά αυτό. Μπορεί να μην παίζουμε το πιο όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά το να κάνεις 500 πάσες και να χάνεις δεν λέει κάτι. Το αποτέλεσμα μετράει. Δεν παίζουμε άσχημα, κάνουμε κι εμείς κατοχή μπάλας. Μπορεί να μην έχουμε 60%-70%, αλλά η κατοχή που κάνουμε τουλάχιστον είναι ουσιώδης».

Keywords
Τυχαία Θέματα