Λίβερπουλ: «Κέρβερος» Κέλεχερ! (video)

Ο 25χρονος Ιρλανδός τερματοφύλακας, είναι εδώ και χρόνια «Νο.2» στους «ρεντς», πίσω από τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ, τον οποίον αντικαθιστά στους αγώνες του Λιγκ Καπ Αγγλίας, αλλά και στις υπόλοιπες διοργανώσεις, όταν είναι τραυματίας ή τιμωρημένος.

Ο Κέλεχερ, ήταν πρωταγωνιστής στον τελικό του Carabao Cup, το 2022, κόντρα στην Τσέλσι, με τις αποκρούσεις του στη διαδικασία των πέναλτι (κατά την οποία μάλιστα είχε σκοράρει), να χαρίζουν το τρόπαιο στους «ρεντς».

Δύο χρόνια μετά, σε άλλη μία εμφάνιση

στο Γουέμπλεϊ κόντρα στους Λονδρέζους, ο Κέλεχερ, έδειξε ξανά την αξία του.

Πραγματοποιώντας μία σειρά εντυπωσιακών αποκρούσεων, ο διεθνής γκολκίπερ, κράτησε ανέπαφη την εστία του, δίνοντας την ευκαιρία στον Φαν Ντάικ να σκοράρει στο 118′ και να δώσει άλλο ένα τρόπαιο στην ομάδα του Κλοπ.

«Πάντα έλεγα ότι έχουμε τον καλύτερο τερματοφύλακα στον κόσμο, αλλά και τον καλύτερο αναπληρωματικό τερματοφύλακα στον κόσμο», δήλωσε γι’ αυτόν μετά τον τελικό της περασμένης Κυριακής, ο Γερμανός τεχνικός.

Ο Κέλεχερ, θα συνεχίσει να είναι κάτω από τα δοκάρια των «κόκκινων» για το προσεχές χρονικό διάστημα, καθώς ο Άλισον είναι τραυματίας.

Ωστόσο, όπως έδειξε στο Γουέμπλεϊ, αλλά και στα περισσότερα ματς στα οποία αγωνίστηκε φέτος, οι φίλοι των «ρεντς», δε χρειάζεται να ανησυχούν για τη θέση του τερματοφύλακα.

Ο 25χρονος, έχει αγωνιστεί συνολικά φέτος σε 17 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, από τα οποία η Λίβερπουλ έχασε μόνο τα δύο.

Συγκεκριμένα, έχει παίξει σε πέντε αγώνες Πρέμιερ Λιγκ, με ισάριθμες νίκες, αν και μόνο σε έναν από αυτούς κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Επίσης, αγωνίστηκε και στους έξι αγώνες του Λιγκ Καπ, με απολογισμό 5 νίκες και μία ισοπαλία. Μοναδική φορά που κράτησε ανέπαφη εστία, ήταν στον τελικό με την Τσέλσι!

Οι δύο ήττες των «ρεντς» φέτος με τον Κέλεχερ κάτω από τα δοκάρια, ήταν στη φάση ομίλων του Europa League, με 3-2 στην έδρα της Τουλούζ τον Σεπτέμβριο και με 2-1 στην έδρα της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, τον περασμένο Δεκέμβριο. Σε έξι συμμετοχές φέτος στη διοργάνωση, είχε δύο ανέπαφες εστίες.

Μετά τους ηρωισμούς του στο Γουέμπλεϊ και με δεδομένη την αποχώρηση του Κλοπ στο τέλος της σεζόν, το προσεχές καλοκαίρι θα είναι κρίσιμο για το μέλλον του. Παρ’ όλο που έχει συμβόλαιο έως το 2026, ίσως προτιμήσει να φύγει από τη σκιά του Άλισον.

Οι «ρεντς» πάντως, αντιστάθηκαν πρόσφατα σε προτάσεις από ομάδες όπως η Νότιγχαμ Φόρεστ, ενώ για το καλοκαίρι, φέρεται να έχει εκφράσει ενδιαφέρον η Σέλτικ, για να αντικαταστήσει τον Τζο Χαρτ, ο οποίος αποσύρεται.

Δείτε τις καλύτερες επεμβάσεις του Κέλεχερ στην Πρέμιερ Λιγκ, στο video του Novasports.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα