Λίβερπουλ-Μπόρνμουθ 9-0: Άστραψε και… βρόντηξε, ισοφάρισε το ρεκόρ! (hls)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε κερδίσει με 9-0 την Ίπσουιτς Τάουν το 1995 και το 2021 με το ίδιο σκορ την Σαουθάμπτον. Με το ίδιο σκορ είχε επικρατήσει το 2019 εκτός έδρας και η Λέστερ την Σαουθάμπτον. Η Λίβερπουλ σήμερα (27/08) ισοφάρισε το ρεκόρ, βάζοντας εννέα τεμάχια στην άμοιρη Μπόρνμουθ.

Η αρχή έγινε στο 3ο λεπτό με τον Λουίς Ντίαθ να ανοίγει τον… χορό και στο 6′ ο Χάρεβϊ Έλιοτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Κλοπ. Στο 28′ ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ έγραψε το 3-0 με το καλύτερο τέρμα της βραδιάς, με τον Φιρμίνιο να βγάζει τρεις ασίστ στα ισάριθμα τρία πρώτα γκολ.

Στο

31′ μετά από τις τρεις ασίστ, ο Βραζιλιάνος βρήκε και δίχτυα, με το τέλειο ημίχρονο των «ρεντς» να ολοκληρώνεται στο 5-0 χάρη σε τέρμα του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ στο 45′ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Άντριου Ρόμπερτσον.

Ούτε όμως η ανάπαυλα έκοψε τον ρυθμό της Λίβερπουλ με τον Κρις Μέφαμ να βάζει γκολ σε λάθος εστία στο 46′ για το 6-0. Ο Φιρμίνιο στο 63′ έδωσε συνέχεια στο… πάρτι, με τον χορό των γκολ να ολοκληρώνεται στο 80′ και το 85′.

Ο Κώστας Τσιμίκας που είχε περάσει αλλαγή στο 69ο λεπτό, έβγαλε δύο ασίστ σε Καρβάλιο και Ντίαθ αντίστοιχα, για το τελικό 9-0, που είναι ρεκόρ για την Λίβερπουλ και ισοφάριση του ρεκόρ της Premier League.

Keywords
Τυχαία Θέματα