AEK: «Καθαρίζει» από το πρώτο ημίχρονο!

Η Ένωση, οδηγεί την κούρσα στην Stoiximan Super League, μετά το πέρασμα με 3-1 από τη Λαμία. Ένα ματς, στο οποίο η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, συνέχισε μία πολύ καλή γι’ αυτήν συνήθεια.

Συγκεκριμένα, σκόραρε πάλι στο πρώτο ημίχρονο (βρέθηκε μπροστά 2-0, με τα γκολ των Βίντα και Ελίασον), κόβοντας τον…βήχα του αντιπάλου και κάνοντας σημαντικό βήμα για το τρίποντο.

Η ΑΕΚ,

είναι άλλωστε η πιο αποτελεσματική ομάδα στο πρωτάθλημα, όσον αφορά το σκοράρισμα σε πρώτο μέρος, έχοντας πετύχει 31 από τα 53 της γκολ σε αυτό το χρονικό διάστημα, ποσοστό 58.5%.

Σε σχέση με τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου, ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει 26 από τα 62 του γκολ σε α’ ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός 24 από τα 55 και ο Ολυμπιακός 23 από τα 53.

Τι γίνεται όμως όταν η ΑΕΚ καταφέρνει να σκοράρει σε α’ μέρος και τι όταν μένει χωρίς γκολ;

Στα 18 ματς της σεζόν που «χτύπησε» πριν την ανάπαυλα, κέρδισε τα 15 (συμπεριλαμβανομένων και των πέντε πιο πρόσφατων), ενώ έφερε ισοπαλία σε τρία.Τελευταία φορά που σκόραρε σε α’ μέρος και δεν κέρδισε, ήταν το 2-2 εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό, στις 14 Ιανουαρίου (γκολ Λιβάι Γκαρσία στο 24ο λεπτό).

Αντίθετα, όταν η ομάδα του Αλμέιδα μένει άσφαιρη στο πρώτο μέρος, συνήθως έρχεται απώλεια βαθμών.

Συγκεκριμένα, από τα έξι ματς στα οποία έμεινε στο μηδέν σε α’ μέρος, έμεινε σε ισοπαλία στα τέσσερα, έχασε ένα (η μοναδική της ήττα στη σεζόν, από τον ΟΦΗ) και κέρδισε μόνο ένα, στις 4 Δεκεμβρίου κόντρα στον Άρη, με το γκολ του Βίντα στο 59′!
Keywords
Τυχαία Θέματα