Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι: Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούνε… (video)

Τα τελευταία χρόνια Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι κυριαρχούν στο αγγλικό ποδόσφαιρο και μάχονται συνεχώς μεταξύ τους για την απόλυτη κορυφή του. 

Πεπ Γκουαρντιόλα και Γιούργκεν Κλοπ βρίσκονται για ακόμη μία σεζόν στο ίδιο σημείο και ετοιμάζονται για μεγάλη αναμέτρηση που μπορεί να κρίνει πολλά εν όψει συνέχειας. Στις 10 Μαρτίου 2024 (17:45, απευθείας από το Novasports Premier League) και στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Premier League

οι δυό τους θα δώσουν ακόμη μία μεγάλη «μάχη» στο χορτάρι του «Άνφιλντ».

Τι έχει συμβεί όμως σε παλαιότερους αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων στο… δρόμο τους προς τον τίτλο;

Οι «πολίτες» έχουν κερδίσει του «κόκκινους» στο νήμα τις σεζόν 2013-14, 2018-19 και 2021-22, σε τρεις από τις πιο συγκλονιστικές μονομαχίες όλων των εποχών για τον τίτλο στο «νησί». 

Η μοναδική επικράτηση της Λίβερπουλ ήρθε το 2019-20, όπου κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημά της ύστερα από 30 χρόνια με διαφορά 17 πόντων από τη δεύτερη Σίτι. 

Ας δούμε αναλυτικά καθοριστικές αναμετρήσεις τους τα προηγούμενα χρόνια: 

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι: 3-2, 34η αγωνιστική (13/04/2014) 

Οι δύο ομάδες βρίσκονταν τότε ισόβαθμες στην κορυφή με 74 βαθμούς ύστερα από 33 αγώνες. Η Λίβερπουλ υποδέχτηκε τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Άνφιλντ» σε μια αναμέτρηση δίχως… αύριο. Η ομάδα, τότε, του Μπρένταν Ρότζερς είχε πάρει μεγάλη νίκη (3-2) χάρη σε γκολ του Κουτίνιο στο 78ο λεπτό και είχε ανέβει μόνη πρώτη στη βαθμολογία με τέσσερεις αγωνιστικές να απομένουν. 

Στο τέλος, όμως, η Σίτι ήταν αυτή που πανηγύρισε τον τίτλο, αφού συγκέντρωσε 86 βαθμούς. Στους 84 έμειναν οι «κόκκινοι». 

Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ: 2-1, 21η αγωνιστική (03/01/2019) 

Με τον Γιούργκεν Κλοπ στο τιμόνι, η μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ, όντας σε τρομερή κατάσταση, είχε καταφέρει να βρίσκεται επτά βαθμούς πάνω από τους «πολίτες» μετά τις πρώτες 20 αγωνιστικές. 

Το παιχνίδι της τρίτης Ιανουαρίου του 2019 ήταν ίσως η τελευταία ευκαιρία των «μπλε» να μείνουν ζωντανοί στη μάχη του τίτλου. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα άρπαξαν την ευκαιρία από τα… μαλλιά, πήραν μεγάλη νίκη 2-1 με σκόρερ τους Αγκουέρο και Σανέ και ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους, η οποία τους έφερε στην κορυφή στο τέλος της σεζόν με 98 βαθμούς (!). Στους 97 (!) σταμάτησε η φοβερή τότε Λίβερπουλ, που… έφτασε για ακόμη μια φορά στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε. 

Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ: 2-2, 32η αγωνιστική (10/04/2022) 

Τρία χρόνια αργότερα οι δύο σύλλογοι πρωταγωνίστησαν σε ακόμη μία οριακή… μάχη για τον τίτλο. Η πρωτοπόρος, τότε, Σίτι (76 βαθμούς) υποδέχτηκε τη δεύτερη Λίβερπουλ (75 βαθμούς) στο «Έτιχαντ» επτά… στροφές πριν τη λήξη.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς, έμειναν στο 2-2 και σε απόσταση… αναπνοής η μία από την άλλη. 

Το σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν αυτό που… χαμογέλασε για ακόμη μια φορά στο τέλος, αφού πήρε τον τίτλο συγκεντρώνοντας και πάλι έναν μόλις βαθμό περισσότερο από αυτήν του Γιούργκεν Κλοπ (93 και 92). 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι,liverpoul-mantsester siti